Весели, засмяни, събрахме се АПРИЛски мами! - Тема 2

• 39 370
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
Аз пих аналгина.
Хубава работа сега, шашнах се, няма да го пия повече, но се притесних да не е навредил на бебето нещо.

Смърфка, и аз постоянно се слюнча, но понеже съм си вкъщи плюя, че ми е гадно да преглъщам нон стоп.

# 601
christal11, сега надникнах, мдаааа познаваме се доста добре  Heart Eyes !
Като заговорихте за лекарства - някой беше споменал, че е пил аналгин, а той е абсолютно забранен.
За секциото да ви кажа, че аз бях също много наплашена, още повече, че съм доста пълничка. Но при мен мина много добре, на третия ден вече летях по коридора с ревящо бебе на ръце. Белег почти нямам, почти не ме е боляло (а аз съм голяма лигла .....), абе дано и този път мине така леко.
Теди, поне баща ти е разбрал, че ще става дядо. Моите родители дори не ме видяха омъжена, много е гадно, разбирам те напълно. Ще ни пазят дечицата от горе!
Да си кажа и аз моите притеснения - в петък бях в 6 г.с. и ходих съответно на преглед. Сакчето веднага се показа, доктора каза, че всичко е ок за г.с.-то, но сега гледам на снимката, че сакчето е празно вътре. А като потърся в нета снимки на сакчета в 6 гс все имат нещо вътре!!! Много се притесних. Вярвам на моят лекар, води се един от най-добрите във Варна и ако имаше нещо нередно щеше да ми каже сигурно,  ама все пак ми е тегаво. Защо ми трябваше да гледам из нета?!?!?! Кажете вашите сакчета в 6 гс пълни ли са?
не се шашкай,това не означава нищо,не е задължително да де види нещо,не чети в нета само се натоварваш и без това хормонално натоварената глава... Всичко ще е наред! Много съжалявам Теди за твоя татко,но както каза една друга мама той ще ви гледа и пази от горе!!!и моето течение не спира,без мирис е,без сърбеж,бяло с лек жълтеникав оттенък ... Ще си изчакам прегледа на 22 така или иначе не може нищо да ми изпише да пия,ще ми каже трай си и тва е🤘🏻😜добро утро на всички мами 😍🤗

# 602
Във Велинград има няколко хотела с доста топла вода, особено детските басейни. Аз като знам с каква вода се къпя това не може да ме уплаши Simple Smile
За слюноотделянето - имах една приятелка така, по-добре да го изплюваш да не ти се догади повече.
А за сакчето, в което не се вижда нищо, ако много се притесняваш иди при лекар с добър апарат след няколко дена.

# 603
  • София
Ами аз за това й написах какъв е принципът, пък тя да си прецени дали да се къпе според това какъв басейн ще уцели Peace

Аз втората седмица имах пристъпи на такова слюноотделяне. Единствената седмица, когато имах и 5-6 пъти пристъпи на гадене. То и затова си направих теста толкова рано - 4 дни преди закъснението. После всичко мина. Така че избягвам да се оплаквам, като гледам хората как се мъчат с месеци.

Фрозенка, с теб вървим май заедно. И в моето сакче няма нищо Simple Smile Споко, след 2 седмици ще има Wink Praynig

# 604
  • Варна
Благодаря ви bouquet ще гледам да не го мисля много, пък дано всичко се подреди някак...колкото и да е трудно. Дано наистина ни пази отгоре, а не да видя него, в детето ми като се роди, сигурно звучи странно и тъпо, но .... някакви паранои ме гонят с така подредените събития  Confused
Frozenka не се тревожи за снимката, забелязах че когато док. натиска повече, картината на монитора се променя т.е. при един натиск изглежда просто черно кръгло нещо, при друг натиск дори плодния сак не се вижда. Може и да съм се заблудила, но така ми се стори.
Скрит текст:
Ето, който иска да сравнява, показвам моите ехографии до сега: http://prikachi.com/images.php?images/311/8901311W.jpg - тези снимки са с разлика 1 мин. помежду си. ; http://prikachi.com/images.php?images/315/8901315i.jpg - това от последния преглед. Може да видите датите когато са правени
Dimitrina, сурово месо, или такова необработено добре не трябва да хапваме поради риск от зараза с нещо, като в това влиза и пастет, колбаси, сушено месо и т.н. Въпреки това и на мен ми се случи да хапна шунка .. на един садвич.... Гледам да избягвам "забранени" храни и такива които отключват алергии..... и вече и аз незнам какво да ям. От 2 дни насам взе да ми става гадно от тестяно и месо, само като си помисля иии....... С удоволствие приемам идеи какво да готвя, ако искате и на л.с., че гледам някои от нас залитат по споменати тук храни.
Кари, Много внимавай с такива затопляния, въобще всеки да си има едно наум, особенно зимата. Майка ми така хубавичко се натоплила февруари месец докато била бременна с мен, че и изтекли водите и ме родила в началото на 6ти месец след седмица -2 лежане за задържане в болницата ooooh!
За слюноотделянето и аз съм така , ама май е защото налитам много на вода.

# 605
  • Вестерос
christal11, сега надникнах, мдаааа познаваме се доста добре  Heart Eyes !
Като заговорихте за лекарства - някой беше споменал, че е пил аналгин, а той е абсолютно забранен.
За секциото да ви кажа, че аз бях също много наплашена, още повече, че съм доста пълничка. Но при мен мина много добре, на третия ден вече летях по коридора с ревящо бебе на ръце. Белег почти нямам, почти не ме е боляло (а аз съм голяма лигла .....), абе дано и този път мине така леко.
Теди, поне баща ти е разбрал, че ще става дядо. Моите родители дори не ме видяха омъжена, много е гадно, разбирам те напълно. Ще ни пазят дечицата от горе!
Да си кажа и аз моите притеснения - в петък бях в 6 г.с. и ходих съответно на преглед. Сакчето веднага се показа, доктора каза, че всичко е ок за г.с.-то, но сега гледам на снимката, че сакчето е празно вътре. А като потърся в нета снимки на сакчета в 6 гс все имат нещо вътре!!! Много се притесних. Вярвам на моят лекар, води се един от най-добрите във Варна и ако имаше нещо нередно щеше да ми каже сигурно,  ама все пак ми е тегаво. Защо ми трябваше да гледам из нета?!?!?! Кажете вашите сакчета в 6 гс пълни ли са?
На мен апарата ми изписа, че съм също 6 г.с. моето сакче е тъмничко. При кой лекар ходиш ти? Аз ходих при един в Санита, че е до нас.

Искам да ви се оплача каква съм паника. Снощи около 5 се събудих до wc и ми беше запушена лявата ноздра и ме болеше от ляво гърлото, сън не спах от притеснение. Днес станах в 9, изпих една часа с топла вода и изцеден лимон в нея, изядох 2 лъжици мед и към аптеката. взех си прополки за смучене и физиологичен разтвор за носа. Купих си и термометър, че нямах. Мерих си т преди малко 37,1 е . Много съм притеснена  Cry Cry Cry На АГ-то му нямам номера, забравих да го взема. Днес ще смуча прополките. Ако утре съм по-зле смятам на личния да се обадя. Яд ме е на себе си, сигурно съм настинала някъде, а се пазех  #2gunfire Cry

И другото което ме е яд, Аг-то ми изписа биозин мама 2 пъти на ден по 2 таблетки. Аз четох в листовката пише да се пие по една и в аптеката ми написаха по 1 и сега 3 дни по една пих, но днес реших да пия по 2, както ми е писал. Даже го и питах тогава и пак каза по две.

# 606
  • Бургас
Тифани, и аз днес съм малко неразположена - кихам и се сополивя. Смуча таблетки Коризалия на Боарон /то е за хрема и сополи/. Ако мислиш, че отиваш на разболяване си вземи Осцилококцинум. Смучи си прополките, прави си лимон с мед и спокойно - бременните жени поддържат по-висока телесна температура. Някои през цялата бременност си поддъжат дори към 37.5. Това не е проблем.

# 607
  • София
Тифани, споко. Дори и да си болна, има лекарства, напълно съвместими с бременността, не е чак толкова страшно. Аз с малкия някъде 2-ри месец се разблях като куче, ама то температури, трески, не можех да дишам от запушен нос дни наред, май ларингит също имах...абе- цвете Simple Smile Дали и АБ не ми бяха изписали, не помня вече. Ама пих си лекарствата, съгласувах всичко с АГ-то и така, детето се роди здравичко и не съм имала никакви проблеми с бременността Peace

# 608
Момичета, вие сте изписали света Grinning Скоро трябва да мислим име за новата тема. По-креативните мами могат да кажат някое предложение Grinning Аз отивам на пазар за бременелски дрехи

# 609
  • Вестерос
Много ви благодаря  Hug, след първото изсмукано от прополки съвсем леко ме боли. Имам едни лукчета за смучене ще ги подкарам и тях. Мен ме е страх да не му стане нещо , все пак съм в началото.

А лимон с мед как да го направя?

# 610
Здравейте,от доста време ви чета и най-после се реших да се разпиша при вас.На 37 години съм и това ми е втора бременност.Надявам се да ме приемете във вашата групичка.Имам нужда да споделям с хора в моето положение.

# 611
  • Вестерос
Добре дошла  bouquet

# 612
  • София
Уууу, браво, наборка Hug Ще си споделяме неволите newsm27

# 613
  • Бургас
А лимон с мед как да го направя?
Изтискваш един лимон и разтваряш в получения сок една лъжица мед.

# 614
  • Вестерос
Мерси, след обед ще направя

Общи условия

Активация на акаунт