Искам да кажа ... (87)

• 75 343
  • 725
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас
О,Рая, бързо да се оправя! Знам какво ти е. Аз бях с шест месечно заради обезводняване в болницата. На всичкото отгоре тъкмо се прибрахме от болницата и каката се разповръща и тя. Направо ми се изправи косата. Не искам да си спомням

# 466
Тонка, не знам, но много я болеше, измъчи се. Живва за кратко и пак унива. Дано утре е по- добре, така не съм я виждала да лежи и да се гърчи. Не го пожелавам на никой. Весели празници, момичета  Heart Eyes

# 467
Добър вечер!
Флорче- мъж мечта ще е за всяка жена твоя син!
Рая, утре да сте добре и да сте си у дома! Бързо да се оправя малката!
На ресторант бяхме. Исках и на пиано бар, но нямаше как. Щерката миналата седмица беше с обострена алергия след спане при баба й. Та решихме да не рискуваме и си прибрахме децата. А те- щастливи!
Янтра, беше отворила дума за кастриране. Колко трябва да сa голeми мъжкото и женското коте? Мъжкия взе да зачезва от дома, а женската (сестра му) го съска и страни от него. Та сериозно се замислям, и казах у дома, че бебета няма да гледам!

Последна редакция: сб, 03 сеп 2016, 10:08 от mariat

# 468
Рая, много ти съчувствам, но най-вероятно е вирус. Не е лошо да и влеят малко, въпреки, че аз отказах хоспитализация, която ни караха да направим в Трявна. Просто се прибрахме в София и положението по пътя се подобри. Дано бързо да се оправи.

Мариат, котките и на 6 месеца могат да се разгонят. Консултирай се с ветеринар има и хапчета, защото май не можеш да кастрираш когато вече са в период.

Четвъртокласникът е страхотен, много лъчезарен и хубав. Моят се изтупа в костюм с вратовръзка и изглежда супер, но ми е забранил да качвам снимки във фейс бук Tired. Като се пооправя ще кача в снимка бг, защото той там и тук не следи  Mr. Green.

От четвъртък съм с някакъв грип и не мога да гледам. Едва сега успях да попрочета нещичко. Боли ме главата, тресе ме, но най-ме мъчи сърбежът в носа и кихането. Ако някой има идея как да го спра да казва, че от четвъртък до сега съм кихнала поне 1000 пъти и имам чувство, че малкото ми останал мозък ще излети с поредната кихавица. И очите ме сърбят. Знам че звучи като алергия, но не е. Аз нямам, а и разни хора около мен се оплакват от същите симптоми.

# 469
Рая, бързо оздравяване!  Hug
Много се радвам да видя Джули отново в темата bouquet

Момичета, помогнете ми с линкове за групи във фейсбук където мога да потърся дом за едно бебе коте  Praynig

# 470
Благодаря, момичета! Днес е видимо по- добре, гладна. Чакаме визитация и много си надявам да ни пуснат, трябва да и направя нещо, тук нищо естествено. От онзи ден е 20- солети. Стискайте палци да ни пуснат, аман от тия пътеки  Sad

# 471

Момичета, помогнете ми с линкове за групи във фейсбук където мога да потърся дом за едно бебе коте  Praynig

ANIMAL HOPE VARNA - потърси ги във фейс бук. Това ми излезе последно, но на ден получавам доста котешки съобщения и ще обновявам.

# 472

ANIMAL HOPE VARNA - потърси ги във фейс бук. Това ми излезе последно, но на ден получавам доста котешки съобщения и ще обновявам.

Рая, ако поема течности, липсата на твърда храна не е притеснителна. Нашата педиатърка при разстройство или повръщане ни караше да не даваме никаква храна 24 часа, а само течности със соли. Помагаше на 99%. Само случая с болницата не стана, но беше оставен с баба си и дядо си, които са го хранили. Ще се оправи милата душичка, но е много мъчително да ги гледаш такива отпуснати и беззащитни.

# 473
Добро утро! 
Рая, да се оправяте бързо и да ви изписват!
Даунче, и на теб бързо оздравяване  Hug
Мария, за кастрирането най-добре питайте вет. При женските е най-добре да е преди първото разгонване. Хапчета в никой случай,  ужасно вредни са. Ако се разгони изтърпяеате да премине и тогава. При добър вртеринар възстановяването е бързо. За мъжкия също е добре, защото може да му се случи нещо при забежките, а и създава безпризорни бебета. При кастрацията на мъжка котка възстановяването е още по бързо, ако няма усложнения.

