БИО/органична и натурална козметика - тема 6

• 140 916
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Аз имам червило на Avril, но го ползвам рядко, а и винаги слагам балсам, после червило. Не съм с проблемни устни, така че не мога да дам мнение дали може да се използва при проблеми в тази зона. Доволна съм, като се има предвид честотата, с която го използвам - веднъж на месец може би.
Био козметика добре, но е хубаво да се има предвид, че всяка козметика може да предизвика алергични реакции, също и да не се понесе добре от даден човек, независимо дали е био или не.
Възможно ли е това да е някаква алергия към продукт, който се използва около устните (паста за зъби, вода за уста, някакъв крем)?

# 121
Момичета, имате ли отзиви за гримовете на The Balm?

Да си повторя въпроса, а също и да поискам препоръка за шампоан за боядисвана коса  Hug

# 122
Изправен съм пред дилема.
Бях решил да си взема единствения на пазара мъжки интимен гел, който намерих, но дерматоложката ми (доста ортодоксална) ми каза да не се доверявам на немедицински продукти (споменах й само че е био...).
Предвид нередките раздразнения на кожата на члена - предписа ми да не ползвам сапуни и други изсушаващи средства, а този продукт на Уриаж (за тоалет).
https://www.farma.bg/uriage-cleansing-cica-gel-cu-zn-200ml.html
http://www.adonis.bg/uriage-cu-zn-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B8%D0%B2 … %D0%B8%D1%8F/4832

Та, дали има интерес да предписва това по-горе или? SLS и Butylene Glycol ми направиха впечатление, но май и други съставки са притеснителни...и ме карат да се насоча към био-варианта.  Thinking

Също и да сменя праха, с който си пера бельото - с такъв за чувствителна кожа - демек бебешки, но такива има само за бяло Crossing Arms

Kъм био-препаратите за пране - съм предубеден в силата им на изпиране. Thinking

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 23:52 от taurus8

# 123
Бях решил да си взема единствения на пазара мъжки интимен гел, който намерих, но дерматоложката ми (доста ортодоксална) ми каза да не се доверявам на немедицински продукти (споменах й само че е био...).
Предвид нередките раздразнения на кожата на члена - предписа ми да не ползвам сапуни и други изсушаващи средства, а този продукт на Уриаж (за тоалет).
http://www.adonis.bg/uriage-cu-zn-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B8%D0%B2 … %D0%B8%D1%8F/4832

Та, дали има интерес да предписва това по-горе или? SLS и Butylene Glycol ми направиха впечатление, но май и други съставки са притеснителни...и ме карат да се насоча към био-варианта.  Thinking

Също и да сменя праха, с който си пера бельото - с такъв за чувствителна кожа - демек бебешки, но такива има само за бяло Crossing Arms

Здравей,

За интимния гел, аз ползвам интимните гелове на Uriage от няколко години, като ги редувам с някой по-натурален продукт, според мен са много хубави, ако искаш нещо био, от известно време се зарибих по един сайт - beautyskin.bg, повечето им продукти са био и си купих "KIVVI ИНТИМЕН ГЕЛ С НЕВЕН И БЯЛ РАВНЕЦ– 150МЛ.", изключително деликатен е, а състава му е супер.

А за прах за пране, опитвал ли си My forest, изпира много добре и не дразни кожата, има ги във всеки голям супермаркет.

# 124
  • София
Това, че нещо е био, не означава, че няма да докара раздразнения на нежната кожа на чувствителните места. Означава само, че е изчистено от изкуствената химия, която изобилства в другите продукти.

Като ползвала праха за пране My Forest, си позволявам да изкажа мнение, че за мен не е на нивото, на което трябва да бъде един прах за пране. Лично за мен и моето семейство, колкото и да ми се ще да мина на био/еко/органик прах за пране, няма такъв, който да изпира достатъчно добре и да е на що-горе разумна цена.
П.С. Има сенситив за цветно - в ДМ, тяхната марка - ДенкМит.

# 125
За праховете - заради кожни проблеми на детето перях дълго време със "Сензитив" на различни марки. Наистина някои не се справят добре с изпирането. Най-доволна съм май от Сано Максима. Сега съм поръчала от праха на Амуей да пробвам, ще дам мнение и за него.

# 126
Някой да е пробвал LUSH? Интересуват ме продуктите им за акне...  Rolling Eyes

# 127

Няма медицинска козметика, това няма да се уморя да повтарям. Медицинските магистри (неправилно наричани доктори) са с твърде бегли познания по козметични продукти. Цитираният продукт на Уриейдж е с непълен състав в линка- няма ароматичен компонент (не задължително, няма ли аромат?), както и консервант. СЛЕС  (не е СЛС тук) причинява трансепидермална водозагуба (поради премиващ ефект) и последващ сърбеж и еритема, тук е маскирано сърбежа с цетеарет 60.
Продуктите за почистване (в т.ч. и перилни препарати) попадат под съвсем друга категоризация на Еколейбъл - говорим за биоразградимост. Всички такива, индикирани като бебешки, са си чиста проба маркетинг заблуда - опаковка и аромат. Ако искате да имате добре изпрано пране съвета ми е да позлвате добри препарати, доколко в България въобще могат да се намерят такива. Най-добре паралелен внос. Ако има дразнимост, по-скоро означава, че трябва да се мине на течни продукти - прахообразния не се е разтворил напълно, не е изплакнат, и това, което остава (а не трябва да остава нищо) дразни. Много вероятно е и ако се ползва омекотител с тенденциите да парфюмира да се получава дразнимост от някоя съставка на ароматите, особено ако са енкапсулирани и се пукат след това - те ти булка Спасов ден!
Био-то не е панацея заради използваните етерични масла. Всеки може да се окаже алергичен към нещо.
Бутилен гликол-ът е синтетичен, но с много нисък алергенен профил, нежен разтворител.

# 128
А, бях забравила - пералнята ми още е нагласена с допълнително изплакване  Peace

# 129
Здравейте!
От известно време си търся серум/крем за коса с термозащита и за „укротяване” на опърничава коса. Но в био вариант като, че ли няма много голям избор. Харесах няколко, но бяха 30лв+ Ще съм благодарна ако някой сподели опит и съответно продукт Simple Smile

# 130
  • София
С какво ет.масло да ароматизирам Солта на морето? Взех си и малък флакон /20мл/ за експерименти.
Потта не се спира, нп миризмата изчезва на 90%.

Някой пробвал ли е новия продукт на Weleda, против изпотяване? Сега са на 12,60 в аптеките.

Последна редакция: нд, 02 юли 2017, 13:05 от Starrydream

# 131
  • Някъде там
Здравейте!!Някой използвал ли е този шампоан?
https://www.zoya.bg/%D0%A8%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B0%D0%BD-% … %D0%BC%D0%BB.5578

# 132
Здравейте,

напоследък търся козметика, която да не изчиатена от всякакви вредни съставки. Проверявам съставките една по една в сайт, но винаги има нещо вредно. Можете ли да ми препоръчате такива матки, които наистина са 100% натурални. Избягвам био, защото са доста по-скъпи, но приемам и такива предложения.
Благодаря предварително

# 133
lukipuki, Нейчъръл Бийнг виж  Peace

# 134
  • София
Аз го ползвам в момента. Мирисът му е доста неприятен, поне за мен, но май всички на Кхади са а неприятен аромат.
Какво те интересува по-конкретно?

Общи условия

Активация на акаунт