Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 61

• 63 090
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Мамамецанка, пожелавам ти и аз успех и да се случи това, което ти желаеш и както го желаеш. Това, че си без тати не е критерии евала, че си се наела с тази не лека задача да станеш мама (нямат значение годините), но миличка дано да не ти дотежи самотата, че няма кой да споделя с теб радостта ти, неволите ти, успехите ти и т.н. Аз ще ти го напиша така: Ако тайничко се молиш да се сдобиеш с детенце (и то ще стане) и ако тайничко си мечтаеш да си имате и татко, то нека всичко ти се сбъдне в една красива порция и приказката ви стане реалност, пожелавам ти го  Hug bouquet Hug

Що се отнася до другата тема засегната от мен, то толкова двойки, а и самотни жени искат да се сдобият с рожба, а по една или друга причина нещата не се случват, защо да не може да се използват готовите замразени ембриончета и да не се дават излишни пари за стимулации, пункции и т.н.? Дали осиновяване на ембриони, или донорство то какъв е проблема, важното според мен е желанието на донорите да помогнат на други хора да бъдат щастливи и да се чувстват пълноценни. Аз съм реалист човек, нямам против мои яйцеклетки да бъдат трансферирани или имплантирани в друга жена, важното е това, че ще се чувствам щастлива да допринеса в този живот с нещо красиво. Дали това ще е тайно или явно, също за мен няма значение (въпреки, че ще ми се иска да си видя и другото детенце как расте, как преуспява и т.н., но ако закона не ми го позволява, то ще знам само че е добре, по скоро вътрешното ми чувство ще ми подсказва това, че другата ми рожба там някъде живее страхотно).  Heart Eyes
Просто съм широко скроен човек  Wink

# 586
Една съфорумка беше споделила, че в нейната клиника има такава опция за даряване на ембрионите. Обаче се предполага, че човек няма да си избира клиниката точно заради това, а според шансовете съответната клиника да му помогне. Така че каквото - такова.
Но пък ако ги дариш за научни цели пак помагаш на някого - така екипът си усъвършенства уменията и следващите пациенти са обслужени по-качествено.

# 587
МамаМецанка, пожелавам ти успех от все сърце и дано този път се получат нещата.  Hug

# 588
Една съфорумка беше споделила, че в нейната клиника има такава опция за даряване на ембрионите. Обаче се предполага, че човек няма да си избира клиниката точно заради това, а според шансовете съответната клиника да му помогне. Така че каквото - такова.
Но пък ако ги дариш за научни цели пак помагаш на някого - така екипът си усъвършенства уменията и следващите пациенти са обслужени по-качествено.

Ели съгласна съм, но в това отношение да ти кажа съм егоист, т.е. няма да си дам ембрионите за научни цели, а само за да даря със щастие двойка, която са решили да прибегнат до този вариант, ако другите вече са се изчерпали. Категорично бих искала да дам живот и щастие, а не по моите ембриони да учат съставните части (не помня как точно се наричаше). Съжалявам, но лично мнение.  Sad

# 589
Мамамецана здравей, пожелавам ти това твое съкровено желание да се сбъдне, пътят до днес явно не е бил лек. По темата партньор бих казала само, че е хубаво, когато човек си има другар/ка в живота, но не на всяка цена. Само да не си сам и заради това да си с грешния човек, не си заслужава. Така че аз лично ти се възхищавам, че си взела това решение и работиш целенасочено върху мечтите си. Истинска Амазонка!

За темата донор прочетох, как е ситуацията в Германия - абсолютно забранено. До три години затвор за лекар, който е трансферирал донорска яйцеклетка или е спомогнал за това (например чрез подготовка за трансфер в чужбина). Мъжки донор обаче може,ако факторът е мъжки. Тези закони са писани явно преди много години, когато репродукционната медицина е била още в детската люлка, от мъже, които никога не са се занимавали с темата.
Аз лично бих дарила яйцеклетка и ако ситуацията не се промени, бих осиновила една.

