Нашите кухни - 65

• 132 663
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
  • Countryside
За отцедник си мислех евентуално да си взема мивка с отцедник, ето такава:

една-две чаши оставени на мивката не биха я загрозили, а материала е силгранит Thinking

# 556
Rali, кухнята ти много ми допада. Вече разбрах каква искам да е нашата Simple Smile

Благодаря!  Flutter
Радвам се че съм била полезна!  Hug

# 557
  • Казанлък
Някой да си е поръчвал дръжките за шкафове от Амазон?
Харесах си тези
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00DSR9VG6/ref=ox_sc_act_tit … id=A3KBSC8VXZ6XMO

Дали си заслужават според вас?

Детайлите по моята кухня са уточнени, дано след около месец и аз да се похваля с новата кухня. Laughing Praynig

При нас заради смяна на водопровода се наложи освен кухнята да правим едновременно нова баня и тоалетна.
Водопровода е сменен, чакам си майстора тази седмица да се заеме със големия ремонт  Joy Whistling

Аз след много мислене реших да спра на гранитна мивка с две корита, като на едното да сложа мелачка за отпадъци Тека.
Винаги съм харесвала големите мивки,но след като ще слагам миялната, реших да се обзаведа и с мелачката. Много се надявам да ми улесни живота )))
Това си поръчах вместо отцедник.
https://www.amazon.fr/gp/product/B01DXYMACU/ref=oh_aui_detailpag … ie=UTF8&psc=1

Последна редакция: нд, 23 окт 2016, 20:25 от valpan

# 558
  • Раковски
Този тип дръжки ги има и тук, тези са китайски ама са добри, на двойна цена също могат да се намерят.

# 559
  • Казанлък
Този тип дръжки ги има и тук, тези са китайски ама са добри, на двойна цена също могат да се намерят.

Благодаря! Simple Smile

Разгледах доста сайтове и точно това ме притеснява, голяма разлика в цените. Не навсякъде посочват материала,от който са направени...

# 560
  • Бургас
Имам такъв модел,но от Икея тези - http://m.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Knobs-and-handles/31421/32552/ Аз много си ги харесвам и съм доволна от избора си. Размера като гледам е същия, на мен ми е удобен. Амазонските излизат двойно по-евтино, само качеството не знам какво е.

# 561
  • София
Какво осветление използвате в кухните си?
Ще слагаме гипс картон на всякъде и се чудя къде да има лунички?
Ние сме с 3 лунички май по 6 вата бяха, в кухня 2.20 на 2.30 и светят достатъчно , ще слагам и лед лента за да осветява плота .

Аз да ви покажа как измислихме шкафовете под кухнята, сега си търся малко кошче което да се хване под мивката до 22см високо, дали има такова с механизъм да го закрепя за вратичката?
http://prikachi.com/images.php?images/362/8942362R.jpg

Ъгловите шкафове са със сгъващи вратички, който ми се струват най удачен вариант
http://prikachi.com/images.php?images/364/8942364j.jpg

Благодаря за споделеното мнение. Страхотно е! Hug newsm51 bigdance2

# 562
Здравейте на всички,

Имам въпрос, тъй като ми предстои да правя кухня след време и съм се насочила към два плота-единия е гладък, но не ми харесва като цвят, а другия е леко релефен, но страшно ми допада, а и повече си ходи с вратички и корпус.Въпроса ми е чисто практически към кой да се спра, при вас как  беше?

Зависи колко е грапъв релефния, защото ние сме с доста рефелен и още при монтажа на мивката се изцапа така че едва успях да го изчистя. Из къщата обаще се мотае едно парче, което е с доста по-малък релеф и си беше идеално, но от бързане не можахме да намерим същия като него. А за гладък аз лично съм против, защото ако нещо го повредиш с нож например много си личи.

# 563
Скрит текст:

Здравейте момичета
Имам тази кухня и огромен проблем.
Скоро я сложихме, но се оказахме с 2 шкафа за вграждане на фурна, и тъй като другият ми шкаф е "готов" с плот ще използваме него (а и защото е до дупката за абсорбатор)
Въпросът е сега какво да правя отворения шкаф за вграждане?
Изглежда ужасно като е празен, а и ми е необходимо повече пространство, тоест някакво негово преобразуване (без местенето му, тъй като плота е закачен и на него) ще бъде идеално.
Моля, помагайте с идеи... Отчаях се вече с тази кухня , все проблеми някакви... Cry

# 564
  • Sofia
Скрит текст:

Здравейте момичета
Имам тази кухня и огромен проблем.
Скоро я сложихме, но се оказахме с 2 шкафа за вграждане на фурна, и тъй като другият ми шкаф е "готов" с плот ще използваме него (а и защото е до дупката за абсорбатор)
Въпросът е сега какво да правя отворения шкаф за вграждане?
Изглежда ужасно като е празен, а и ми е необходимо повече пространство, тоест някакво негово преобразуване (без местенето му, тъй като плота е закачен и на него) ще бъде идеално.
Моля, помагайте с идеи... Отчаях се вече с тази кухня , все проблеми някакви... Cry
Не съм сигурна дали разбрах проблема, но ако няма да вграждаш нищо, просто поръчай една вратичка от същите за този шкаф и готово.

# 565
  • софия
Или вземете 3 рафта, сложете ги и си подреди някакви неща там - чинии, чаши, красив уред. Аз не съм любител на отворените рафтове, но седи красиво и по-леко.

# 566
  • In the shadows of my mind
И двете предложения са точни  Peace
Това е Икеиска кухня нали? Не би трябвало да има проблем да си купите една вратичка с пантите и една плоскост за рафт вътре (или 2-3 - колкото прецените). Другият вариант е само с плоскости като рафтове, без вратичка за затваряне - доколкото си спомням частите на Икеа при шкафовете са фурнировани и не е просто ПДЧ без кант. (за мен рафтовете обаче ще прашлясват много, ако са отворени без вратичка и ще ти създават повече работа  Peace ).

# 567
  • София
Чудя се каква мивка да си взема - с малък отцедник или без никакъв. Спряла съм се на Eurolex - http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=14&c=125&pid=502.
Добри ли са композитните мивки, имат ли недостатъци какви?
Моля за съвет с някой запознат по темата с мивките?
Ако имате други добри предложения - давайте!

# 568
  • Варна
Тази е огромна по моите представи за кухненска мивка, за шкаф 80см е.
Дали да има отцедник или не трябва да си е твое решение, според твоите нужди.
За материала нямам мнение, тепърва ще ползвам гранитна мивка.

# 569
  • Раковски
Куадрата ако я сравня с пирамис, санитек е по-добра, самата мивка ляга равно на плота докато другите леко криви.Като материал са идентични и да има някакви разлики не вярвам да са от съществено значение.

Общи условия

Активация на акаунт