Весели, засмяни, събрахме се АПРИЛски мами! - Тема 2

• 39 389
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
Според моята лекарка Тайлол хот, Фервекс и т.н. не може заради допълнителните съставки освен парацетамола. След 3 месец е малко по-лесно с лекарствата, сега нищо не може почти.

# 571
  • варна
Аз не бих пила никакви лекарства дори и но шпа, но понякога просто е по-малкото зло. Може и да е така за прахчетата, с предната бременност помня, че ги пих веднъж, бях настинала и имах температура, но наистина не помня дали бях минала първия триместър.

# 572
Момичета. ПОМАГАЙТЕ!
Извън Варна съм до утре на обед, но имам болки в корема ниско долу, а забравих да си взема но шпа. Тук няма денонощна аптека и съм малко паникьосана понеже докторката ми каза, ако усетя болки веднага да пия но шпа, да не оставям повече от 10 мин да ме боли.
Имате ли идея какво мога да пия от другите лекарства? Намерих Нурофен, дали става?
Къде си по-точно? Както е казала Manhamanha, само но шпа и парацетамол, както и производнитв му за простуда тайлол хот, фервекс и т.н.

При родителите ми съм, а те живеят в малко градче на 100 км от Варна.
Всичко е от стрес и напрежение, понеже им съобщих новината и те никак не се зарадваха, понеже не удобряват мъжа ми. Съответно имаше ревове, скандали и панаири. Сега лежа ама усещам тъпа болка ниско долу. Имат хиляди лекарства, ама но шпа точно не. Надявам се да мине.

# 573

DimitrinaHug Hug Hug
Много неприятно от страна на родителите ти, но все пак малкото съкровище вътре в теб е най-важно и ти трябва да си спокойна. Рано или късно ще се осъзнаят и ще се зарадват на новината и ще приемат мъжа ти  Peace

# 574
Момичета. ПОМАГАЙТЕ!
Извън Варна съм до утре на обед, но имам болки в корема ниско долу, а забравих да си взема но шпа. Тук няма денонощна аптека и съм малко паникьосана понеже докторката ми каза, ако усетя болки веднага да пия но шпа, да не оставям повече от 10 мин да ме боли.
Имате ли идея какво мога да пия от другите лекарства? Намерих Нурофен, дали става?
Защо не пробваш с някое по-слабо чайче да се успокоиш - лайка например - подпомага храносмилането, облекчава стомашно-чревните процеси и действа отпускащо преди сън. ? newsm78

# 575
  • Бургас
Момичета. ПОМАГАЙТЕ!
Къде си по-точно? Както е казала Manhamanha, само но шпа и парацетамол, както и производнитв му за простуда тайлол хот, фервекс и т.н.

При родителите ми съм, а те живеят в малко градче на 100 км от Варна.
Всичко е от стрес и напрежение, понеже им съобщих новината и те никак не се зарадваха, понеже не удобряват мъжа ми. Съответно имаше ревове, скандали и панаири. Сега лежа ама усещам тъпа болка ниско долу. Имат хиляди лекарства, ама но шпа точно не. Надявам се да мине.
Просто си почивай и бъди спокойна. Това е много по-добро лекарство от но-шпа.

# 576
Момичета. Много ви благодаря за подкрепата и съветите, наистина много ми помагате. Имах нужда от това.
 Hug Hug Hug

# 577
По-добре не пий лекарства, ако нямаш предписаните. Наистина пробвай с чай с лайка, който доказнао успокоява и стомаха и нервната система. Надявам се нещата с вашите да се оправят, защото е много тежко, около мен има една такава история за прекъснати отношения с родители по същата причина. В крайна сметка родителите страдат най-много, но за теб си е главоболие, а сега нямаш нужда от него.

# 578
  • София
Наистина прахчетата за настинка не са за препоръчване, може да се пие Парацетамол и другите, които са с ибупрофен. Папаверин и Но-шпа са за спазми в корема.
Но ако нямаш нищо, легни си и си чети нещо, гледай някой филм, за да се успокоиш и да изхвърлиш мислите от главата си.
Неприятни са тези семейни драми в такъв момент, но ще свикнат. В родилното ме приеха с една жена и все с нея си вървяхме.Тя ми разказваше, че нейните родители са против мъжа и, но дойдоха и на изписването, а виждам във фейсбук, че често са заедно.
Покрай внучето и ако вие с мъжа ти се разбирате, ще свикнат.Просто им е нужно да видят, че ще се грижи за теб и бъдещото бебе. Обикновено тези неща са породени от тревоги, че може би няма да е човек, от какъвто се нуждаеш.Нужно им е просто да видят, че не са прави.