# 590
Ели съгласна съм, но в това отношение да ти кажа съм егоист, т.е. няма да си дам ембрионите за научни цели, а само за да даря със щастие двойка, която са решили да прибегнат до този вариант, ако другите вече са се изчерпали. Категорично бих искала да дам живот и щастие, а не по моите ембриони да учат съставните части (не помня как точно се наричаше). Съжалявам, но лично мнение.  Sad
Принципно ако наистина имаш желание да помогнеш на някого, можеш след успешния опит да дариш яйцеклетки - това се прави във всички клиники. Изискването е да имаш поне едно дете и да си до 35г.
В моята клиника скоро срещнах няколко мами, които бяха отишли да правят точно това. Едната имаше три дечица, които беше взела със себе си. А друга пък беше пропътувала сума ти километри само и единствено, за да дари. До сълзи се трогнах bouquet

# 591
  Здравейте, от доста време ви следя, но реших най-после и аз да пиша, пък дано е и на късмет. Накратко за мен, на 41 години съм и имам зад гърба си 3 неуспешни инсеминации и 2 неуспешни опита инвитро. Сега следва опит номер 3 и дано да е на късмет, да не забравя да отбележа, че съм и сама. Може би, не съм единствената авантюристка на тези години и в това положение, да съм без тати, но няма да се учудя, ако съм и само аз в темата. Освен Пурегона ми изписаха и Менопур този път и ме чакат едни безсънни 5 дена, докато видя, как вървя с фоликулите. Относно темата по-горе, която обсъждахте и аз мисля, че ако не е разрешено трябва да се позволи и улесни процедурата по осиновяване на ембриони, все пак е парченце живот и не трябва с лесна ръка да се похабява. Peace Пожелавам успешни процедури на всички този месец! Praynig

Мамамецанка, от един отбор сме  Hug и аз така и за това се боря   Praynig  Не си сама   Peace

# 592
Браво, Мамамецанка и Lubs Hug
Адмирирам силни, борбени и самостоятелни жени като вас, които вярват и знаят, че ще се справят и сами!

# 593
Браво момичета  Hug

# 594
Момичета възхищавам ви се, искрено  bouquet  bouquet  bouquet ... нека се сбъдне това съкровено желание  Praynig

# 595
Момиченца имам аз още един въпрос, нали тази седмица съм по шантавите въпроси, та сега ще ви попитам и още нещо, което ме гложди така от вътре и не ми дава мира.

При метода ИКСИ оплождането става с определени избираеми яйцеклетки и определени сперматозоиди, като имплантират директно сперматозоида при яйцеклетката, ако съм разбрала правилно, но въпроса е нали винаги трансферират две ембриончета, могат ли всъщност оплождането да е от двата пола (не мога да се изкажа добре извинете ме много). С две думи искам като ще е е - да е както трябва, т.е. девойка и пич  Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning
Може да ми смеете на изказването, но докато науча методите на изказване ще поизпия някое и друго сокче в повече  Joy

# 596
  • София
забранено е да се определя пола.

# 597
забранено е да се определя пола.

Офффф защо и двата въпроса шантави, които засягам все удрям на камък, луда работа ..............., ама все такива идеи ми идват и на мене едни, по добре да спра да мисля и да чета, че още нещо ще ми щукне на шантавия мозък  hahaha

# 598
Бях гледала преди време един научно документален филм,където ембриолози коментираха точно този въпрос,че определенето на пола на толкова ранен етап е невъзможно.
И на практика,за да стане това ембриона трябва да се разруши,а никой не би искал това.

# 599
  • София
отделят по някакъв начин сперматозоидите и вероятността за пол е голяма, но не е 100%.
но е позволено само за наследствени генетични болести, коио са за определен пол или нещо подобно беше.

Общи условия

Активация на акаунт