Отслабване със Сиофор - тема 5

• 83 701
  • 671
  •   1
Отговори
# 120
Просто няма да пиеш хапче сутрин след като не закусваш. Не трябва да се пие без храна.

# 121
  • София
А да попитам и аз, че може да правя грешно.
Изписано ми е 3 пъти по 850.
Правя така - ако храненето е леко (малко количество и без въглехидрати, пия по 500), ако е обилно или с някакви въглехидрати пия по 850.
Често се случва да ям само таратор, пия 500 с него но след 2-3 часа съм гладна отново и отново ям таратор и пак взимам по 500.
Гледам да не взема повече от 3 по 850 или 5 от 500 на ден. Просто понякога ако ям супа или таратор или нещо подобно на обяд, огладнявам към 16ч и пак ям и пия хапче.
Понякога пък не закусвам и пропускам хапче и тнт

Не ям хляб с никое ядене. По 1 плод на ден (знам че трябва да ги избягвам, но не ми се получава много защото следобед по някое време доста ми се яде сладко). Не ям сладко освен плод (за този месец си позволих само 3 пъти да ям със захар и 3 филийки общо за периода хляб бонус/фитнес - ръжен). Не ям нищо хрупкаво, пакетирано и тнт, газирано също (като ми се пие нещо различно от вода пия вода с лимон или айрян, случи ми се два пъти да пия смелена диня на сок и един път фреш от портокал)

Какво не правя правилно?

# 122
Brayda,

според мен е хубаво да си създадеш режим на хранене, за да може организмът да се успокои. Да свикне, че получава храна в определени часове от деня. Тоест да се храниш например два по-стабилно. Тараторът не е хранене. Ако обядваш хубаво, след това малка или никаква следобедна закуска и след това вечеря. Това като пример. Или ако ще закусваш да е всеки ден и след това другите хранения ще си ги измислиш.  Така ще може и хапчетата да си нагласиш към храненето.
Според мен не е добре един ден да закусваш, друг ден не, да пропускаш хранения. Ако организмът ти е свикнал и всеки ден получава закуска, когато не я получи само го стресираш. Или ако си гладна и е редно да обядваш ти хапваш само таратор. По този начин след 2 часа пак си гладна и все едно не си обядвала.

Не знам дали ме разбра. Все пак имай предвид, че това мнение е на база на моя опит, не съм доктор.

# 123
  • София
Привет на всички !
Виждам тук познати никове от преди години и половина.
Какво става? Защо пиете хапчетата с години? Хапчето не е ли докато се оправи метаболизма и начина на хранене?

Според мота ендокринложка поне е така. Аз го пих 12 месеца докато изследването  за нарушена обмяна показа, че нещата са ок. Вярно е, че отслабването без хапче е по-трудно ( не можеш да ядеш торти и да слабееш), но ако човек оправи начина си на хрнанене не е невъзможно.

# 124
Елл, Привет! Радвам се, че всичко е наред при теб!

Аз съм писала за себе си - свалих 45 кг., оправих инсулина - от 19 на 4. Редовно си тренирах, спазвах си режима. Мислех, че съм оправила и метаболизъм и всичко. Спрях и Сиофора за няколко месеца.
Преди 15-20 години имах хипер функция на щитовидната, тогава ме оперираха и всичко беше наред доста години. За съжаления от няколко месеца съм отново с хипер функция на щитовидната жлеза, рецидив се получи. Започнах да пия хапчета за жлезата и да трупам отново килограми, за няколко месеца съм 10 кг. отгоре. Хем си продължавам с тренировките и хранителния режим  Cry Наблъсках едно коремно поясче, направо ми се реве. Даже тези дни започнах отново Сиофор, на своя глава. Днес съм на преглед и ще питам докторката дали е ок да го пия.

Има ли друга дама с хипер функция на щитовидната жлеза и инсулинова резистентност?

# 125
  • София
Аз съм с хипофункция. Знам за какво говориш. Когато жлезата излезе от строя и хапчето не стига и аз започвам да трупам. Истината е, че ако не следя стриктно килограмите и жлезата и не внимавам какво ям, килограмите ще се върнат.

# 126
  • София
Благодаря за съветите. Истината е, че като се храня почасово ми е много трудно, защото не мога да ям големи количества. Режимите храни не ми харесват хаха Писнало ми е от салати, месо и тнт и всеки ден е едно изпитание за мен какво да ям. Сутрин направо ми се догажда докато изям млякото или кашлавала, на обяд само като отворя хладилника и като видя храната която трябва да изям и ям напълно на сила, не защото не ми се яде, а защото това което трябва да ям не ми се яде хаха
Ще се опитам да ям все пак без да разделям храненията.

# 127
Ева ,  радвам се че ни отговаряш. Ти имаш много голям опит с тези хапчета и доста добри резултати. Аз си мислех , че хапчетата се пият три пъти на ден и това е. Не знаех че действат само по време на храненията. Аз имам 2 хранения- обяд и вечеря и едно леко междинно- плод или кисело мляко или някакви ядки. До колкото разбирам количеството метформин трябва да е голямо по време на по обилните хранения и никакъв смисъл да го пия на закуска с няколко лъжици мляко( само и само да не е на гладно)?

