БИО/органична и натурална козметика - тема 6

• 140 841
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Аз ползвам рол-он на Alverde за чувствителна кожа и върши работа. А цената е перфектна.

# 616
  • софия
Всяка година, през пролетта, кожата ми прави реакция към дезодорантите с алуминий (знам,че са вредни, но ползвам такива) и търся алтернатива, докато премине.
Вече има избор на такива без алуминий - Нивеа, Дав, ДМ, Рексона. Дав най ми харесва като аромат. Мирише на сапун.

# 617
Но освен алуминий,трябва (според мен) да се гледа „парфюм” да бъде от натурални съставки,да го пише. Тези не съм ги пробвала (много са скъпи,бе... Simple Smile ), а които съм - все не са ефективни. Но ако трябва и в чантата ще ги нося,по някокко пъти на ден ще ги слагам,но няма да взема други. Сега тествам на Сапунена работилница,ще видим. Пробвах крем-дездоранта,който самите зоя правят. С грепфрут и арарут. Действа ми, да не вярваш, но пък това е първият дездорант,към който проявявам реакция (зачервяване,като обрив). Похвалиха ми и един друг lafes, взех,но още не съм тестнала... Повечето на уртекрам, btw, съдържат пак potassium alum.

# 618
Аз ползвам на Nivea дезодоранта, който е без алуминий. Ако сложа по-малко количество веднага се усеща потта с примес на дезодорант... Ако сложа повече не се усеща. Иначе гледах на Yves Rocher някакви рол он-и с натурални съставки, доста са скъпи, но сигурно са по-добри. Също си направих мой натурален дезодорант с кокосово масло и още го тествам.

# 619
Дезодорантите са нещо, за което имам чувството, че никога не може да се намери приемлив вариант.
Да, вече много от масовите марки имат серии и без алуминий, но пък редовно в тях има толуен и други подобни гадости... И миришат ужасно.
Пробвала съм натурални, но те при мен нямат никакъв ефект Sad
В момента ползвам на Балеа един, който мирише доста приятно (на дъвки), действа добре и в който не засичам най-вредните съставки, с които са пълни останалите дезодоранти. Но има феноксиетанол.
Взех за проба един рол он на Алверде - приятен е, но не съм се престрашила още да изляза с него навън за по-дълъг ден...

# 620
Аз ползвам део-кристал на DM. Върши ми работа, доволна съм и засега е най-безопасната алтернатива на класическите ролкови дезодоранти.

# 621
  • софия
Аз ползвам део-кристал на DM. Върши ми работа, доволна съм и засега е най-безопасната алтернатива на класическите ролкови дезодоранти.
Преди 2 години получих ужасна реакция от него, стигна се до доста неприятни рани, доката осъзная, че е от него. Просто не вярвах, че е възможно. Отне доста дълго време да се оправя. Не съм проявявала реакция към нищо до тогава, доста съм държелива. А в началото го препоръчвах много. От тогава само като ми попадне погледът вържу него и се ужасявам. Гледах, че на щанда на Лили за био има някакъв кристал, но ме е страх да пробвам след този на ДМ.

# 622
Тези кристали нали са алуминиеви? Как са безопасни?

# 623
  • София /Абсурдистан
Аз ползвам рол-он на Alverde за чувствителна кожа и върши работа. А цената е перфектна.
И аз също, много е добър. Ползвам и този https://brandstock.in.ua/p24668861-dezodorant-antiperspirant-balea.html  много добър също, цената му е около 6лв.

# 624
Преди 2 години получих ужасна реакция от него, стигна се до доста неприятни рани, доката осъзная, че е от него. Просто не вярвах, че е възможно. Отне доста дълго време да се оправя. Не съм проявявала реакция към нищо до тогава, доста съм държелива. А в началото го препоръчвах много. От тогава само като ми попадне погледът вържу него и се ужасявам. Гледах, че на щанда на Лили за био има някакъв кристал, но ме е страх да пробвам след този на ДМ.

Възможно е, аз го ползвам от около 3 години, нямала съм проблеми. Моя позната получи страшна алергия към изключително изчистен откъм съставки околоочен крем, така че изключения винаги има.

Кристалът на ДМ съдържа Ammonium Alum, което е различно от алуминиевите метали.  Има доста статии за него, тъй като често се бърка

https://www.ewg.org/skindeep/ingredient/700362/AMMONIUM_ALUM/#.WuRALH8uBVU

# 625
  • Варна
Аз съм доволна от стика на Алверде, пуснаха го в продажба през есента. Свеж, цитрусов, мек при нанасяне. Още не съм го тествала в много топло време, но за сегашните градуси върши добра работа.

# 626
  • Варна
Само този стил ползвам откакто са го пуснали. Чудесен е. Като цяло напоследък съм доволна от доста продукти на Алверде.

# 627
  • Pleven, Bulgaria
От няколко месеца ползвам  тези стиковеhttp://soapfactory.bg/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3 … 0%B4%D0%B5%D0%BE/.
С много чувствителна и алергична кожа съм и на всичко отгоре се потя доста. Стиковете са перфектни, ефективни и цената е добра Yum.

# 628
  • In the land of Never Never
Купувах шампоан, душ гел  и сапун на Сапунена работилница. Къде има по-широк асортимент на техните продукти? Бих пробвала кремовете.

# 629
напр. laika.bg

Общи условия

Активация на акаунт