# 579
Manhamanha, и аз имам зачервяване в интима, докторката каза, че не са гъби, а и аз не усещам друг дискомфорт освен външно. Сега съм си взела смрадлика и ще си правя отвара няколко дни. И крем здраве мазах 2 пъти и ме успокои.

Carrie br, в Дупница нали имате хубаво родилно със специалисти. Знам, че от Благоевград масово раждаха там преди време. Сега обаче им направиха и там частна болница с добри условия и много кадърни лекари чувам, че има.

Димитрина, в тежка ситуация си Sad Опитай се наистина да се успокоиш някак си  Hug Дано и те осъзнаят на какво те подлагат в този момент.

# 580
Carrie br в Дупница имате частна болница. Добри ли са отзивите за нея. Голяма част от бременните от Благоевград идват в Дупница да раждат. Аз също се чудя за там или за София, но май клоня към София. Ще следя за препоръки за доктори и болница. Гледам че има доста секцио. Аз също ще съм секцио. Първото го раждах нормално, но толкова трудно, че ми остана голяма травма. Не можах да стана 2 дни изобщо, а 8 дни ме държаха в болница. Секциото тичаха по коридора и ги изписаха, а аз не можех да мръдна. Та аз не съм за нормално на всяка цена. Та съм много наплашена и ще следя много за добри доктори.
Гледам, че има мама от Истанбул. Разкошен град. Много паркове за разходка с бебето след това. Като си припомням ми се иска пак да си направя една екскурзия. Да се поразходя по уличките и да усетя ритъма на града и мириса на морето.

# 581
  • Варна
Dimitrina Ех, че кофти от страна на родителите ти. Вярвам, че като мине време ще се оправят нещата и ще приемат мъжа ти и особенно детенцето ви с радост. Гледай да не обръщаш внимание сега, а ако те тормозят им кажи, че те стресират, а в момента ти трябва спокойствие заради бременността, би трябвало да се усетят съвсем скоро. Hug
Аз да си кажа, ден не минава без да не ме заболи глава..... направо ми писна. Незнам от какво е, спрях с кафето още на 15-ти август.. би трябвало да ми мине до половин месец главоболието от спирането??? Днес стоях малко повече на слънце и ме напече, може и от това да ме боли, по силно е от обикновенно. Все още не мога да се зарадвам че съм бременна, така както ми се искаше. Все се сещам за баща ми, че щеше да става дядо, и не дочака. Точно му казах че съм бременна, така се зарадва, много се зарадва.. мина се 1 ден, и на другия ден съвсем неочаквано .. си заминал. Всеки ден го питам наум "защо не ми каза че те боли нещо", не смея да влизам в стаята му за да не се изплаша пак от нещо... Много ми е криво. Добре че ММ е до мен и се старае да ми помага.
Наоплаках ви се, извинявайте ако съм натоварила някой, просто имам нужда да споделя, а няма с кой. Още много искам да споделя, но по добре да не товаря никой.
Имам въпрос - Някоя от вас има ли течение (не зацапване)? Забравих да питам док и сега го мисля все. Слабо течение, съвсем малко зацапва бельото, а след ходене по малка, преди избърсване имам по 1-2-3 капки (само ако не съм ходила по малка от доста време). И преди имах такова, док каза че не е притеснително, но пък сега се позасили малко.

# 582
Засиленото прозрачно или белезникаво течение е нормално.
Горе главата, момиче! Трябва да бъдеш спокойна заради малкото човече.

# 583
  • Варна
Засиленото прозрачно или белезникаво течение е нормално.
Горе главата, момиче! Трябва да бъдеш спокойна заради малкото човече.
Знам, знам. Старая се, просто много се уплаших. Тъжно ми е .... и същевременно се радвам че съм бременна. В резултат, усмихвам се, и в следващия момент съм пред разреваване, ама то сълзи нямам вече. Междувременно баба ми ( майката на баща ми) вместо да ми помогне някак, изглежда се отдава на мъка и скоро ще легне на моите ръце,  а точно това хич не исках да става. Искам да съм спокойна вече да си живея сама с ММ, не да гледам стара жена, а да си гледам бебе, БЕЗ да ми се вре в ръцете или да ме вика да я закарам до тоалетната  Sick Звучи грубо, но каквото отношение съм видяла от нея, такова ще види насреща...
Течението ми е белезникаво.. дано наистина няма проблем.
Благодаря ти много Манхаманха  Hug

# 584
  • Бургас
Ох, Теди, много ти се струпа  Tired Няма ли друг, който да се грижи за баба ти? Донякъде и нея я разбирам - погребала е детето си и сигурно е съсипана. Вие си знаете семейните отношения. Гледай да си спокойна доколкото можеш. Мъката е ясно, че няма как да изчезне.
Бялото течение е нормално при бременност.

Общи условия

Активация на акаунт