Парфюмни размисли и страсти-201

• 112 624
  • 700
  •   1
Отговори
# 525
Хубав е този парфюм Acqua di Parma Blu Mediterraneo Ginepro di Sardegna,  много хубав.
И мъжа от шапката и той много хубав!
Все хубави неща, дай Боже! Heart Eyes

Мисля си, че тук:
http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Mon-Paris-38914.html
последно усетих някаква малина, но беше малиново сладко и не знам дали ще отговори на критериите ти. Не пречи една неангажираща проба, поне го има.
Този парфюм още не е дошъл в България. Не знам защо се бави.

И за мен Apparition е страшно труден аромат.

# 526
  • Хасково
Здравейте, момичета, днес ми пристигна една поръчка от ензо с парфюм Montale, но понеже ми е първия такъв парфюм, като го разклатя ми се струва, че е на половина пълен. Една приятелка, която отдавна ги ползва каза, че и тя първия като получила и на нея така и се сторило, че и скандал вдигнала, но те били всички така. Как е при вашите Montale? Чудя се дали да го върна.

# 527
Отвори го и виж точно колко е количеството течност вътре. Монталите се отварят/отвъртот отгоре. Става понякога много трудно, но всички се отварят. Не са капсулирани.

# 528
Tom Ford дори е женен Simple Smile

Съгласна съм за "Джинепро-то от Сарденя", но там си имам вече пристрастия.
Последният "Париж" е наистина с малиново присъствие и след първоначалното ми разочарование, мисля, че вече клоня към това да се сдобия с него.
Парфюмът на Унгаро съм го имала, но не бих го препоръчала: банален и сладък.

# 529
  • Бургас
Новият Париж го имаше тук и беше доста скъп убедена съм,че го видях в този сайт!-http://perfume-bg.eu/parfumi.php?cat=&mid=83&sort= Странно обаче скоро след това изчезна и сега го няма... Между другото има още един "Париж"-http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Mon-Paris- … dition-40923.html

Последна редакция: вт, 13 сеп 2016, 13:57 от Bright Crystal

# 530
  • Хасково
Отвори го и виж точно колко е количеството течност вътре. Монталите се отварят/отвъртот отгоре. Става понякога много трудно, но всички се отварят. Не са капсулирани.
Немога, опитах и си порязах пръста на две места. По принцип наистина ли не са пълни до горе флаконите?

# 531
Нимфеа, при мен La Yuqawam Homme Rasasi е много малинов, прочела си. Сегаа дали на теб точно това ти трябва незнам, но моята проба 1 мл е почти пълна и мога да ти я предам с удоволствие ако решиш Peace Hug На мен изобщо не ми прилича грам на Черната орхидея. Парфюма си е много хубав , просто е прекалено плодов за мен часове наред а няма кой да го чака.

Новата орхидея на ТФ нямах абсолютно никакво намерение да пробвам така или инак не му харесвам орхидеите, обаче след ревюто на Мимс определено ще го пробвам на блотер при първа възможност от любопитство. Поне съм подготвена какво да очаквам Simple Smile И според мен става въпрос за някаква антиреклама. Или вече всичко с всичко може да се съчетава , няма никакви ограничения и като нищо утре всички вместо с парфюми ще тръгнем по модата на някой известен дизайнер полети с нещо от тоалетната. ooooh! Има матриал за размисъл в тая работа с Том Форд според мен.... Grinning

# 532
Немога, опитах и си порязах пръста на две места. По принцип наистина ли не са пълни до горе флаконите?
Може, може. Трудно е, но всички се отвъртат. Не го хващай с пръсти, а с кърпа, плат, нешо за да не се убиваш. Аз съм отвараля и с клещи, но ако решиш да го връщат, това не ти е опция, защото може да го повредиш и няма да ти го върнат.
 Пълни са си флаконите обикновено. Тук е писано, че хората са получавали с липсващо количество, на мен не ми се е случвало, но аз от Енцо не съм купувала Монтал.

# 533
  • Germany
Моля за помощ- търся си парфюм с малина, не бонбонено сладка, но присъствена, без маски и воали т.е. да не играе поддържаща роля, както е в множество парфюми, нито цитрусово свежа и леко кисела (такава намарих в лицето на Dior Addict Shine  Hug).

Най-реалистичните малини, сочни, уханни, узрели, с цялото си червено великолепие усещам в http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/Angel-Eau-Sucree-24779.html  Heart Eyes Много е изненадващ този парфюм, няма нищо общо с класическия Ангел. Малините в него са истински, леко киселки, поръсени с малко захар, момент, преди да отидат на печката, за да се превърнат в уханно сладко. Аз и преди съм казвала за него, че той е от парфюмите, които ме телепортират директно на пазара Красно село в сезона на малините, когато божественият им аромат се носи от всички посоки. В базата се съчетават приказно с мюглерско пачули и ванилия. Показва идеални трайност и шлейф.

Другата ми особено любима малина е в http://www.fragrantica.com/perfume/Terry-de-Gunzburg/Rouge-Nocturne-26185.html Странно, че не е показана малина в пирамидата, но си е там, и то една от най-еротичните и загадъчни малини, ако може малината да е такава  Mr. Green Тя и розата, както и мъховете са основен играч в този парфюм. Много кремест, локумен, с подчертан аромат на сироп от малини и неутрализиращата студенина на мъхове от дълбока дъбрава и една тъга от хладното пачули. Труден парфюм, но разбереш ли го, твой ли е, не те оставя безразличен. Странното е, че на мен ми трябваше доста време, да го приема за мой, а всички мъже около мен реагират винаги положително на него. Явно това объркващо и малко нестандартно съчетание на сладки, цветни и малко тъжни ноти ги привлича  Wink

Доста отчетлива и почти натурална малина усетих и в http://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/Lady-Million-Prive-37699.html. За мен базата е препъни камък на този парфюм, защото меда и какаото са ми в повече, но ако имаш химия с него, пробвай.

В Mon Paris Yves Saint Laurent малината не е съвсем водеща нота, там по-скоро е много интензивен микс от плодове, леко ферментирали за мен, ягоди, малини, круши, праскови, може би и ананас, но и доста портокалов цвят и цитрус. Сладостта и пачулито в него са модерни и актуални, но само ако харесваш точно модерни плодови шипри. Върху мен изкарва неприятна нота на ферментирали плодове и определено е по-нахален и присъствен, отколкото харесвам, но пък и аз не съм по плодовите парфюми.

Успех! Ще се радвам да споделиш на какво си се спряла.

# 534
  • София
L'Art et la Matiere Guerlain най-накрая и в България!Надявам се Дъглас да внесат и другите ексклузивни серии на Guerlain, които включват прекрасни аромати!

# 535
Къде са заредени вече?
Това е за мен парфюмната новина на годината в България! Чакам от месеци Ексклузиви на Герлен и те са факт вече?

Последна редакция: вт, 13 сеп 2016, 15:05 от densi

# 536
  • София
Къде са заредени вече?
Това е за мен новината на годината в България! Чакам от месеци Ексклузиви на Герлен и те са факт вече?

В Дъглас в Парадайс ще се продават!Аз съм щастлива, не че ще ида да ги изкупя, а защото ми писна да ни третират като втора категория хора!

# 537
Да, ама не се знае кога точно ще ги заредят. Дано е с отварянето на магазина след празниците.
Ох, така се зарадвах, че вече са заредени в Сердиката примерно.
И аз се радвам, точно по същата причина.

# 538
И според мен става въпрос за някаква антиреклама. Или вече всичко с всичко може да се съчетава , няма никакви ограничения и като нищо утре всички вместо с парфюми ще тръгнем по модата на някой известен дизайнер полети с нещо от тоалетната. ooooh! Има матриал за размисъл в тая работа с Том Форд според мен.... Grinning
Raznejena*, точно това си мислех и аз (без връзка с новата Орхидея - не съм я пробвала още), спомних си „творбата“ „Merda d`artista“ на авангардиста Пиеро Манцони … Simple Smile Възможно е да е артистична провокация някаква.
Но пък и границите на нормалността са широки: преди време, току-що сдобила се най-сетне с Chergui, въодушевена занесох отливка на моя близка приятелка - да се радва и тя в дъждовната есен на този прекрасен за мен аромат. Тя пръсна, предпазливо помириса и мило и извинително ми върна отливката, като каза: „Много ти благодаря, но предпочитам да мириша по-нормално“. Simple Smile

# 539
Благодаря на всички, включили се с идеи за малината  Hug ще пробвам тези, които успея да намеря за реален тест, на други ще поръчам проба.
Интересно ми прозвуча пиперената малина на Унгаро, някъде я четох, че прилича повече на малиново сладко, но....мненията и тук са различни, нормално.
Мммм- то на JHG, го видях, но е в доста специална компания....без проба, едва ли  Rolling Eyes
Mon Paris не съм го виждала още, но там ягодите са ми препъни камък, и аз винаги ги усещам ферментирали, когато са в парфюм  ooooh!
Отдавна заглеждам парфюмите на Terry de Gunzburg, някои съм пробвала, Rouge Nocturne не смея, както и Rose Pompon, заради розата, дори да е спомен от нейно присъствие ще го надуша  Mr. Green но...кой знае, може в различно време и състояние да ми харесат.
В пирамидата на Ангела не видях малини, но пък на кожа може да се появява  Rolling Eyes

Набелязах още един-два, ще споделя на какво съм се спряла или отстреляла  Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт