Перилни препарати и омекотители – 41

• 70 038
  • 728
  •   1
Отговори
# 480
Не съм имала поражения честно казано, но го ползвам от сравнително скоро.

# 481
То и Импресанът не е решение. Нали бяха казали, че идва момент в който бактериите стават резистентни...

# 482
Всякакво бельо пера на 60 градуса с прах за бяло. Имам няколко чифта боксерки от мека ластична материя, на пипане леко хлъзгава /не е коприна, не е и памук/  с дантела, досега нищо не им е станало при моя начин на пране. Гащи тип Бабешки кюлоти нямам, за тях незнам как ще излязат от пералнята  Joy, кажете вие с опит за тях  Crazy

# 483
Това, което описваш, сигурно е микрофибър някакъв, той няма проблем да се пере на висок градус. Предполагам дантели от полиестер или полиамид също биха могли да се перат на 60 градуса, макар че със сигурност ще се захабят по-бързо. Но бельо, в чийто състав естествената коприна е около 80%, на 60 градуса ще излезе на парцал при третото пране.

Все си мисля, че има начин и качественото бельо да бъде изпрано добре. Откровено казано, до момента проблеми с инфекции и подобни не съм имала, но то никога не е късно. Освен да редувам вениш за цветно с импресан?

# 484
На мен не ми е жал за личното ми бельо, разбирайте гащи....памучни са-боксерки и бикини, и без това ги подменям на 2-3-4 месеца, така че хич не ми е жал да ги пера на 60 и с прах за бяло Laughing

Какво визирате под качествено бельо? За мен е памучно-то носи високи градуси. Разни дантели - нямам такива от брюкселска дантела Mr. Green..имам някакви дантелени, но са си ластични...ама и за тях не ми е жал. Ще си купя нови и по-хубави smile3534

# 485
  • Sredets/Burgas
Аз пък си нося бабешките килоти! Crossing Arms  Mr. Green
Чисто бяло памучно бельо, има етикет, на който е указана температура от 60 градуса и ми е мирна главата...  Whistling

# 486
Това, което описваш, сигурно е микрофибър някакъв, той няма проблем да се пере на висок градус. Предполагам дантели от полиестер или полиамид също биха могли да се перат на 60 градуса, макар че със сигурност ще се захабят по-бързо. Но бельо, в чийто състав естествената коприна е около 80%, на 60 градуса ще излезе на парцал при третото пране.

Все си мисля, че има начин и качественото бельо да бъде изпрано добре. Откровено казано, до момента проблеми с инфекции и подобни не съм имала, но то никога не е късно. Освен да редувам вениш за цветно с импресан?

"Качествено бельо" не е еднозначно за всеки. На копринените гащи  Flutter на етикета какво пише, как се перат?

# 487
Какво визирате под качествено бельо?

Предполагам всяка жена има памучно бельо, аз също, но го нося само в определени дни в месеца, когато ми се налага (шеговито наричам памучните си боксерки кюлоти  Mr. Green). Извън това - под качественото бельо аз лично разбирам бельо от луксозна материя, например копринено, което е изработено внимателно, с добре обмислен модел (да не личи под дрехите), с хубави и разнообразни цветове, което стои добре, да е с елегантен дизайн. За впити дрехи нося микрофибърно бельо. Очевидно памучното и микрофибърното проблем на висок градус нямат, но моето бельо основно е копринено, от другите видове имам по няколко чифта само. Не си подменям цялостно бельото на няколко месеца също така.

На копринените гащи  Flutter на етикета какво пише, как се перат?
Етикетите изрязвам, но от сайта инфото е machine washable, sensitive, <30°C, no tumble dry

# 488
Айде сега да не ви качвам снимка на кюлоти....те са до колянцето почти и нагоре доста дълбочки. Mr. Green

Моите памучни боксерки са си много секси, и изобщо не приличат на кюлоти. Naughty Това, че са памучни, не ги прави кюлоти....

А колкото до коприненото бельо ...имах навремето такива,  незнам обаче тези, които описвате като копринени, от чиста 100 процентова коприна ли са изработени, или синтетика? Sunglasses

Луксозно ще е само ако е от естествена копринка, иначе...тц.

# 489
Това за кюлотите беше шега.  Laughing Както казах, също имам памучни боксерки.

Иначе аз коментирам естествена коприна, а не синтетика, но в комбинация с малък процент полиестер и/или еластан, за да не се мачка толкова и да пасва на линията на тялото по-добре. Иначе примерно копринени боксерки от 100% коприна ще искат гладене и няма да са никак удобни.

# 490
Аз тук се изненадах, че бельо се пере на 60 градуса. Гащи тип бабешки кюлоти или мъжки боксерки ясно, но коприна и дантела аз пера на 20 градуса на много кратка програма за деликатни тъкани (при това заедно с пуловери и копринени ризи) или на ръка. В голяма чуденка ме вкарахте сега, но на 60 градуса съм сигурна, че ще ги съсипя.
Не съм единствена! HugВече си мислех че съм мърла ,защото ползвам бельо което не би понесло нито 60градуса нито дезинфектант и това при положение че яко ме стяга шапката на тема ''чисто'' и съм от потребителките които не само сортират прането  но и ползват  две перални  smile3520

Тъкани със състав :95% бамбук и 5% еластан изискват доста щадяща поддръжка.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2016, 14:16 от mamamari

# 491
На копринените гащи  Flutter на етикета какво пише, как се перат?
Етикетите изрязвам, но от сайта инфото е machine washable, sensitive, <30°C, no tumble dry

Това е правилния начин поне според производителя, водете се по него.  Peace
Ако нещо ви притеснява, действайте както ви подсказва добрата хигиена. И в тази връзка - тъканите са по-устойчиви на третиране, производителите в някои случаи са се презастраховали  Wink
Вчера купих две опаковки My Forest за цветно и за бяло, а имаше и трети вид - универсален. Доста му се зачудих. Добър избор ли направих, от опит какво ще кажете? 

# 492
  • София
За финото бельо спасението е гладене, отвътре и засилено в долната част.  Поне аз така практикувам. Иначе го пера на ръка.

# 493
Тъкани със състав :95% бамбук и 5% еластан изискват доста щадяща поддръжка.
Имам такива чорапи - къси, черни, купени от Кауфланд. Пера ги на 60 градуса с прах за бяло. Нищо им няма. Не са дори избелели за разлика от други, които са 100% памук. Peace

# 494

Това е правилния начин поне според производителя, водете се по него.  Peace
Ако нещо ви притеснява, действайте както ви подсказва добрата хигиена. И в тази връзка - тъканите са по-устойчиви на третиране, производителите в някои случаи са се презастраховали  Wink
Вчера купих две опаковки My Forest за цветно и за бяло, а имаше и трети вид - универсален. Доста му се зачудих. Добър избор ли направих, от опит какво ще кажете? 

Аз също коментирах точно бельото с високо съдържание на коприна и него го пера на дълга програма, 40 градуса с Импресан. Очевидно, след като не се е захабило, производителят се е презастраховал с етикета (а аз много следя етикетите на дрехите и никога не пускам на по-високи от посочените градуси). Така процедирам от може би два - три месеца, когато открих дезинфектанта и май се вманиачих на тема бельо и чаршафи  newsm78  Но точно това бельо нося сравнително по-рядко, предимно нося микрофибър в ежедневието, защото не се отбелязва под дрехите.  За момента с Импресан нямам поражения, а и честно казано бих жертвала някой чифт и на 60 градуса, за да видя какъв ще е ефекта, но аз съм малко ку ку, така че не бих ви препоръчала да го правите и вие  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт