Парфюмни размисли и страсти-201

• 112 722
  • 700
  •   1
Отговори
# 330
Радостна
Цитат
Вече започвам да се притеснявам, че съм получила менте на Noir Exquis. Много ми харесва, но никакви 24 часа няма при мен. Ако съм се напръскала вечерта на кожа, сутринта го усещам съвсем леко. А след душ - абсурд. Някой да го е поръчвал преди време от Parfimo, когато бяха пуснали 2-3 бройки, да каже как е?

Не-не си получила менте.

I walk alone
Цитат
WaltherP99, моля те опиши Vert des Bois Praynig Поръчах проба, но едва ли ще дойде скоро.. Едвам се сдържам да не изгърмя бутилка на сляпо.

Vert Des Bois при мен е прекрасен топ парфюм , който си е ниш от всякъде и връща Private Blend там където си му е мястото.А да- доста различен е в голяма жега +34-36 градуса в Гърция , и при по-нормално време 15-17 градуса в Лондон.
Вариант 1 в големите жеги
Имаш в началото чудесен бленд от узо , женско биле , слива и тонка .В базата Vert Des Bois в горещото време е леко сладка плодово-дървесна комбинация с доволно количество узо.Не си представяй гурме обаче , но си сладнее.
Представи си как си Гърция ,но не август а средата-края на септември в топъл есенен ден на брега на някой морски град и си изкарваш прекрасно с хубава компания в някой бар-такова настроение ми оставя.
Вариант 2 с пролетно-есенна температура
Тук имаме много по-малко сладост.Парфюма е по-земен , като аз поне никаква слива не усещам и малко се усеща тонка-та. Имаш отново доста узо и женско биле,но този път и доста маслинени клонки.В базата имаме дървесни нотки , с пачули , женско биле и лек и отново узо,но по-малко.
Според мене е парфюм от МНОГО високо качество , но си е за определени хора и няма да се хареса на всички.Ако някой търси парфюм за комплименти и първо срещи да не го купува в никакъв случай на сляпо!!
Трайност 6 часа , сиаж близо 3 часа,което за моята кожа е много добре.

KDS
Цитат
Уолтър,моят случай с тестера на Ванила Екстази беше точно като описаното от теб  Laughing Взех го от Parfum-bg, просто защото в момента там го имаше, цената беше нормална, а и съм поръчвала от тях и друг път. Като усетих, че не е пълен, се обадих. Бяха много любезни, предложиха ми да отбият от цената, но не се съгласих, защото вече се бях ядосала, че пробват и ако мине, мине...така че в крайна сметка го върнах и ми възстановиха сумата безпроблемно.  Peace

Моя от друго място, но както вече споменах това го правят на всякъде.Поне не са спорили с теб и да се опитват да те правят на маймуна  Grinning

Новата Орхидея също е унисекс парфюм. Peace

Унисекс!? За първи път Орхидеята е абсолютно дамска, съмнявам се, че нормален мъж би носил този аромат Wink.

Mr. Green

Напротив нашият Уолтър си я купи още като излезе в Америка и я усещах вече на двама мъже. Не стои лошо. И Велвет е унисекс и я носят доста мъже. За Черната да не говорим. Тя се носи основно от мъже. Peace

Не е само в България това . Black Orchid съм питал от любопитство в бутик колко мъже и жени си го купуват като процент и отговора беше "От 10 продадени 6-7 са от мъже,или купени за мъже" .
За мене е унисекс , но е повече мъжки , от колкото дамски.

Здравейте, Дами!
Харесвам темите ви, и най вече мненията ви...Може ли да коментирате използвате ли мъжките парфюми на Тиери Мюглер като унисекс парфюми и кои по-точно! В руската фрагрантика има много дами, които ползват мъжките ТМ.
Благодаря!

Около мен имам МНОГО жени,които ползват "мъжките" аромати на Thierry Mugler .

Някоя от вас използвала ли е Pi на Givenchy /въпреки, че го дават типично мъжки/, като унисекс и на кого прилича....?

Pi е 100% унисекс , но за съжаление реформулировката е УНИКАЛЕН боклук! Трайността и сиажа са на 1/3 МАКС от оригинала  #Cussing out

Тогава лесно може да ми кажете и за Калиграфи Роуз на Л`Артизан..

Calligraphy Rose е много добър парфюм-много! Малко по малко цената ще започне да се качва,защото цялата серия е спряна.Копие е на Rose Oud на Kilian , като е една много малка идея по-сладък.

Иначе мога да се похваля,  че вчера наред с някой нишови мостри ми дойде  и бутилчица Cafe chantant  на Nobile 1942 и съм много щастлива. Heart Eyes

Отличен но за съжаление доста нетраен при мен и го размених.Колко изкарва при теб?  Peace

Да повторя въпроса си,  дали се предлага Vert линията на ТФ някъде в Бг.  Това е единственото ми парфюмно вълнение в момента.  И отлагания цяло лято Bright neroli Ferrari,  който не съм толкова убедена вече, че искам да притежавам. . .
Не, няма ги. Щяло да ги има, но никой не знае кога.

А, хубаво каза за Нероли Ферари. Благодаря на Ковачева, че ме накара да пробвам тези парфюми на Ферари, защото всичките са чудесни. Пробвам си аз Смокинята, Уда, Кожата и т.н. и накрая понеже тя ми е казала да пробвам и Неролито, без нищо друго да ми обяснява, а аз знаете нероли не харесвам, го искам небрежно на блотер и....и...виждам несбъдната ми любов Нероли Протофино Форте Том Форд как се приближава до мен под формата на бежово, неролено Ферари. Та този парфюм доста прилича на Том Фордовския и е за малко пари. Докато чакам голямо намаление за да купя Форте, ще се пръскам яко с този на Ферари, защото е най-хубавото нероли в парфюм, което съм пробвала.

