Нашите кухни - 65

• 132 567
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
  • В полите на Витоша :)
tileva.baldjieva87, да си кажа и аз мнението Simple Smile

За да има симетрия, бих преместила фурната в десния край на десния плот (в колона, както е на проекта), котлоните - в близост до фурната (през един плот от нея), а мивката да е центрирана на левия плот.

Лично за себе си искам котлоните и фурната да са близо, а не да напълня тавата при котлоните и да я разнасям през цялата кухня, за да я сложа във фурната.

Относно ъгловия шкаф - има издърпващи механизми точно за ъглови (глухи) шкафове. А защо да не се отваря вратичката до колоната и отделно тази под мивката? Всеки шкаф да си има нормален достъп?

# 121
Мислих го много котлона от коя страна на колоната да бъда, и аз исках да бъде мивка плот, котлон плот и т.н но колоната не го позволява , освен това фурна на високо по ми допада. Дано не съжалявам чее така избрах котлона Sad но вече е изместен извода за абосрбатора така че там ще останее Sad Какво да ви ккажа за първи път правя кухня и от тази май ще се науча после вече ще си знам

# 122
  • Sofia
Здравейте,
Слагам линк към двата крайни проекта за нашата кухня, ще се радвам на съвети относно разпределението на уредите , шкафове, мненията ви за плота ( единия е дъб бардолино по светлия, а другия е състарен меден дъб към който клоня да изберем ) ? Посрдата минава една колона , индукциония ккотлон е малко скрит на проекта той е до колоната. Долния шкаф ъгловия е с доспът от мивкката какво мислите за това , на мен ми се струва много неудобно и направо неизползваем този шкаф ?

http://www.snimka.bg/?album;aid=922591  

паролата  е 0000
tileva, тази колона комин ли е? Наистина ли е толкова голяма? Аз мислех, че по-голям комин от нашия - 90 на 30, просто не съществува  Simple Smile
Ако наистина този мастодонт-колона е комин, тогава разумното е така, както си го разположила - котлона с аспиратора най-близко до комина и до мивката, чието местене наистина би било галимация, но си струва да я изместиш един шкаф надясно и да имаш поне плот между мивка и котлони.
Цялата дясна страна колко е? Два метра и малко, като гледам?

# 123
  • Sofia
Успех! Сигурна съм, че ще се получи много хубаво, ще има контраст Simple Smile

Наистина в последния албум преобладават светлите кухни, чак се замислих дали да не обърна на бели/кремави шкафове и черен плот и гръб, но ще ме човърка след това, че не съм си сбъднала мечтата  Laughing
В албума има една такава бяла кухня с черен плот и гръб, на Ваяна, правена от Шадоумън, и на нас с ММ много ни хареса, макар че в крайна сметка избрахме черни матови колони.

# 124
Liya в тази колона минават всички тръби за кооперацията, сложихме я там за да може от дясно да се побере съдомиалня и после до нея оставаше малко място до колкото помня и сга там е коша за боклук и един шкаф за бутилки, какви ли не схеми не въртяхме 2 месеца и до това стигнахме. След колоната е разширение на стаята за да имаме по голяма холо=-кухня че иначе беше много тясно за помещение което се ползва най много. дължината на страната дето е мивката е 2,55 до вратата

# 125
  • In the shadows of my mind
Мислих го много котлона от коя страна на колоната да бъда, и аз исках да бъде мивка плот, котлон плот и т.н но колоната не го позволява , освен това фурна на високо по ми допада. Дано не съжалявам чее така избрах котлона Sad но вече е изместен извода за абосрбатора така че там ще останее Sad Какво да ви ккажа за първи път правя кухня и от тази май ще се науча после вече ще си знам
Спокойно, и аз съм в отбора на "за първи път го правя това" и колко много неща не бях измислила и предвидила ехеее... Ето, вчера монтираха кухнята и се оказа, че никой (т.е. аз) не е смятал къде е тръбата за абсорбатора и съответно сега ще преправяме и после до-монтираме...

# 126
  • Варна
Момичета и момчета, имам малко странен въпрос и не свързан точно с кухненски шкафове.
Според вас каква дебелина на меките седалки и облегалки е удачна за този вид кухненско ъгълче?

От мебелната фирма предлагат меките седалки да са с дебелина 8см и пълнеж високо еластична пяна.
Меките облегалки да са с дебелина 5см. Ще бъдат с хастар и сваляеми калъфи.
И сега се чудя това достатъчна дебелина ли е? Като се има предвид, че аз доста ще седя на него защото просто обичам да си стоя в кухнята. Sunglasses
...на тази снимка конкретно са доста дебели ...
Скрит текст:

# 127
  • Русе
Направи ги доста дебели. На барбекюто ги направих мисля, че 8 см, ама се чудя защо не ги направих поне 12 см.