# 128
Brayda, аз съм вегетарианка. Кашкавал ям веднъж на 1-2 месеца, сирене само в баница и на шопска салата, месо никакво, соя не обичам хапвам доста зеленчуци през лятото и варива през зимата. Те също имат много белтъчини. Избягвам само ориз,картофи и сладко. Наблягам на яйца и кисело мляко с зеленчуците. Има голямо разнообразие от храни , не е нужно все да е месо с зеленчуци. Направи си меню през почивния ден за цялата седмица така  няма  да ти втръсват храните и всеки ден ще е различен

# 129
  • Ню Йорк
Е как ще вземаш метформин на гладно  newsm78 Аз още като бях на 3 по 1000 в случаи в които не съм яла никога не съм взимала хапче. Ето и сега преди 2 месеца си сложих балон в стомаха и първата седмица не ядях нищо и съответно не бях взела и нито едно хапче, да ми понижават захарта във водата ли Wink 
Иначе това с яденето в точни часове, по 5 пъти пъти на ден и на мен никога не ми се получава. Работата ми много трудно мога да я наглася така, че да ям 5-6 пъти през деня. Мислях си, че "балона ще ме принуди", но и това не се получи. Simple Smile  Сега пак съм на ниски въглехидрати и така, борим още 10 кила на този етап Simple Smile

# 130
Ами аз съвсем се обърках. Ендокриноложката каза че се взимат по схема , за да свикне организмът с тях, постепенно се увеличава дозата и не се спират от веднъж. Ако  не ям 3 дни  и не си пия хапчетата то няма ли да ми отвикне организма от тях.  Разбрах, ще почна да пия на обяд и вечер по 1 цяло, защото тогава ям  а сутрин нищо няма да пия. Така за деня ще имам 1700мг метформин. До сега пиех 3* 425 но се насилвах с закуска. Сутрин си меря захарта на гладно но все още ми е 5,5-6. Може би докато не успея да увелича дозата до 3*850 няма да се регулира.
Вие как сте с захарта сутрин при положение че пиете 3* 1000

# 131
Момичета,

нямах предвид да се яде под точен час, в никакъв случай. Имах предвид да се създаде режим на хранене и да сте наясно - два пъти на ден ли се храните, три пъти ли. Ако трябва да пиете три хапчета, ще се храните три пъти на ден. Аз също бях така. Сега дали ще е закуска, обяд и вечеря или обяд, следобедна и вечеря, вие ще си прецените. Но да се насилвате да закусвате, за да си изпиете хапчето или пък да не ядете два дни това не е добре. Не е хубаво да има някакви похапвания извън създадената схема,  защото сте гладни по никое време или поради друга причина.

Моята схема беше:
1. Стабилен обяд към 11 - хапче;
2. Лека закуска към 4 - хапче;
3. Вечеря към 8 - хапче.
Нямах междинни хапвания извън посочените или хапване заради хапчето. Не съм пък имала и случай да не съм гладна, когато трябва да се яде  Laughing
Аз захар никога не съм мерила.

# 132
Както ви е известно, един от критериите  ,който е важен  е кр.захар на гладно.Сутрешната кр.захар на хора с разбрицан метаболизъм често е висока и е добре да се хапне нещо невъглехидратно и да се вземе лекарство,за да се регулира.Понякога тя е висока дори на хора ,които не са болни.
Добре е също и да не се яде между храненията и да има 4-5 часа между тях,но да не се прегладнява,защото тогава черният дроб изсипва резервна  глюкоза в кръвта.Целта на цялото упражнение е да се поддържа кр.захар в определен здравословен диапазон-нито висока,нито ниска.

# 133
Аз съм на мнението на Ева.
Без междинни хранения и ако няма закуска, без хапче сутрин.

# 134
Момичета,

нямах предвид да се яде под точен час, в никакъв случай. Имах предвид да се създаде режим на хранене и да сте наясно - два пъти на ден ли се храните, три пъти ли. Ако трябва да пиете три хапчета, ще се храните три пъти на ден. Аз също бях така. Сега дали ще е закуска, обяд и вечеря или обяд, следобедна и вечеря, вие ще си прецените. Но да се насилвате да закусвате, за да си изпиете хапчето или пък да не ядете два дни това не е добре. Не е хубаво да има някакви похапвания извън създадената схема,  защото сте гладни по никое време или поради друга причина.

Моята схема беше:
1. Стабилен обяд към 11 - хапче;
2. Лека закуска към 4 - хапче;
3. Вечеря към 8 - хапче.
Нямах междинни хапвания извън посочените или хапване заради хапчето. Не съм пък имала и случай да не съм гладна, когато трябва да се яде  Laughing
Аз захар никога не съм мерила.
Точно така е и моето хранене. Благодаря за подробното обяснение. 

Общи условия

Активация на акаунт