БИО/органична и натурална козметика - тема 6

• 140 862
  • 758
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, изчетах каквото сте писали за Натура Сиберика - шампоани. Разбрах. че марката е доста добра. Ще си поръчвам и искам да питам ш-на за суха и изтощена коса пише Възтановяващ  - протеинов ли е?

# 241
Някой да сподели мнение за Шипковия крем на Зоя Rolling Eyes.

# 242
    Не знам за крема, ама шипковото им масло е... голяма мацаница. Върнах им аргановото масло; шипковото им ми се стори малко по-читаво, ама вече ми мирише на нещо вече сготвено... много странна миризма. Ако слагат от същото наливно масло в крема им, съм с доста резерви към качеството.

# 243
Здравейте момичета,
искам да ви споделя колко приятно изненадана и впечатлена останах от един продукт на марката Farmona и серията им за лице Herbal care.
Случайно попаднах на този мицеларен измивен гел Farmona Herbal Care Almond Flower Micellar Gel

Формулата му съдържа 93% натурални съставки, които интензивно хидратират, освежават и успокояват раздразненията. Нежната текстура премахва лесно замърсяванията и грима. Не се пени и наистина почиства без усилие.Едно от много важните му за мен качества е,че не изсушава кожата,а дори напротив-прави я мека,а не "скърцаща",но пък идеално почистена! Мирише много нежно и приятно на бадемов цвят и аромата се запазва и след това. Консистенцията му е гелоподобна,но доста течна. Икономичен продукт е също така! Съдържа бадемов цвят,които подхранва и омекотява кожата. Хиалуронова киселина която, овлажнява в дълбочина, изглажда фините линии и тонизира. Другата активна съставка е алантоинът, който помага за отстраняването на мъртвите клетки, предотвратява запушването на порите, появата на черни точки и възпаления. И не на последно място, инулинът, които овлажнява кожата, придавайки ѝ гладкост и копринена мекота.Може да се използва по два начина-като почистващ продукт без отмиване или като измиващ гел.Лично аз съм го използвала досега само по втория начин. Бонус е,че и цената е около 9 лв.

# 244
Нито е био, нито е натурална тази Фармона. Хвърлете един поглед на състава, ужасни неща има вътре!
http://ecogolik.ru/sostav_kosmetika/result/844484/
Не е за тази тема определено.

# 245
  • София
В момента ползвам крем на Алтея - Био Крем за Лице против стареене. Приятен е, но ми идва една идея по-мазен. Мисля, че би бил по-подходящ за зимата. Има подхранващ и едновременно с това стягащ контура ефект. За малко по-зряла кожа от моята е като че ли. Но бих пробвала и други техни продукти. Препоръчайте ми нещо, което ви е харесало - за нормална кожа и против фини бръчки.

# 246
Аз много харесвам нещата на Алтея, но кремовете им също ми идват тежички, говоря за тези от серията био дамасцена. Имах обаче серума от серията с роза и жасмин, който спокойно можех да ползвам вместо крем - хем е достатъчно подхранващ, хем не ми мазнееше. Предполагам, че крема от серията ще е идеален за нормална кожа, моята е комбинирана по скоро.

# 247
  • Варна
И от мен глас за същия серум. Със смесена кожа съм, през лятото мазна, през зимата със сухи участъци. Харесва ми за самостоятелно ползване, както и под крем.

# 248
Започнах да използвам шампоани без сулфати. Първо на Биофичина Тоскана, после на Санте, косата ми е ужасна, суха като слама. Даже фризьорката ми се учуди и ме попита дали съм си сменила шампоана.

# 249
 При мен такива шампоани на други марки имаха същия ефект.

# 250
Започнах да използвам шампоани без сулфати. Първо на Биофичина Тоскана, после на Санте, косата ми е ужасна, суха като слама. Даже фризьорката ми се учуди и ме попита дали съм си сменила шампоана.

Аз също ползвам био шампоан без сулфати на друга марка, но след това слагам задължително балсам и косата ми е супер, а е дълга и доста гъста. Явно не си попаднала на точните...

# 251
Ползвам и балсами също. Иначе съвсем няма мога да си среша косата. Ще пробвам други марки шампоани. Не смятам да се отказвам засега.

# 252
Аз имам същия проблем косата по принцип ми е с мазни корени и сухи краища и аз ползвам балсам, маски за да я омекотя но не се получава сигурно не съм попаднала на точните продукти приемам съвети

# 253
Аз имам същия проблем косата по принцип ми е с мазни корени и сухи краища и аз ползвам балсам, маски за да я омекотя но не се получава сигурно не съм попаднала на точните продукти приемам съвети

Аз съм доволна от един балсам на марката Oma Gertrude, доста евтин, до на мен ми действа много добре, има различни. Купувам се го в едно магазинче до халите, но сигурно го има и онлайн някъде.

# 254
  • софия

Аз съм доволна от един балсам на марката Oma Gertrude, доста евтин, до на мен ми действа много добре, има различни. Купувам се го в едно магазинче до халите, но сигурно го има и онлайн някъде.
Може ли координати за магазинчето, моля.

Общи условия

Активация на акаунт