Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 61

• 63 090
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Момичета отклонявам се малко от темата, но ме гложди нещо, което искам да ви споделя и да попитам. Живот и здраве януари месец като правя първия опит и излязат повече на брой яйцеклетки качествени, ако са примерно 8, то всички ли оплождат? Като трансферират две, другите 6 ги замразяват нали така (но готови оплодени ли) и ако ми се хванат и двете сърчица, то какво става с моите 6 замразени и качествени ембриончета? С две думи могат ли други двойки да ги ползват и те да са донорски ембриончета готови за трансфер? И ако да може, то дава ли се пълната информация за мъжа и жената, които са донорите?  Тези донори разбират ли по някакъв начин, че ембриончетата им се трансферират в друга кандидат мама?  newsm78

Твойте 6 ще ги замразят за 6 месеца / фонда отпуска пари/. След това ако искаш си плащаш за още време да се съхраняват.Ако не искаш,се унищожават.Оплодени яйцеклетки не могат да се даряват./Поне до колкото съм запозната/

# 571
Абсолютно НЕ Е узаконено ОСИНОВЯВАНЕ на ембриони !!  Peace

Даряване за научни цели не означава осиновяване от друга двойка, да не говорим, че ми звучи като незаконно такова.
Нулина пита за осиновяване.

# 572

Замразените ембриони не се осиновяват в БГ , както в други държави - изхвърлят се ако не ги искаш.

bouquet
[/quote]

Сериозно ли????? Но това е грозно, защо да не може да се помогне на друга двойка, ако реши че иска и има нужда? Не знам, но ......... би трябвало да го има като опция това, или просто трябва да натъпчат всички жени с какви ли не стимуланти, на някой да им увредят част от детеродните органи, да си напълнят гушите с излишни изследвания и да мъчат някоя жена, която милата това ѝ е последния шанс да речем.  Cry Sad Cry

# 573
Нулина, могат да се даряват, като закон е разрешено. Имало е такава дискусия във форума и съм чела закона точно заради нея. Обаче, както вече казах, малко клиники го правят.

# 574
http://www.patient.bg/view_news_bg.php?news_id=3775

интервюто е с ембриолог от щерев. напълно възможно е да се ползва донорски ембрион/включително от донорска яйцеклетка и донорски сперматозоиди например/. при всички случаи е със знанието на донорите на материала.

а това е от наредба 28. забранено е единствено даряването на ембриони с цел печалба.
3.9. комерсиализирането на донорството на сперматозоиди, яйцеклетки и
ембриони, като се забранява предлагането на материална облага на донорите и.....

# 575
На мен нищо не ми остана за замразяване.В моята клиника практикуват замразяване само на добре развиващи се ембриони в бластоцистен стадий на 5 или 6 ден,не и по-рано.
От 3 имах 2 накрая.
А колко хубаво щеше да е да са повече и сега да си правя само трансфери.. Tired

# 576
О, да Наредбата беше 28, не 27  Joy Извинете, не съм я чела скоро Simple Smile

# 577

Замразените ембриони не се осиновяват в БГ , както в други държави - изхвърлят се ако не ги искаш.

bouquet

Сериозно ли????? Но това е грозно, защо да не може да се помогне на друга двойка, ако реши че иска и има нужда? Не знам, но ......... би трябвало да го има като опция това, или просто трябва да натъпчат всички жени с какви ли не стимуланти, на някой да им увредят част от детеродните органи, да си напълнят гушите с излишни изследвания и да мъчат някоя жена, която милата това ѝ е последния шанс да речем.  Cry Sad Cry
[/quote]

Сериозно, да ! Изрично съм питала доктора.

Ако е разрешено осиновяването на ембриони, както в Канада, Америка и т.н., не знам за Европа, тогава се искат всякакви данни на родителите, прави се база данни и там ти си избираш двойката чиито ембриони искаш. Както е при донорите на сперма примерно- понеже това съм разглеждала.
На практика всяка жена със здрава матка може да износи дете, тя не старее като яйцеклетките.

