๑ஐღ Елиза ღஐ๑ - аз толкова се радвам малката като яде нещо, че...

Аз и друг фал направих преди време - като й направих сефте домашни пюрета, реших да сложа няколко нови продукта към тях и ... не им сложих етикети
Накрая имах 7 различни бурканчета за седмицата със сходен цвят (защото във всяко имаше копър, а от него стават зеленикави..) и божа работа къде имаше сладък картоф, къде домат, къде пипер ... добре, че не направи реакция към някое , че нямаше да знам към кое е... 
доста неща изпробвахме вече....когато е на кеф изяжда около 50-60 гр и това е. Случвало се е няколко пъти да изяде 90-100 гр и след това не иска кърма поне 2 часа - което ме навежда на мисълта, че се е наяла
Всички лекари и майки около мен повтарят заветните 160 гр за 6ти месец, а аз само завиждам на тези които ядат
Може ли да споделите по колко грама изяждат вашите бебоци, но кажете и колко кг са. Моята педиатърка казва, че няма значение колко кг е детето .... но какво да правя търся логика някъде. Моята фъстъчка е 5 900 - 6 месеца и 6 дни
. Аз не знам Маги колко кг е, в Англия децата не ги записват при педиатър и прегледите не са всеки месец, Джипито ми има стая с кантар, където мога да я тегля когато пожелая, но последно ходих когато беше на 4 месеца. Според мен сега тежи 6.500-7кг някъде. Яде колкото иска, не се водя от никакви мерки и теглилки и кой какво казал
Според мен не бива да се притесняваш и сравняваш с други бебета, всички са различни, ако няма драстично изоставане, всичко е наред. Невинаги дебело бебе, значи здраво бебе...

... като започна да я храня на третата лъжичка вече си иска кърмата и докато не и дам да суче е пълен ужас - крясъци и рев. Единственото което горе долу харесва е банан и банан с авокадо. Днес говорих с една позната, с която се видяхме случайно - тя има 2 дечица близнаци... и 2те са били ужасно злояди, не са харесвали АМ.... не са искали и пюрета. Винаги са били под нормата, но сега да ги видиш - живи и здрави хубави дечица.
Предписа ни една седмица мазане с гентамицин. Явно и при момиченцата се получава такова слепване.
Един път я погледна личната лекарка, но нищи не каза, а тя си беше същата