Перилни препарати и омекотители – 41

• 70 076
  • 728
  •   1
Отговори
# 525
  • оттам, откъдето започва България
Аз пък не съжалявам за полемиката, всяко мнение ни помага в ежедневието. Днес си с кюлоти, утре с копринени гащи. Нека всеки споделя и който иска да чете.  Joy Обичам си я тази тема.  Hug

# 526

Не го пише поне на тубите от по 5 л.Купувам я само в големи разфасовки не питайте на малките не знам .
Какво толкова правиш с тази белина?!  Вкъщи с белина остана един Domestos за тоалетните, друго никъде не се ползва.

... след кратък размисъл реших, че не смея да добавям импресан на вЪлна.  
Защо?

# 527
Скрит текст:
TAED, мога да те уверя, че за тоалетна и обикновената белина от 0.70 лв. върши същата работа като Доместос без да ти омирисва душата.

# 528
Скрит текст:
TAED, мога да те уверя, че за тоалетна и обикновената белина от 0.70 лв. върши същата работа като Доместос без да ти омирисва душата.

Не е точно същото. В Доместос и подобните му има ПАВ и сгъстители, плюс шишето е с подходящата форма. За 1-2 кинта отгоре напълно си заслужава.

# 529
Скрит текст:
Уверявам те, че перфектно се получава с шише с пулвелизатор.  Peace И не дишам вече тази отвратителна миризма.

# 530
didka pitka,

Сега, от гащите скочихме в клозета, но ще обясня.

Разликата между белина и препарати като Доместос е:
1. В Доместос има ПАВ, т.е. миещи вещества. Белината избелва и дезинфекцира, но не измива. Това е важно. Тънък налеп от котлен камък и ръжда например се премахва механично с такива препарати, но не и с белина
2. Доместос и другите подобни са с по-голям вискозитет (сгъстени са) което му помага да се задържи по наклонената повърхност на чинията.

Всеки избира какво и как да ползва. Аз никога не бих седнал да преливам белина в друга опаковка (не препоръчвам и на никого да го прави). С миризмата няма проблем, тъй като в помещенията, в които се ползва има подсигурена адекватна вентилация. Ако някой го дразни миризмата, има препарати за тоалетна изцяло без хипохлорит. Между другото, евтината белина не мирише толковва просто защото е разредена или стара, не защото по принцип не мирише.
Tова, което е важно е белина и препарати съдържащи я ДА НЕ СЕ СМЕСВАТ С НИЩО ДРУГО! В САЩ годишно измират по няколко човека при смесване на белина с препарат против котлен камък в тоалетната.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2016, 19:41 от TAED

# 531
И какъв е извода - не подвеждайте хората!!!
Не всички ще прочетат, че НЕ трябва да се смесва.

# 532
Изпрахме гащите, изчистихме тоалетните, време е за пране. Всеки да си преценява сам.  Peace

# 533

Този пост не го разбрах newsm78

Случи ми се нещо странно. Пуснах пералня на 60 градуса с прах за бяло- Ариел. Забавих се 4-5 минути, преди да я отворя....като я отворих, ме лъхна гадна миризма на застояло Sick Защо? За първи път ми се случва подобно нещо Rolling Eyes И друг път съм се забавяла с отварянето, но не е лъхало на спарено...

# 534
... след кратък размисъл реших, че не смея да добавям импресан на вЪлна.  
Защо?

Защото по-голямата част от плетивата, които пера, са кашмирени (слабост ми е) и ме е страх да рискувам с тях, нямам представа импресанът как ще подейства на нишките и боите, с които са боядисани. След гащената сага се притесних да повдигам въпроса за това кой как пере фина вълна.

Безопасно за тъканите ли е да се ползва импресан за коприна, кашмир, мерино, други разни видове вълни?

# 535
Купих си ДМ са цветно и един гел Омо пак за цветно да ги пробвам.
Пуснах сега една пералня с Омото, та да видим дали ще ми хареса.
С продавачката в ДМ се заговорихме да праха за пране.
Преди ви бях казала, че съм си купила една от старите опаковки за 40 пранета на цена 6лв. и на другия ден бях ходила да търся в другия магазин в града, но нямаше.
Продавачката каза, че само два дни прахът е бил на тази цена от 6лв., а след това са го намалили на 2.99лв.
Това за 40 пранета. Каза, че си е взела 3 опаковки. Казах й, че й завиждам  Mr. Green

# 536
Кой според теб подвежда хората? Кои са трези всички? Не е ли по-добре първо да се мисли, а после да се пише?

Защото по-голямата част от плетивата, които пера, са кашмирени (слабост ми е) и ме е страх да рискувам с тях, нямам представа импресанът как ще подейства на нишките и боите, с които са боядисани. След гащената сага се притесних да повдигам въпроса за това кой как пере фина вълна.

Безопасно за тъканите ли е да се ползва импресан за коприна, кашмир, мерино, други разни видове вълни?
Нищо няма да и стане на вълната от Импресан, освен че гадините, които пренасяш в пуловерите от гащите си ще намалеят 500-1000 пъти.

# 537
Хм, тогава ще пробвам като им дойде сезонът и ще споделя отзиви.

# 538
Хм, тогава ще пробвам като им дойде сезонът и ще споделя отзиви.

Ти преди всичко трябва да добавяш Импресан когато си переш гащите, дори и без пуловери, че с тези 30 С и Первол... не ми се мисли.

# 539
Това за 40 пранета. Каза, че си е взела 3 опаковки. Казах й, че й завиждам  Mr. Green
Това означава, че милата жена се е набутала с прах с изтекъл срок на годност за 120 пранета. Laughing Аз пък хич не й завиждам.

Общи условия

Активация на акаунт