Нашите кухни - 65

• 132 584
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
Според вас има ли смисъл телескопичен абсорбатор да се ползва, без никога да се издърпва? newsm78 Намалява ли се капацитета му от това? Също и ме интересува какви варианти има да се позаглуши шума от абсорбатора.

Макарон, гладък ли е този плот? Аз също гледам плотовете на Кроношпан и се чудя тази текстура дали е удобна за почистване.

# 166
  • Sofia
Според вас има ли смисъл телескопичен абсорбатор да се ползва, без никога да се издърпва? newsm78 Намалява ли се капацитета му от това? Също и ме интересува какви варианти има да се позаглуши шума от абсорбатора.

Макарон, гладък ли е този плот? Аз също гледам плотовете на Кроношпан и се чудя тази текстура дали е удобна за почистване.
Телескопичният аспиратор не работи, когато не е издърпан  Laughing Той се включва чрез издърпване.

# 167
  • Sofia
С плосък въздуховод ще е абсорбатора, минава над горните шкафове. Няма да се вижда от корниза.
Хубаво, но колкото е по-далеч от комина, толкова по-немощен ще става.

# 168
Е, мисля, че е ясно, че ще се издърпва там 1-2 см. Не говоря за това.

# 169
Макарон, плотът ламиниран ли е или естествен?

# 170
  • Sofia
Е, мисля, че е ясно, че ще се издърпва там 1-2 см. Не говоря за това.
Е тогава дано някой друг разбере за какво говориш  Laughing

# 171
Макарон, плотът ламиниран ли е или естествен?
Не е естествен, термоплот е - предполагам правилният термин е ламиниран?
Гладък е.

Преди този бях гледала един текстуриран на Егер, който мебелистката ми препоръча горещо и наистина беше много красив - стоеше грапав като необработен камък. Аз я питах за почистването и тя каза да не се тревожа, помислили били за това и лесно се чистел. Склонна бях да й вярвам, защото като прокарах ръка по него,повърхността се усещаше някак гланцирана, т.е. хем плотът беше текстуриран, хем като минат с лак над релефа. В последствие се спрях на този дървесен плот, защото много ми хареса как стои с плочките, но съм склонна да вярвам, че първият беше една идея по-качествен.

# 172
  • Пловдив
Здравейте! Каква е разликата между полимермрамор и граниксит, освен в цената? Чудя се каква мивка да си взема за кухнята. Като марки се чудя между "Томпсън" и "Фат". Препоръки?

Последна редакция: пн, 05 сеп 2016, 09:41 от solenka

# 173
  • Раковски
Разликата е само е цвета на мивката, мивките на фат (не пал) и томсън са от поломермрамор, фатовите мивки може да се боядисват с цвят наподобяващ камък и се водят вече гранискит (ся вече фат правят и гранитни, но за момента не съм ги виждал)

# 174
  • Пловдив
Разликата е само е цвета на мивката, мивките на фат (не пал) и томсън са от поломермрамор, фатовите мивки може да се боядисват с цвят наподобяващ камък и се водят вече гранискит (ся вече фат правят и гранитни, но за момента не съм ги виждал)
Офф, мислела съм си за Фат, как съм написала Пал - нямам идея.
Благодаря за разяснението - предполагах, че от цвета идва и името граниксит, понеже всички разцветки са копие на минерали, къде с голяма точност, къде трябва да имаш повече фантазия. Simple Smile

Edit: Искам да попитам за тези полимермраморни мивки - не е желателно тенджерата от котлона да се постави директно върху мивката, но как стои въпросът с врялата вода, примерно като си варя спагети и след това директно изсипя врялата вода в мивката - това ще я повреди ли?

Последна редакция: пн, 05 сеп 2016, 10:27 от solenka

# 175
  • In the shadows of my mind
Ние сме най-накрая на финалната права за нашата малка кухня. Тези дни ще довършат монтажа, ще изчистя и ще направя нормални снимки да споделя Simple Smile Пу-пу, да не се хваля предварително, че до момента всичко, което можа да се обърка - се обърка по 2 пъти  Crazy ooooh!

# 176
  • Раковски
solenka, от врялата вода не става нищо, но ако сложиш тенджерата от котлона на мивката ще се спука, но това важи за почти всички мивки.

# 177
  • София
Мивките на фат са от полимермрамор, граниксит или фатгранит. Аз имам такава от полимермрамор и съм много доволна. Дори и да има капки, не се набиват на очи, за разлика от "металните" мивки /с каквато бях преди и не искам да ги виждам вече/. Другия плюс при тях /за мен/ беше, че има и с дълбоко корито, както и най-различни цветове, освен това идва с технологичен отвор за смесител и не ми се налага да търся някой да я разпробива.
Здравейте! Каква е разликата между полимермрамор и граниксит, освен в цената? Чудя се каква мивка да си взема за кухнята. Като марки се чудя между "Томпсън" и "Фат". Препоръки?
граниксит-а е с визия на гранит и има допълнителни съставки, които го правят по-здрав от полимермрамора, иначе основата е същата, има и устойчивост на UV лъчи.

Скрит текст:
Офф, мислела съм си за Фат, как съм написала Пал - нямам идея.
Благодаря за разяснението - предполагах, че от цвета идва и името граниксит, понеже всички разцветки са копие на минерали, къде с голяма точност, къде трябва да имаш повече фантазия. Simple Smile
Edit: Искам да попитам за тези полимермраморни мивки - не е желателно тенджерата от котлона да се постави директно върху мивката, но как стои въпросът с врялата вода, примерно като си варя спагети и след това директно изсипя врялата вода в мивката - това ще я повреди ли?

До колкото помня някъде в документацията на моята пишеше, че издържа до 150 /или 160 беше/ градуса. И аз си изливам водата от спагетите - нищо и няма на мивката. Тенжера обаче, не слагай в/у нея.

# 178
Здравейте, днес монтират. Обаче сега за абсорбатор ми остават 61 см само, гледах в нета свободно стоящите / нашият трябва да е такъв/ са около 60 см. Би трябвало да няма проблем с монтаж нали? Praynig
Има ли някой идея къде мога да купя свободно стоящ абсорбатор , който да го докрва поне малко ретро на фасон и разбира се да е с добри показатели.
От коя марка сте най-доволни?

# 179
  • Пловдив
Благодаря, shadowman!
Може би вече ставам досадна, но за първи път си правим ремонт на кухнята и с тези цветове съм полудяла вече.
Искам вашето мнение относно какъв цвят да са стените на стаята и гранитогреса на пода. Шкафовете ще са цвят автентично венге (ЛПДЧ на Кроношпан), като част от вратичките ще бъдат в оранжево (отново ЛПДЧ на Кроношпан). За плот и гръб за сега мисля да е Антарктис (Кроношпан). За цвят на стените се чудя нещо в лимонено жълто  newsm78, светло да е. За мивка - за сега сме се спряли на цвят Арктик граниксит (има снимка и на мивката в албума). Упоменала съм марката на плоскоскостите, не защото правя реклама, а защото знам, че всеки цвят на всяка фирма си е различен. Приемам всякакви идеи и критики.

http://solenka87.snimka.bg/other/kuhnya.924860 

Общи условия

Активация на акаунт