Перилни препарати и омекотители – 41

• 70 107
  • 728
  •   1
Отговори
# 255
Имам следния въпрос...
Обръщам се най-вече към Sekhem и TAED ...
Ако в един течен перилен препарат няма никакви ензими,
то доколко се влошава изпирането на мазнините?

От ензимите, отношение към премахване на петната от мазнина има само липазата. Не всички препарати я съдържат. По принцип, течните перилни препарати се справят добре с мазни петна поради по-високото си съдържание на нейоногенни ПАВ в сравнение с прахообразните.

Най-добре е мазни петна да се третират директно с течен перилен препарат или такъв за миене на чинии.

Последна редакция: пн, 05 сеп 2016, 00:27 от TAED

# 256
Облаче, не бих ползвала за бебе такива дрешки, миришещи на мухъл и влага. Ако си спомням добре, говориш за детски дрешки, нали? Незнам откъде са и как са съхранявани, но от това, което описваш ....не ми звучи никак добре. Толкова ли са важни въпросните дрешки, че се мъчиш така newsm78

# 257
  • София
Скрит текст:
ОМО ще е на оферта в Метро от 08.09. до 21.09.

Дуо-капсули за пране - 7,79 ;
Течен препарат за пране - 7,39 ;
Прах за пране - 6,95

И трите са с вариант за бяло и цветно. Цената е с ДДС.
Супер!
Много ти благодаря pafal  Heart Eyes
За 20 пранета ли става дума?

# 258
  • Бургас
Да, за течен и прах - 20 пранета, а капсулите са 17 бр. За повече би било прекалено хубаво. Wink

# 259
Здравейте Simple SmileИскам да попитам,ползвали ли сте прах за пране Турсил,или Абс?Турският ми персил е на свършване,доволна съм от него..Но ми се иска да пробвам и някои от тези,ако са хубави Simple SmileИли ако може,да ми препоръчате турски прах Simple SmileБлагодаря bouquet

# 260
  • София
Аз да ви похваря един нов течен, който преди не съм ползвала.
Omnio blanco за цветно. И мирис и изпиране добри и на моята две годишна госпожица и нейната кожа ок  Hug

# 261
Да ми препоръчате нещо за почистване на пералня?
Пуснах едни дрехи миналата седмица, но точно водата беше стигнала догоре на пералнята и спряха водата централно. Пералнята се заключи, беше пълна с вода, 2 дни седяха вътре, като ги изкарах накрая можете да предположите на какво миришеха.
След още едно пране отначало, простиране, сушене, още една пералня, пак простиране и пак сушене чаршафите ми се отмирисаха от гадната миризма, но тя остана в пералнята.
Пуснах я веднъж на функция за почистване на самата пералня с течен препарат, не помогна особено, отвътре пръсках с препарат против мухъл ,както и почистих гумата с парцал и препарат отвътре, но още усещам лек дъх на мухъл..
Помощ..  Sad

# 262
Здравейте!
От известно време не съм доволна от омекотителите на  Lenor и изпробвам други марки. Така попаднах на марката, за която ще пиша. В Lilly Дрогерии видях омекотители на Felce Azzurra, харесах си аромат и си закупих.

how to screenshot on windows

Обикновено гледам състава, но този път не го погледнах, направих това, чак когато се прибрах. И каква беше изненадата ми? В състава освен всички обичайни съставки, с които сме свикнали (малко или много опасни за здравето), прочетох че съдържа ФОРМАЛДЕХИД ?!  Rage

image url upload

Както знаем формалдехида е токсичен и канцерогенен, може да проникне в човешкото тяло чрез дрехите в кожата. Чудя се дали да не изхвърля омекотителя...
Като се замисля, сигурно и в други марки е наличен, макар че не е описан... както и други вредни химикали, които не са описани, а ни тровят от години...

Някой използвал ли е омекотителите на тази марка и чел ли е съставите им?

# 263
  • София
Здравейте Simple SmileИскам да попитам,ползвали ли сте прах за пране Турсил,или Абс?Турският ми персил е на свършване,доволна съм от него..Но ми се иска да пробвам и някои от тези,ако са хубави Simple SmileИли ако може,да ми препоръчате турски прах Simple SmileБлагодаря bouquet
ABC за цветно съм ползвала, но закупен от Турция. Справи се отлично.
---------------------------------
Скрит текст:
Пуснах едни дрехи миналата седмица, но точно водата беше стигнала догоре на пералнята и спряха водата централно. Пералнята се заключи, беше пълна с вода, 2 дни седяха вътре, като ги изкарах накрая можете да предположите на какво миришеха.
След още едно пране отначало, простиране, сушене, още една пералня, пак простиране и пак сушене чаршафите ми се отмирисаха от гадната миризма, но тя остана в пералнята.
Пуснах я веднъж на функция за почистване на самата пералня с течен препарат, не помогна особено, отвътре пръсках с препарат против мухъл ,както и почистих гумата с парцал и препарат отвътре, но още усещам лек дъх на мухъл..
Помощ..  Sad
Heitmann, Heitmann, Dr. Beckmann.
-----------------------------------------

# 264
  • София
ОМО ще е на оферта в Метро от 08.09. до 21.09.

Дуо-капсули за пране - 7,79 ;
Течен препарат за пране - 7,39 ;
Прах за пране - 6,95

И трите са с вариант за бяло и цветно. Цената е с ДДС.
За този предполагам става дума :
Скрит текст:
Мислех си да пробвам това ОМО, но се разрових назад в предната тема...

състав:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=935954.msg33595149#msg33595149
Цитат
Не ме кефи, че има оптични избелители (предпочитам да няма), но това е положението.
+ липсват и съставките против пренос: "1-Vinylimidazol und 1-Vinyl-2polyvinylpyrrolidon"

Цитат
Скоро ще пиша и за "цветното" ОМО - едва ли ще е по-зле от праховете на Ариел или Персил.

Starrydream, тъкмо щях да ти пиша, че Елитис има в Халите на 1. етаж и ти си редактирал.
Тези капсули, които си показал, са хубави, но говорим за power-mix, които са са прах и гел - http://www.persil.bg/bg/products/persil-caps/persil-color-power-mix-caps.html

Ако не събираш за цяла пералня, наистина е по-добре прах. Според мен нито Ариел, нито Персил, нито ОМО, нито Денкмит, нито Формил ще те разочароват. Всичките са ми минали през ръцете, вкл. последните, които се предлагат на пазара. Вземи някой от високия клас на промоция и толкова. Наистина е излишно това цялото чудене и маене.
Прахът Персил с аромат на лавандула е за бяло. Пере като нормалния Персил, но не оставя някакъв лавандулов аромат.

Добре, но при липсата на съставки за противопренос или наличието на избелители в цветните прахове... - как да избера първият на промоция по дяволите! Като изключим Ариел и Омо, от високия клас остават Персил и...Денкмит.
 > коя от трите декларации е за посочения на снимката (или който е в мрежата им)?! Само първият е с 4 ензима.
Denkmit Прах за цветно пране, 2,7 кг, dm22441/1
Denkmit Прах за цветно пране, 2,7 кг, dm22441/3
Denkmit Прах за цветно пране, 2,7 кг, dm22441/2
http://www.dm-drogeriemarkt.bg/bg_homepage/dmmarke/dm_marken_den … rmationsblaeter6/
Скрит текст:

Говоря за цветно, за бялото съм съгласен за първата промоция от скъпите прахове  Peace

Персила за цветно е оферта (4.2кг, за 14лв), но ще трябва да го разделя с някого, ако ли не - Денкмит, а и досега бях с гел Персил cold enzyme.
ПП: Имам някои дрехи които изгубиха част от цвета си (май от универсалните ще да е) и затова подхождам по-внимателно вече с препарата за цветно. bouquet

Пп2: В Фантастико, до 7.09 - Тема, Skin-loving 2kg/1.3L 5лв (зелена цена) newsm78
Едит: то било на Фикосата...  Crossing Arms

Последна редакция: пн, 05 сеп 2016, 18:52 от Starrydream

# 265
  • София
Скрит текст:
Помощ..  Sad
Heitmann, Heitmann, Dr. Beckmann.
-----------------------------------------

А още по-добре - програма за памук на 90 градуса с прах зе бяло пране, по възможност качествен, за да има достатъчно много избелители на кислородна основа, които ще изтребят плесента в машината.
Ако след това все още усещаш мухлив дъх в пералнята или върху дрехите - повтори упражнението отново. 

# 266

Добре, но при липсата на съставки за противопренос или наличието на избелители в цветните прахове... - как да избера първият на промоция по дяволите! Като изключим Ариел и Омо, от високия клас остават Персил и...Денкмит.

Сто пъти ги коментирахме тези съставки..., голяма работа като ги няма. Избелители, в смисъл на такива, които увреждат цветовете няма. Присъствието на стилбени в този препарат и в тези концентрации няма да се усети много, а при светлите цветове дори би могло да има благоприятен ефект.

И въобще, полудяхте с тези декларации за състава, много се задълбава в нещо, което може и да не е вярно, а и да е, няма голямо значение.
Много по-голямо значение имат сортирането на прането, правилното дозиране на дрехите и препарата и избора на адекватна програма. Спрете да се втелявате с тези съставки.

# 267
Почистването на пералнята с прах за бяло на 90 гр., най-дълга програма ли се прави (както със специалните прахчета за чистене)? Не ми се обикаля в почивните дни да търся препарат специално за почистване, а искам да направя една профилактика на пералнята.

# 268
  • София
Smile,
Две мнения по-нагоре е написано как се прави.

Никой нищо не каза за формаледехида в омекотителя. Обичайно ли се влага тази съставка? Досега не съм я забелязвала. Като знам, че дадох 20 кинта за лак за нокти без формалдехид, че бъде доста... иронично, ако го поемам доброволно, макар и рядко, с омекотителя.

# 269
Ev_e, благодаря, прочетох, но със закъснение. Извинявам си за спама.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт