Перилни препарати и омекотители – 41

• 70 046
  • 728
  •   1
Отговори
# 465
  • оттам, откъдето започва България
Простите хора...като колежките на токчета, които ще си счупят краката да тичат, когато раздават безплатен Савекс ?!  Twisted Evil
Грубо ми звучи това обобщение за тези, които перат със Савекс, и въобще с друг прах, различен от Ариел и ОМО.  Naughty
Аз също си взех от безплатния Савекс и съм доволна от изпирането на прането, за което го използвам.

# 466
Олеле, горките ние, зима идва. cry
Тъкмо, ще подскачате от крак на крак   Laughing. То за теб не се отнася така или иначе.

А ако трябва да сме сериозни, има статистики, според които до 5 % от българките в репродуктивна възраст страдат от упорити и хронизирани уро-генитални инфекции. Това е една на всеки 20 жени! Не знам кой какво  дъвче, но даваш ли си сметка какво значи това и как влияе на репродуктивното здраве на нацията? Разбира се, не само прането има отношение към това.

# 467
  • Варна
Не е грубо, цитирах от предишната тема, някой се оплака, че колежките на токчета хукнали, щели да си счупят краката за промоцията.

# 468
Аз бях...но краката, не токчетата..

# 469
Днес купих за проба Персил прах за 4 пранета, по един за бяло и цветно (не съм се отказала от Денкмит), но още не съм ходила до Варна. Пробвах този за бяло (пуснах спалното бельо и хавлиите за баня, макар че са цветни  Laughing , на 60 градуса и включих допълнително изплакване). Прахът няма мирис, нито като отворих кутията, нито на прането, за мен не е проблем, мирише ми на чисто, кърпите са меки според мен, добре се изпра всичко. Доволна съм. Peace
Ариелът ми миришеше само след първото пране и то не натрапчиво, после дали свикнах с аромата, но вече не го усещах върху прането. Реших, че изветрява в кутията, макар че е малка и бързо свършва, но при следващата кутия беше същото от първия път.
Напред  стана въпрос за разделянето на прането, аз прецизно деля, но съм в чуденка за кърпите от кухнята. newsm78 Сменям я всеки ден, но се чудя дали да ги пера отделно като се съберат 4-5 или мога да ги пера с кърпите за лице и ръце? newsm78 Как е по-правилно? Понякога се изкушавам да ги пера заедно, макар че не ми се струва много правилно. newsm78 Ще съм благодарна да прочета и вашето мнение. Благодаря! bouquet

# 470

Напред  стана въпрос за разделянето на прането, аз прецизно деля, но съм в чуденка за кърпите от кухнята. newsm78 Сменям я всеки ден, но се чудя дали да ги пера отделно като се съберат 4-5 или мога да ги пера с кърпите за лице и ръце? newsm78 Как е по-правилно? Понякога се изкушавам да ги пера заедно, макар че не ми се струва много правилно. newsm78 Ще съм благодарна да прочета и вашето мнение. Благодаря! bouquet

Спокойно можеш да си ги переш заедно, включително и с чаршафите.

# 471
  • Бургас
Хубаво де, чета си тук за бактериите и всичко останало и да се перат гащи, чорапи, бельо и прочее "по-хигиенизиращо", ама ми изниква и друг въпрос. Амчи то, аджеба, трябва и разделно да се събират в различни кошове за пране тогава, защото иначе докато се изперат бактериите ще си щъкат свободно и ще налазят и другите дрехи, които обичайно не перем на 60 градуса или с прах за бяло newsm78 Thinking Аз лично нямам грам място и имам един голям кош за пране, в който се слага всичко без нещата на детето, които се събират в един леген сложен отгоре (ама и те се събират всички заедно). Вие разделно ли си събирате нещата за пране?

# 472
Вчера спорихме с една приятелка точно по темата за прането на чаршафите. Заедно купихме спални комплекти неотдавна, уж Ранфорс 100 % памук, но на нейните пише пране на 40 С, на моите - 60  newsm78 И тук се започна спорът - "какво пък толкова са ти мръсни чаршафите, че да ги переш на повече от 40 С, не стига, че се късат по-бързо така, свиват се и избеляват, а и с дългата програма се хаби повече електричество и вода.". Жената е изключително интелигентна, с две висши образования, на 40 г и е отгледала две големи вече деца и за мен, която съм на 28 и още нямам деца бяха голяма изненада разсъждениета й. Да не ви казвам каква беше реакцията, когото и показах темата тук и прочете дискусията за праха за бяло. Така че се убеждавам, че тези неща по-скоро са до семейни "традиции". Аз всичко, което имам като навици за пране - делене по цветове, чаршафи, кърпи и бельо да не се перат с ежедневните дрехи като дънки, блузи, анцузи и т.н. и на различни градуси, го знам от майка ми и от нейния пример. Тя използва още бели чаршафи от т.нар. й "чейз" от сватбата и за 30 г не са посивели и не са се скъсали.  Сега, след като прочетох, че праха за бяло е препоръчителен за чаршафите, започнах да ги пера с такъв.
 В този ред на мисли - капсулите Персил и ОМО за бяло стават ли? Те имат избелители в прахообразната си част нали така?

# 473
Чета мненията ви и реших и аз да споделя как разделям и пера. Под "бяло" имам предвид - чаршафи, хавлии, бельо. Мога да добавя и някоя бяла тениска, която има петно примерно. Пера ги с прах за бяло пране на 60 градуса. "Цветни" са всички дрехи, независимо дали са бели или цветни и за тях ползвам прах за цветни дрехи на 30 или 40 градуса според етикетите. Сега ми идва една чуденка - като се гледа куче или котка в дома как се перат и хигиенизират дрехите и бельото? Тогава всяко пране има нужда от стабилен дезинфектант /по мое мнение/.  Peace

# 474
Някак не ми дава сърце да рискувам и да изпера цветното спалното бельо от сатениран памук на 60 градуса. На него пише да го пера на 30. Някой да е пробвал?

# 475
Аз  Laughing Пера го само на 60 градуса, но с прах за цветно, нямам поражения за сега... да видим докога  Laughing

# 476
Аз пера цветно сатенирано спално бельо на 60 градуса, но то така си е посочено. Единственото което ми препоръчаха в  в магазина е,  да го пера от опаковата страна. Пера естествено с прах за цветно. Онзи ден го гледам, че за четири години си е абсолютно като ново /вярно не беше евтино/, а вече започва да ми омръзва а и имам мераци на други комплекти, това какво да го правя.

# 477
И аз на 60 градуса, но с препарат за цветно. Ползвам основно Ikea Gaspa за гости, а за нас едни по-хубави португалски комплекти с повечко нишки на инч. Но и в двата случая са с наситени цветове и мисля с прах за бяло бих ги съсипала.

Аз тук се изненадах, че бельо се пере на 60 градуса. Гащи тип бабешки кюлоти или мъжки боксерки ясно, но коприна и дантела аз пера на 20 градуса на много кратка програма за деликатни тъкани (при това заедно с пуловери и копринени ризи) или на ръка. В голяма чуденка ме вкарахте сега, но на 60 градуса съм сигурна, че ще ги съсипя.

# 478
И аз на 60 градуса, но с препарат за цветно. Ползвам основно Ikea Gaspa за гости, а за нас едни по-хубави португалски комплекти с повечко нишки на инч. Но и в двата случая са с наситени цветове и мисля с прах за бяло бих ги съсипала.

Аз тук се изненадах, че бельо се пере на 60 градуса. Гащи тип бабешки кюлоти или мъжки боксерки ясно, но коприна и дантела аз пера на 20 градуса на много кратка програма за деликатни тъкани (при това заедно с пуловери и копринени ризи) или на ръка. В голяма чуденка ме вкарахте сега, но на 60 градуса съм сигурна, че ще ги съсипя.

Не си много далеч от истината за дантелата и коприната, аз съсипах няколко чифта така. TAED съвсем подробно беше описал нещата вчера и за съжаление при жените това е важно и често се получават инфекции от некачествено изпиране на ниски градуси. Отдавна спрях да пера бельо на ръка. Фините материи пера на дълга програма, възможно по-ниски градуси и слагам Импресан, но честно казано гледам да не ги нося толкова често, въпреки че много ги харесвам.

# 479
Значи и аз ще слагам импресан, аз го ползвам само като пера нещо на любимците вкъщи. Как се отразява на коприната импресанът? Да не направи петна или нещо от сорта?

Общи условия

Активация на акаунт