Юлски бебета 2016

• 42 043
  • 742
  •   1
Отговори
# 600

Zombie, а не би твоето бебче да се изморява от сученето заради малка дупчица на биберона?

# 601
А ние и двамата не сме нито високи нито едри и семействата ни са от по-дребничките, за това се очудихме, но вече спирам да се притеснявам и толкова.

# 602
  • София - Варна
Мисля, че това, че бебето е едро или дребно сега няма никакво значение и отношение към габаритите му като вече пораснало дете.

# 603

Zombie, а не би твоето бебче да се изморява от сученето заради малка дупчица на биберона?
Аз имах предвид, че се изморява като е на гърда и затова сме почти само на шише вече.
Бях чула че АМ трудно се усвоява и трябва да има повече време между храненията, за да не се натоварва коремчето.  Thinking
SstaSsYy, вие на АМ ли сте? На колко време средно яде?

# 604
Момичета ние вече имаме 38,2 градуса температура след имунизациите и сложих свещичка. Пъшка и охка и е сънлив. Сърцето ми се къса!

# 605
Спокойно, това е от ваксината. Давай му панадол. Ще се оправи.
Моите деца, досега не са получавали реакция от ваксина, но винаги ни предупреждават, че има вероятност от повишаване на температурата.
Витамин Д е много важен за костната система на бебетата, че и за имунната система на възрастните. Естествено го получаваме на 80% от слънцето, няма как с храна да си го набавим. Затова е важно през зимата да се пият витаминки.

# 606
За жалост тука нямаме панадол,но си поръчах да ми донесът от България. За сега сме само на свещички. Sad

# 607
За жалост тука нямаме панадол,но си поръчах да ми донесът от България. За сега сме само на свещички. Sad
Merilin2,
Ти в коя държава живееш?

# 608
Zombie, изцяло на АМ сме.Като изключа проблема, който имаме от два дена,бебчо  яде горе долу през три часа, но понякога огладнява по-рано-примерно след два, понякога пък огладнява след по-голям интервал (3:30/04:00 часа) И количеството, което изяжда е 120мл. но пак има различни моменти- такива в които яде 90мл. и такива в които яде 150мл.. Никога не съм спазвала нито часове, нито количество. Мисля че бебка знае по-добре от мен кога и колко й се яде Simple Smile Моят съвет е просто да я храниш, когато поиска, но ако това не е проблем за теб, че с това цедене...   ooooh! иначе нормално ли ти наддава, ако да не виждам причина да не я храниш, когато е гладна, но все пак ти си знаеш. Simple Smile

Моето слънце (живот и здраве) след една седмица прави три месеца и сега тежи 5900 което мисля че си е нормално, за това и продължавам с този начин на хранене Simple Smile

Последна редакция: сб, 01 окт 2016, 00:16 от SstaSsYy

# 609
Merilin2,
Ти в коя държава живееш?
Австрия

# 610
ДОбро утро.
И ние минахме вчера консултацията и ваксините. Беше малко по-кисел от обикновено , цял следобяд и вечерта се гушкахме. За щастие , мисля че не е качвал температура и си спа спокойно пак цяла нощ, но му давах превантивно Панадол по 2-3мл, както ме посъветва лекарката.
Дани е на 3 м и половина, тежи 6 кг, висок е 60см, мисля че сме си в нормите Simple Smile

Искаше ми се по време на 4-тия месец или 5-тия, да започна да го пробвам с пюренца, и към края на 5-ти месец, или 6-ти да сме готови да правим 1 хранене с пюрета.
Обаче лекарката ме посъветва да изчакаме, защото въпреки Аптамил АР, напоследък от около 1 седмица започна леко да има рефлукс , напълва му се устата и пак преглъша преглъща... понякога леко му се стича от устата, не е чак повръщане, но е лек рефлукс.
Според мен причината е че от около 1-2 седмици той е много по-активен, много силно рита с крачета и ръчички, вдига си и двата крака нагоре към главата, стои повече по корем... и като цяло си пресира повече коремчето.
Чела съм, че именно като се започнат твърдите храни, дори и да е имало проблем с повръщането, именно тогава проблемите спират, а и като цяло сякаш съм фен на по-ранното захранване. Не ми се иска 7-8 месеца, че и повече да свикне само с вкуса на млякото и после да е голям рев и зор докато свикне с вкуса и на друга храна...

Ние също сме само на АМ, наистина е добре да има поне 2,5-3 ч между храненията, ние средно имаме 3-4 часа, почти никога не сме падали под 3ч.

Днес баба и дядо ще идват на гости, така че ще има лиготии.... хахах Simple Smile
ХУбав уикенд!

# 611
Добре наддава вече, като минахме на шише, но много често я боли коремчето и се чудя дали ако е на режим няма да се облекчат нещата. Не знам дали са колики. Как въобще може да се разбере ако има друг проблем, след като докторите за всичко казват, че е колики! Не трябваше ли да намалеят до третия месец?

# 612
Zombie, и аз се питам същото как да разбера ако бебка има друг проблем, а не са прословутите колики както ми казват лекарите  Thinking притеснена съм да не би да й има нещо на моята бебка с това неядене Sad

# 613
Това и мен ме мъчи кога и какво я боли на моята бебка. Все се притеснявам.
Зомби, ние също имаме колики още и понякога са доста силни вечер и плаче. Когато вечер почне да суче изведнъж пуска гърдата и се извива назад с крака, ръце, глава. Първо мислих, чв е гладна и няма мляко в гърдите, но после видях, че и да има тя пак го прави и дори не иска да суче. И аз не знам със сигурност какво е. Вечер я дохранвам с издена кърма, а ако нямам давам и АМ.
Какво давате на бебето, ако имабистра хрема? Аз капя физ. разтвор и правя инхалации, но хремата си стои. Поне не й се запушва носа.
И ако има бистра хрема бият ли се ваксините? Как мислите?

# 614
При хрема мисля че не ги бият.

Общи условия

Активация на акаунт