Сега една девойка в Канада ще осиновяват детенце ( вече родено бебе) и после за второ дете ще й имплантират чужд ембрион- пак се води осиновяване. Техните ембриони с мъжа й не стигат изобщо до бластоцист и тя вече има 3 опита без успех , в депресия е и т.н. и понеже много ика да е бременна ще осиновяват ембрион.
И е много странно де - пак е осиновяване, но имаш шанса да си бременна, но... от друга страна пак не е сигурен успешния финал.

Но в БГ не е разрешено.

# 578

Ново шест. Излизам тъкмо от доктора. За съжаление имам само две мини фоликулчета (едно в ляво и едно в дясно) и лекаря ми препоръча да спрем процедурата, заради малки шансове.  Cry По този начин не губя опит при здравната каса. Следващия месец - нов ИКСИ опит. Този месец - опит по естествен път, само че с подвижноста на "плувците" на моя мъж...не знам.
Ох, не знам дали да плача или да се успокоявам, че поне на време спряхме. Удавника се хваща за всяка сламка...

# 579
Щом е финансиран опит и така или иначе ще го загубите по-добре не го спирайте - колкото фоликули - толкова.

# 580
cherenlebed чудесно число е 7 Simple Smile
vasilen4e започнали ли сте стимулация по фонда? Ако да, защо да се отказвате и другия месец пак да те тъпчат с хормони. Може тези две да са достатъчно качествени, а и каква е гаранцията, че другия месец няма да се повтори картината. Не знам де, това си е мое мнение и не съм аз компетентния човек, който да каже, нито пък съм наясно с твоя случай.

# 581
  • София
Ако е стартирана стимулацията по фонда и се спре по някаква причина, опита се губи. Но все пак лекаря трябва да знае по-добре.

# 582
Момичета извинете, че не съм дала информацията, че правя ИКСИ в Германия, тук здравната каса поема половината на три процедури, като процедурата се брой от пункцията.  За нас това решение е правилно, като по този начин ни остават още три опита с надеждата  Praynig за по-добри шансове от началото.

# 583
   Здравейте, от доста време ви следя, но реших най-после и аз да пиша, пък дано е и на късмет. Накратко за мен, на 41 години съм и имам зад гърба си 3 неуспешни инсеминации и 2 неуспешни опита инвитро. Сега следва опит номер 3 и дано да е на късмет, да не забравя да отбележа, че съм и сама. Може би, не съм единствената авантюристка на тези години и в това положение, да съм без тати, но няма да се учудя, ако съм и само аз в темата. Освен Пурегона ми изписаха и Менопур този път и ме чакат едни безсънни 5 дена, докато видя, как вървя с фоликулите. Относно темата по-горе, която обсъждахте и аз мисля, че ако не е разрешено трябва да се позволи и улесни процедурата по осиновяване на ембриони, все пак е парченце живот и не трябва с лесна ръка да се похабява. Peace Пожелавам успешни процедури на всички този месец! Praynig

# 584
  • София
Момичета извинете, че не съм дала информацията, че правя ИКСИ в Германия, тук здравната каса поема половината на три процедури, като процедурата се брой от пункцията.  За нас това решение е правилно, като по този начин ни остават още три опита с надеждата  Praynig за по-добри шансове от началото.
Така вече е по-ясно и разбира се, че е по-добре да се изчака следващ цикъл, дано има повече фоликули и хубави яйцеклетки Simple Smile
Добре дошла, Мамамецанка, дано всичко да върви наред. И аз всеки път съм под напрежение какво и дали ще тръгне и т.н.
А за ембрионите наистина е тъжно, че не могат да се даряват за осиновяване или както искат да го нарекат. Така и така са създадени, би било чудесно да им се даде шанс да живеят.

Общи условия

Активация на акаунт