Нарушаване обществения ред

• 4 243
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
Ако е само за почивните и празничните дни, не виждам какво можеш да направиш!  Thinking

Освен пак да ги молиш да ти влязат в положението и да не вдигат силен шум следобед... Чисто човешки.

# 16
Ако е само за почивните и празничните дни, не виждам какво можеш да направиш!  Thinking

Освен пак да ги молиш да ти влязат в положението и да не вдигат силен шум следобед... Чисто човешки.

Не става с добро,с лошо имам 1 коз,но той като нож с 2 остриета.Брат ми беше тръгнал миналата седмица да се разправя,но му казах,че са спрели,защото знам на какво е способен,но после не се знае кой ще се озове в полицията.Благодаря на всички ви,ясно е че могат да правят каквото си поискат без никой да ги пипне.

# 17
  • Тра-ла-ла
Ти звънни в полицията, в общината, в ДНСК, разкажи всичко подробно и виж какво ще ти кажат съответните органни. Това мятане на отломки през прозорците, пък дори и долу да има контейнер - не е читава работа. Прах, допълнителен шум и прочие. Сигурно ще се намери някоя наредба за това и поне ще си спестиш този шум. За другото - има си регламент кога да се провеждат ремонти или не. Не можеш да забраниш на хората да си правят апартаментите, а само да спазват законите.

# 18
На никого нищо не забранявам.Говорих с тях на третия ден след като видях че започват в 11ч.Попитах ги  всеки ден ли ще се сещат баш за обяд да бръмчат.Ако знаете каква ми е терасата,дрехите.Още не са спирали.Сякаш в другата стая пробиват стената.Направо ми се плаче от безсилие

# 19
Щади си нервите!
Добрата новина е, че няма да продължи вечно! Дано по-бързо свършат с шумните дейности!

Наистина може въпреки всичко да сигнализираш полицията и общината. Нищо, че в наредбата пише друго. И те съветвам да сигнализираш писмено. Така ще бъдат задължени наистина да направят проверка и да ти напишат писмен отговор.

# 20
  • Sofia
Попитах ги  всеки ден ли ще се сещат баш за обяд да бръмчат.
Малко с рогата напред си тръгнала. Така е по-голям шансът да ти се заядат.
Но не виждам вече какво можеш да направиш, освен да чакаш да свърши.

# 21
Попитах ги  всеки ден ли ще се сещат баш за обяд да бръмчат.
Малко с рогата напред си тръгнала. Така е по-голям шансът да ти се заядат.
Но не виждам вече какво можеш да направиш, освен да чакаш да свърши.
Хаха-типично за нас телците Wink

# 22
  • Sofia
Не знам колко е типично, вкъщи имам един адски дипломатичен телец. Simple Smile

# 23
Да ти е жив и здрав.Сега като се замисля,детенцето да ми е добре,а тези от горния етаж...не са ми важни.

# 24
  • София
Не звъни на познат полицай. Отивай в полицията и подай писмена жалба.
Това исках да зная.Полицията или общината.Някъде бях прочела,че домоуправителя се занимава с това.
Вижте това, дано ви ориентира. http://pravatami.bg/9298
Друг е въпросът дали ще помогне. Но съм забелязала, че ако си знаете правата и настоявате да се спазват, вкл. ги заплашите със санкциите за бездействие на съответните органи, има ефект (поне някакъв).
Не искам да Ви обезкуражавам, но с простотията трудно се излиза наглава.
Привлечете на Ваша страна и съседи.

# 25
Благодаря,четох го това.Само остана на 112 да се обадя,ще видя и днес като дъждовно как ще е.Те съседите от 5-етажен блок има около 7-8 семейства.На моя страна са,но ме е яд че разчитат на мен да защитавам и тях понеже само аз съм в нашия блок с малко дете.Дори с управителя се скарах,понеже каза да съм звъннела на баща ми да се разправял с тях и аз му викам какъв е баща ми,че да идва и какъв управител е щом каквото и да го попитам все нищо не знаел,нищо не можел да направи и така.Дано днес да ги няма,но то към 11ч-12ч ще се разбере,те тогава идват.Че вчера с една кофа качваха пясък и удариха по ламарината под прозореца.Още около 10 см по-нагоре и тогава вече щеше да стане скандала.

# 26
Колко хора били на "твоя страна" е без значение.
Можеш да изискваш спазване на тишина само в часове, определени за това. В останалото време всеки може да си прави ремонтите, а те рядко биват съпроводени от спокойствие. Утре ще се наложи пък на вас да ремонтирате. 
Ако не спазват времевия интервал и шумят, актовете за нарушения на обществения ред се съставят от служители на съответната община, но вие освен до там си се обадете и в полицията. Често функциите се дублират - уведомете и двете институции. Писмено и официално.

# 27
Това е всеки ден вече втора седмица.Един ден не дойдоха сутринта,а все след 11.Това "обедна почивка" явно не са го чували.А и ние правим ремонт,чакаме бебе,но се съобразяваме.Дори дървата като си режем и пребираме,пак се съобразяваме.И на нас ни е хубаво да се наспим до 10ч и после да поработим,но не го правим.Както и да е.Не те с нас,а ние ще се съобразяваме дали да спим за обяд,дали да перем,къде да простираме,дали да отваряме прозорците понеже всичко влиза вътре и така.

Общи условия

Активация на акаунт