Аз съм на работа... Ужадно съм уморена вече, но няма как.

# 474
Много благодаря, Даун!

Животинчето е на 20 дни, намерихме го в с.Гела, малко след Широка лъка. Бяха 4 котета, изоставени, не яли и не пили с дни. Тази мушмуронка обаче изобщо нямаше сили нито да вдигне глава, нито да издаде звук, беше плашещо отпусната, най-много ме беше страх да не я е настъпил някой и да я е смазал.
Като ревнах, казах край, тръгваме да търсим ветеринар, то 19 вечерта беше. Намерихме една лекарка в Девин, позвънихме й, то се оказа, че тя в момента е в Триград. Късмет имахме, че е в селото където сме отседнали. Сложи й няколко инжекции, каза че има паразити, които ако не се лекуват започвали да влияят върху мозъка, двигателните способности и още някакви неща, нищо не запомних, защото през цялото време чаках да чуя "...но ще се оправи!"
Прибрахме си я в хотела, ако оцелее вечерта ще я бъде.
Живна малко, маучи, започна да се движи лека полека.
Дано се оправи душицата  Sad

# 475
Много благодаря, Даун!

Животинчето е на 20 дни, намерихме го в с.Гела, малко след Широка лъка. Бяха 4 котета, изоставени, не яли и не пили с дни. Тази мушмуронка обаче изобщо нямаше сили нито да вдигне глава, нито да издаде звук, беше плашещо отпусната, най-много ме беше страх да не я е настъпил някой и да я е смазал.
Като ревнах, казах край, тръгваме да търсим ветеринар, то 19 вечерта беше. Намерихме една лекарка в Девин, позвънихме й, то се оказа, че тя в момента е в Триград. Късмет имахме, че е в селото където сме отседнали. Сложи й няколко инжекции, каза че има паразити, които ако не се лекуват започвали да влияят върху мозъка, двигателните способности и още някакви неща, нищо не запомних, защото през цялото време чаках да чуя "...но ще се оправи!"
Прибрахме си я в хотела, ако оцелее вечерта ще я бъде.
Живна малко, маучи, започна да се движи лека полека.
Дано се оправи душицата  Sad

Преди да и търсите дом се свържете с организация или вие я закрепете. Малко хора биха взели болно коте. Ако е на 20 дни шансовете му са 50/50 с много грижи. Антибиотик изписа ли лекарката?

# 476
Ние ще я лекуваме вкъщи докато се закрепи, изобщо няма да я давам в това състояние дори и да има желаещи.
Нищо не ни изписа, вчера й би две инжекции за паразитите и днес преди да тръгнем ще я заведем отново при нея. После ще я лекуваме в Шумен.
Добре поне че няма никакви травми, нищо счупено, прекъснато и подобни. Изнемощяло е от глад, захранваме я с по 20мл на 2 часа, преглъща което е хубаво. Почна да извисява глас вече, което също е добре. Но още не се движи хубаво, лази и с нокти по килима се издърпва напред.

# 477
Златно сърце имаш, Антигона!

Имам нужда от съвет - довечера сме канени на почерпка от 2 приятелки, които едновременно станаха баби на момчета миналата седмица.
Ясно, че трябва да купя нещо - но за бабите или за бебетата?  newsm78

# 478
  • Ямбол
Аз не го разбирам това с купуването. Като черпиш, черпиш по повод, не е необходимо, а и аз не очаквам подаръци. Когато ни събират приятели, не купуваме нищо, най-много бутилка алкохол или цветя. Съответно и ние, когато черпим, не ни носят подаръци. И така предпочитам, пред нещо непотребно, което само ще се чудя къде да сложа и най-вероятно ще го сваля в магазина за продаване.

Антигона, поклон за котето. Моята котка този път ги е скрила някъде, че предния път я водих с котетата на ветеринар и сега се страхува. Дали ще оживеят.

# 479
Според мен подаръци за бебетата, цветя за бабите. Много зависи за какво е почерпката. Ако някой ме черпи, че си е купил кола, няма да му занеса нищо. Но за бебе ми се струва нередно с празни ръце.

Общи условия

Активация на акаунт