Перилни препарати и омекотители – 41

• 69 889
  • 728
  •   1
Отговори
# 45
Да, освен за здравето, са гадни и за дрехите...

# 46
Нали стигнахме до кенсенсус, че използването на омекотители не е най-умното нещо. Оттук всеки си преценява. На мен дрехите без омекотител не ми харесват и си ползвам, но спазвам дозировката.
Относно статията - някои вещества се ползват, други - и да са се използвали, вече не се. Другото е свързано със страховитите неща, които причиняват: при концентрациите, в които се използват, едва ли може да се случи.
В крайна сметка на всеки продукт от битовата химия вече са написани потенциално алергизиращи и опасни вещества, които се съдържат. Има и декларации за състава. Четете и ако има съставка, която не ви харесва, не купувайте продукта.

# 47
  • оттам, откъдето започва България
Въобще нямах предвид да започваме спор "за" или "против" омекотителите. Всеки сам си преценява. Просто исках да знам дали е вярно написаното в статията, че много са химическите термини. То ми е ясно, че всичко е химия в нашия живот. Но, ето, ти казваш, че някои от веществата вече не се ползват, значи не всичко, което са писали, е вярно.

# 48
Аз пак да си сложа тук въпроса, че май остана непрочетен след редактирането на преден пост.

Sekhmet, TAED, вярно ли е това? http://www.zdrave.ws/94831/%d0%be%d0%bc%d0%b5%d0%ba%d0%be%d1%82% … 0%b0%d0%bd%d0%b5/
Толкова глупости са написали, че не знам откъде да започна. Това не означава, че омекотителите са полезни, но статията е глупава и необоснована.

# 49
Откъде може да се намери?

# 50
  • оттам, откъдето започва България
Благодаря, TAED!

# 51
Откъде може да се намери?
Магазините за битова химия, Кауфланд, Елитис... Марката е разпространена в България.

# 52
  • София
Имам спомен, че обезцветителят премахваше цветове поголовно обаче, не само пренесените цветове.

# 53
Ако се ползва както трябва, не вярвам да се случи.

# 54
  • София
Аз го пробвах тоя Entfaerber миналата година - никаква работа не свърши...
Дано някой ме опровергае.

# 55
  • Бургас
Готово, имам два пакета Омо за цветно, в Изгрев - ския "Анет" е на 7,89 лв/пакет. Гес, мерси още веднъж.
Утре ще го пробвам, че днес вече прах, а много ме гаврят като обикалям и едва ли не им свалям дрехите от тях с репликата "събирам пералня".  ooooh!

# 56
Ако някой е успял с нещо да оправи оцветени дрехи, моля да сподели. Не искам да рискувам с този препарат, пък и както разбирам няма ефект.

# 57
danibor, преди няколко месеца оцветих кърпи и чаршафи (писала съм в по-предна тема). За мое най-голямо учудване след две пранета с Ариел за цветно се махна оцветеното. По това време майка ми беше на гости, взех някакъв препарат Хайтман за оцветяване, но докато се прибера от работа, тя ги беше пуснала повторно само с Ариел на 60 градуса, най-дългата програма. Да кажа само, че едната кърпа от зелена беше станала оранжева, в момента си е каквато я купих. Но от тогава задължително слагам цветоулавящи кърпички и като цяло доста прецизно деля дрехите. Никога не пера светли с тъмносини и черни заедно. Не знам дали ще съм ти полезна, но не пречи да опиташ да ги пуснеш само с прах за цветно.

# 58
Пренесен цвят върху цветна дреха не се оправя лесно. Какъвто и препарат да се използва, той няма как да "знае" кой цвят е пренесен и кой основен, т.е. при избелване неизбежно ще пострада и основния. Сортирайте както трябва и избягвайте некачествени дрехи в два и повече цвята.

# 59
Ако някой е успял с нещо да оправи оцветени дрехи, моля да сподели. Не искам да рискувам с този препарат, пък и както разбирам няма ефект.

Преди време си купих трикотажна пъстра блуза с черни ръкави и черно бие.
Най-примерно реших да я изпера на ръка,преди да пускам в пералня с друго. Е,покиснах я 10-15 минути, вследствие на което на предницата и гърба се получиха черни петна. За да спася положението я пуснах сама в пералнята с 2 кърпички за цветно. Получи се. Едва-едва личеше.След второ пране,вече и с други дрехи и пак с кърпички-петната съвсем изчезнаха.
Не зная при теб дали ще стане,но не пречи да опиташ.Може би преди това да махнеш червената емблема,ако не държиш много на нея.

Общи условия

Активация на акаунт