# 128
Какво минимално разстояние считате за удобно между мивка и плот? 40см дали биха стигали?

# 129
Момичета и момчета, имам малко странен въпрос и не свързан точно с кухненски шкафове.
Според вас каква дебелина на меките седалки и облегалки е удачна за този вид кухненско ъгълче?

От мебелната фирма предлагат меките седалки да са с дебелина 8см и пълнеж високо еластична пяна.
Меките облегалки да са с дебелина 5см. Ще бъдат с хастар и сваляеми калъфи.
И сега се чудя това достатъчна дебелина ли е? Като се има предвид, че аз доста ще седя на него защото просто обичам да си стоя в кухнята. Sunglasses
...на тази снимка конкретно са доста дебели ...
Скрит текст:
Зависи какви са размерите на диванчето.Вкъщи имаме едно диванче с дълбочина 58 см.Възглавниците ги поръчваха от мебелната фирма,която прави обзавеждането.Видях ги едва,когато монтираха всичко.Около 10-12 см. са дебели възхлавниците за седалката и облегалката и остава много малко място за сядане.Изобщо не е удобно! Имай го наум!Имам чувството,че ще падна от дивана с все възглавниците... Обмислете го добре.После така и не потърсих фирмата  да ги преработят.В този ред на мисли,ще споделиш ли къде ще правят твоите? Може и на лични да ми пишеш.

# 130
Скрит текст:
Успех! Сигурна съм, че ще се получи много хубаво, ще има контраст Simple Smile

Наистина в последния албум преобладават светлите кухни, чак се замислих дали да не обърна на бели/кремави шкафове и черен плот и гръб, но ще ме човърка след това, че не съм си сбъднала мечтата  Laughing
В албума има една такава бяла кухня с черен плот и гръб, на Ваяна, правена от Шадоумън, и на нас с ММ много ни хареса, макар че в крайна сметка избрахме черни матови колони.
Видях я тази кухня, и на мен ми хареса Simple Smile Благодаря ти.
Ако е удобно, би ли показала твоята кухня? Може и на лични.

# 131
Аз лично считам, че по-дебели е по-удачно, но да са удобни и да се потъва в тях като седнеш, а не да са твърди и да че пързаляш само по тях, защото има и такива дамаски.
В петък ще ми монтират гранитния плот и мивката - ще си мия тавите, тиганите и чиниите в мивката! Не в банята на малкото мивче, сега експлоатирано за непредвидени цели. Не мога да повярвам, че мога да се радвам на една мивка толкова много  Mr. Green В понеделник монтират и горните шкафове и тогава ще постна снимки на завършеното чудо наречено кухня, то няма да е съвсем завършено, понеже му предстоят пердета, абсорбатор и миялна, но завършено така да се каже на първа база.
Няма да изляза от тази кухня като стане готова, ей! Такъв мерак и хвърлих Mr. Green

# 132
  • Варна
Благодаря момичета. Ще го мисля още и ще се консултирам пак с фирмата, но не с проектантката само щото тя прави каквото и кажа а тук не съм сигурна.

Тези дни и ние ще почнем да опразваме кухнята и ... дано за Коледа имам нова.

Chuby, стискаме палци плота да пасне от раз и да си ползваш новата мивка и кухня съвсем скоро. Peace

Аз имам перално помещение и там имам голяма лята мивка. Та ще е една идея по-удобно .... ужас. Wink

Имам още толкова неясни неща. Плочки още не мога да харесам, да слагам ли, термогръб ли да е? Ако е с плочки ще трябва на две места да се изкара ток над плочките, за абсорбатора и осветлението ... няма да висят кабели. Ако е с гръбче това отпада предполагам, зад него може да се скрие кабел. И т.н. и т.н. . Tired

# 133
Аз сложих плочки, но за да се спази ретро визията на кухнята. Осветление имам над мивката и за абсорбатора, кабелите сега от стената си висят, но после ги режат и ги скриват зад уреда / лампата.
Според мене трябва да решиш как ще е по-кръсиво с термоплот или плочки, понеже и двете си имат предимства, а по отношение на лампите един добър ел техник ще съумее да си монтира така, че да е красиво.  newsm10

# 134
Направих няколко проекта с Alno Kitchen, но не мога да ги запаметя като снимки. Има ли такава опция изобщо? Искам да споделя тук единия вариант.

А вие от коя безплатна програма за 3Д проекти сте най-доволни?

Общи условия

Активация на акаунт