Перилни препарати и омекотители – 41

• 70 081
  • 728
  •   1
Отговори
# 165

Като цяло уж се съобразяват с предпочитанията на пазара за сила на парфюма, но съм ползвала юниливърски продукти от къде ли не и винаги са били с много силни миризми. От Скандинавия не съм ползвала на Юниливър, само Ариел.

Имай предвид, че ако ги овонят като тези тук, местните ще заобикалят отдалеч. В обшите перални на по-новите блокове има и автоматични системи за дозиране и всички са съвсем без аромат. Добре се продават и препарати без аромт, въпреки че там всичко е 100% на сушилни и след това аромат няма.

# 166
Знаеш, че Хенкел горе-долу на година и половина правят релансиране на Персил като променят опаковката и уж някои неща по формулата. Преди няколко години пуснаха прах Персил с jetzt noch frischer Duft - ето този. Германците им напълниха фейсбука с оплаквания как може да развалят праха, който са ползвали от години, с такава силна миризма, която остава след сушене, колко отвратително мирише и т.н., и т.н. все отрицателни мнения. Прахът го ползвах и в интерес на истината от опаковката миришеше на нашия Персил със Силан, а след пране - на нищо: слаба работа. Значи гледай колко са чувствителни хората в това отношение. За мен е слаб, като свикнала със силни аромати, за тях е силен. А аз се надявах да е наистина силно ароматизиран, защото изключително много ми харесва ароматът на прах Персил - много е "класически" и приятен и също буди приятни спомени от младостта, защото югославския Персил в торбите миришеше точно така; за толкова години не са го пипнали или поне минимално.
Е, Хенкел върнаха старата миризма съвсем скоро. Laughing

Хора колко прах слагате като перете олекотени завивки? И на колко градуса ги пускате? Щесе гоним ли с пяната или направо да ги нося на химическо
п.с.
пералнята ми е 5 килограмова
Пера ги на 60° с 3/4 доза прах, защото се перат по-рядко. Не ми става пяна, а и да стане в началото, после угасва.

# 167
И в САЩ е същото. Хенкел наскоро лансираха перли и течни Персил там и доколкото знам хората са пропищяли от силните аромати.
И аз никога не съм можел да разбера влечението по аромат на прах за пране, писал съм го. Мокри дрехи, да речем да, но след изсъхване...

# 168
А, то щото американският Тайд хич не е напарфюмиран. Rolling Eyes Нещо ужасно е и той.
Като цяло на мен силните аромати не ми пречат - мога с тях, мога и без тях стига да не се отива до ексцесии като новия Ариел или споменатия small & mighty. И не бих определяла качествата на перилен препарат по аромата като някои хора, които казват: "Прахът е страхотен, като пера ми ароматизира цялата къща". newsm78 Какво, по дяволите... Качеството на изпиране е важното, а ароматизирането е само допълнителна подробност. В българския интернет изобщо не можеш да намериш свястно ревю на перилен препарат, защото всичките изказвания са като горното.

# 169
Това е донякъде така и заради факта, че всички топ брандове перат горе-долу еднакво. За потребителя не остава много по какво да ги различи, освен по силата и предпочитанието за аромат. Unilever са решили да вдигнат малко дозата на ПК за да се отличават от другите.

# 170
  • София
А, не, синтетика не кисни в белина, че ще пожълтее. Ако ще киснеш, ползвай прах с активен кислород и гореща вода.
Страхувам се да не се нагърчи безвъзвратно воала от гореща вода... newsm78

# 171
Страхувам се да не се нагърчи безвъзвратно воала от гореща вода... newsm78
Няма ли да издържи горещината на водата от топлия кран?
Да киснеш с белина, но първо пробвай в някое ъгълче да видиш какво ще стане, обаче спазвай точно пропорцията белина:вода и ползвай студена вода. По принцип синтетика и белина не е добра комбинация.

Като заговорих за Персил, се присетих да ви кажа, че по някаква причина Хенкел са ни вързали с Румъния и в българската секция на сайта им макар и на български език излиза декларацията на румънския и сръбския Персил. А румънският и сръбският Персил не са като нашия. След последното релансиране в Румъния са върнали старите дози 100 г/142 мл, т.е. 2 кг = 20 пранета, а нашия е като в Полша, Унгария и Чехия 70 г/108 мл, т.е. 1,4 кг = 20 пранета. Следователно най-добре е да се гледат декларациите за тези държави. Определено има разлики. Най-вече спокойствието, че в праха бяло избелващата система изглежда доста по-добре, а прахът за цветно има PVP, за разлика от румънския и сръбския, в който няма.

# 172
И в следващата модификация за тези пазари най-вероятно няма да има PVP/PVI.

# 173
  • София

Това съставката против пренос на цвят ли е? Извинете, не съм запозната със съкращенията... Sad

# 174
# 175
  • Sredets/Burgas
И добре, де... Защо е тази тенденция да развалят добрите продукти!?
Защо махат съставките за пренос от праховете?
Е, само цената ли, не вярвам...
Ясно, че започнахме масово да използваме кърпички, но какво от това?
Толкова ли голяма разлика ще се получи в приходите/разходите, че да правят такива реформулировки?

# 176
Защото освен, че предотвратява преноса на багрила ги извлича от тъканите, т.е. избеляват малко по-бързо. С кърпичките няма такъв проблем.

# 177
  • Sredets/Burgas
Е това, май досега не беше споменавано, а ми се струва важно...
Благодаря, TAED! Значи няма хич да се кахъря за тия съставки...

# 178
Е, аз от кога говоря, ама кой да слуша. Съствките та съставките...

# 179
Хм, не вярвам.

Защото освен, че предотвратява преноса на багрила ги извлича от тъканите, т.е. избеляват малко по-бързо. С кърпичките няма такъв проблем.
О, колко силно казано "извлича". Ще кажеш, че сваля боята като белина. Предимствата при ползването им компенсират миниатюрния недостатък.
Половината от кърпичките на пазара са обработени с PVP/PVI, а другата половина не знам на какъв принцип действат. Май били изработени от някаква обработена целулоза и хващат освен боите и замърсяванията.

Общи условия

Активация на акаунт