Перилни препарати и омекотители – 41

• 69 996
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
Защо не пробва с някой течен препарат да изпереш жилетката?
Течен имам само Омо за цветно, но пише, че не е подходящ за вълна и коприна. Имам прах на Денкмит за деликатни и за цветно. Мисля, че този за деликатни е най-добре за нея. Всъщност вече я пуснах, утре мога да споделя какъв е ефекта. Simple Smile Благодаря за съветите!

Да се оплача от Денкмит за цветно - за пръв път и при мен не се разтвори напълно в чекмеджето. Понеже вчера изчетох по-стара тема за смесването на течен и гел и като отличник сложих половин доза Омо в барабана и половин доза ДМ в шкафчето, отворих, за да сложа омекотител след като наля водата и... изненада! Досипах две чаши вода и оправих проблема. Преди това пусках пералня само с праха, цяла доза - нямаше проблем.

Скрит текст:
А относно Омо. Аз лично имам спомен, че майка ми много го харесваше когато бях дете и переше с него. Понеже нямам достатъчно бели дрехи не съм взимала до сега от него, но като пуснаха за цветно  си спомних за детските си години и исках да видя дали е същия и не ме разочарова. А и както съм писала - пробвам почти всичко, което ме заинтригува на пазара. В темата сега на мода са Денкмит и Омо, в което няма нищо лошо. При мен следващия за цветно ще е Персил, но май ще е към първа пролет  Joy

# 106
И мама едно време ни переше с Омо и Weisser riese. Татко пък купуваше единствено и само паста за зъби Бленда мед.
И сега мама си пере с Омо, а татко продължава да купува само Бленда мед.
Аз също без да се усещам си купувам само тази марка паста за зъби и някак си все към Омото си ме тегли.

# 107
Ей какво нещо... времето минава Омо остава  hahaha Хората така сме устроени, че когато нещо ни напомня за хубав период, инстинктивно и след години ни тегли към него. Simple Smile

# 108
Ev_e, сега се върнах назад и се посмях с борбата ти с кутията на Ариел. Явно не си ползвала досега прах в кутия. На всичките хубави прахове кутиите им са с такъв дизайн - с двойни стени. От една страна, за да може да се получи капак, който да се затваря добре, от друга страна, има известна предпазваща праха функция.
Това е първият прах официален внос в кутия, но доста съм ползвала чужбински и съм стигнала до два извода: 1. Не отварям по указания начин, а с макетно ножче внимателно разрязвам горното залепване, след което надявам найлонова торбичка и ластик, защото така кутията се затваря по-хубаво и прахът се съхранява по-добре; 2. Винаги като свърши праха, обръщам кутията върху вестник, защото в разстоянието между стените се събира доста голямо количество прах, което иначе лекичко ще замине към боклука.

Момичета, _Smile_, абсолютно сте прави. Ако си спомняте, пуснах ви историята на тази марка у нас и колко беше популярен. Това беше един от първите прахове след 10.11.'89 заедно с Есекс и ако Юниливър не бяха такива тъпанари и не го спряха, щеше да е суперпопулярен и познат, а не като сега. В Турция, примерно, ОМО е номер 1 от десетилетия; това е бил първият прах за пране в страната, години преди да се появят Персил и Ариел, и досега... "мама е прала с него, и аз ще го ползвам".
Така се създава лоялност към дадена марка. Същото е с Тайд в САЩ. Там е непобедима марка от десетилетия, реално на американския пазар няма(ше) друг прах с активирана избелваща система заради патенти, но сега един голям конкурент (Персил) им диша във врата с мегаперли и течни препарати. И се справя много добре с отличен продукт на добра цена, а мненията за Персил по американските форуми за повече от ласкави.

Последна редакция: нд, 28 авг 2016, 23:08 от Sekhmet

# 109
  • София
Няма да крия, че като пълен лаик, се почувствах леко мината от липсата на онези две съставки против пренос.
+1  Peace
Много се изнервям, когато водещите на пазара, спечелили вече доверието ми, се издънят по тоя начин. Ами няма да им купувам продуктите. Защо трябва да си купувам цветоулавящи кърпички, когато може да се направи продукт 2в1 и този продукт е съществувал, но леекичко са ми го подменили?...

Омо-то и аз го купих, защото е ново на пазара и искам да го пробвам. Но ако се окаже, че няма съставката против пренос, това ще му е първата и последна покупка.

Щом са водещи на пазара въпросните три фирми да го докажат.

Вчера пусках профилактика на пералнята с половин доза пране за бяло (ползвах Персил) на 90 градуса. Имах една малка бяла кухненска покривчица с цветни бродерии, изцапана с домат и я сложих вътре.  Излезе превъзходно изпрана. Петната от домата, вкл. и разни стари петна, които не са могли да се изперат на 60 градуса, се махнаха. Цветните бродерии са непокътнати.  Нямам забележки към Персил (за бяло). И за цветно го предпочитам пред Ариел, обаче с тази липсваща съставка за цветовете...

# 110
Правилно е казано, че "блажени са невежите". Колкото повече знаеш, толкова по-зле. Ако не знаеше, че липсва нещо, щеше спокойно да си ползваш праха и да не се товариш излишно.

Искам да питам нещо за пералните с голям капацитет, примерно 7 кг, понеже снощи разглеждах разни модели и всичките свестни марки и модели са все по 7 кг. Та ако ми се развали Уърпула и си взема пералня с капацитет 7 кг, но си слагам толкова дрехи, колкото сега, а именно 4,5 - 5 кг, защото не ми се чака да събирам дрехи по две седмици, колко прах трябва да слагам? Дали за 4-5 кг дрехи в пералня с капацитет 7 кг ще е достатъчно да слагам количество прах за 4-5 кг пране?

# 111
  • оттам, откъдето започва България
Аз си слагам според указанията за определения прах. Досега веднъж май изпрах повече от 5 кг. сухо пране, но не съм повторила. Тогава увеличих дозата прах. С 4 кг. сухо пране пералнята се пълни наполовина, когато е вече намокрено прането. Прахът си е достатъчен и няма нужда от повече. 
Ама едно го обясних.

# 112
Аз пък не разбрах въпроса на Гес newsm78

Прахът не се ли слага според кг на дрехите/прането? Какво общо тук има за колко кг е пералнята? Thinking

Простете ако съм написала някоя глупост, ама недоразумявам наистина...

# 113
Праха се слага според кг. пране. Моята пералня е за 10 килограма и увеличавам дозата само ако слагам много пране. Разбирайте над 4-5 кг. Независимо че пералнята е за 10 то само 2 основни програми са за толкова. А и когато слагаш по-малко пране тя си регулира водата така че концентрацията на перилен разтвор си е същата. Просто в барабана й има още много място и много хубаво си ги върти.

# 114
didka pitka, разбрах те, добре си го обяснила.

teta75, така е, така е, слага се според теглото на дрехите, обаче като е по-голям капацитета на машината... евентуално повече вода. Отде да знам, затова питам. Laughing

А, muoil, това имах предвид. Значи намалява водата.

# 115
  • София
Слагам прах/гел за колкото кг. пране ще пера, а не колкото ми е капацитета на пералнята /това в случай, че не е пълна на макс./ Не мисля, че по-големият капацитет ще доведе до кой знае колко повече вода, която да влоши качеството на изпиране. Освен това новите модели май си теглят прането и сипват вода според колиграмите му, което може да означава и по-малко вода, отколкото при по-стар модел, който слага вода според програмата без начение колко кг. пране има.

# 116
  • София
Само да попитам - пералните с по-голям капацитет по-големи ли са като размери? Че моята е за вграждане и ако вече правят само големи как ще вместя нова, евентуално?

# 117
  • София
Само да попитам - пералните с по-голям капацитет по-големи ли са като размери? Че моята е за вграждане и ако вече правят само големи как ще вместя нова, евентуално?
Външно са същите, разликата е в големината на барабана.

# 118

Барабаните са различни. Уърпула ни е за 5 кг, а Индезита за 7 кг. Размерът на пералните е един и същ, но барабана на Индезит е огромен в сравнение с този на Уърпула.

# 119
Представете си барабана на моята. Сега когато видя пералня за 5 кг. и люка й ми се струва като от детска играчка.  Малко люкченце...хихихи

Общи условия

Активация на акаунт