Ти защо не си убедена, че вече искаш да го притежаваш?

Les Extraits Vert няма да дойде скоро в Бг.
В Щатите и Канада масово си купуват Bright Neroli като "заместител" на Neroli Portofino , което качи цената там с пъти.В момента там е трудно да си го намериш за под $70 , а в Бг се намира за без пари.Forte е както ти казваш "друга бира".

Ето например, за мен Tom Ford  Noir Extreme for men е поне 70% женски, 20% унисекс и 10% мъжки. Когато го тествах, помня, че бая се опулих кое му е екстремното, че и мрачно в допълнение. Може би провокира екстремно границата на женското у всеки мъж  Laughing

Ами какво да кажа за любимия ми  Jean Paul Gaultier Ultra Male for men – „ултра мъжествено“ се разкрива със сочна и вкусна зряла сладка круша  Mr. Green Горещо го препоръчвам на почитателките на аромата на круша. Има още много мъжки парфюми, които всъщност са по-близо до унисекс излъчването, отколкото откровено мъжки.

Noir Extreme както и дамския са композирани с целта да емулират миризмата на кулфи.
Ultra Male ми е МНОГО любим,но около мен го носят повече жени,от колкото мъже.За мен си е 100% унисекс , но не един а ПЕТ пъти са ме питали с него "Защо си с дамски парфюм?" и подобни.

Малко по малко ще описвам новите попълнения , като е ред на Vert D'Encens
Този парфюм все едно е правен за Ковачева - частна поръчка  Mr. Green  Представям си я как седи на главата на Tom Ford и му обяснява какво иска от него  Laughing
Много зелен и горски е парфюма,с перфектен бленд!!! Имаме борови иглички , смола , тамян и дървесни нотки-това усещам аз в началото.В базата усещам пачули също в комбинация с горе изброените newsm78
Доста естествена е миризмата и ми оставя впечатлението все едно съм в някоя гъста борова гора есен/зима , като се разхождам , и в далечината някой е запалил огън и е хвърлил тамян в него.Тамяна е допълваща нотка,а не основна-не си представяйте въобще Sahara Noir
Парфюма е МНОГО класен , както и Vert des Bois .За  хладно време е по-подходящ като пак е за ценители-смел и леко нахален - "бам идвам,тук съм и се налагам...и не...не ми пука за твоето мнение" Горе-долу такъв е Vert D'Encens , както и нагласата на хората,които ще го ползват.
За хората , които харесват мейнстрийм дизайнерски аромати , а да не говорим за тези от типа "обичам свежите парфюми...свежичко да ми е" да не го купуват.Ще има хора,на които Vert D'Encens няма да се хареса.В никакъв случай на сляпо! Трайност 6-7 часа , сиаж 3.5 часа.

В едно много любимо парче се пее:
Everybody's talkin all this stuff about me
Why don't they just let me live
I don't need permission
Make my own decisions
That's my prerogative

Не е задължително , но за мен е препоръчително да сте с такава нагласа за живота,ако ще ползвате Vert D'Encens и Vert des Bois  Peace

За мъжки vs женски vs унисекс утре , че ще излизам

Новите неща:

който ще е и аромат за вечерта

Искам да поздравя всички в темата с парчето,за което говорех  Sunglasses Не знам колко от вас са го чували,или го помнят  Mr. Green

Скрит текст:

П.П.
Моля тези , които помнят парчето да го споменат - доста ми е любопитно колко отговора ще получа  Thinking

# 331
Хайде и аз в средата на темата да си кажа  Laughing - подреждам се до феновете на унисекс ароматите, половината ми сигурно са такива. Удобни са ми като панталони и мокасини. Някои като джинси и елегантни сандали с тънки каишки, други като ... абе крада си аз от мъжкия гардероб безсрамно, да не изреждам  Mr. Green

Deetron, събуди ми любопитството с крушата в  Jean Paul Gaultier Ultra Male for men, a с описанието на Неролито на Ферари, още повече  Grinning Не знам, обаче кога ще успея да открадна време за отбиване до Блик. Хич не са ми на удобно място.
 Ultra Male къде го има за проба?

По повод, колко различно се развиват парфюмите, наскоро имах пак изненадващ опит. Eau Gourmande Violette Laura Mercier, върху мен е свежа виолетка, с дискретен ветивер и без никакво гурме, въпреки името си. Харесвам си го, малко ми е поомръзнал и тъкмо реших да приключа набързо последните 10-тина мл. Обаче взех, че го пръснах върху дъщеря ми и като излязоха едни малиниии  Shocked  Heart Eyes Не съм предполагала, че комбинацията от теменужки и малини може да бъде толкова прекрасна. Даже не съм и забелязала, че в пирамидата Фрагрантика дава малини. И сега го кътам този остатък само за малинената ми щерка. Че къде ще го търся като свърши не знам  Laughing

magi_pet8899, да знаеш, че такова нещо като "Мирор дес Волуптес" много боде очите на франкофоните. В частност, в случая моите  Mr. Green В преводача има и функция звук, може да чуеш как се произнася, ако искаш с танскрипция да го пишеш.

pepe le pew, нямах никакви очаквания аз за Angel Muse, и ей така между другото го пръснах. И сега го мисля, хубав ми е, дано и при втора проба пак ми е хубав  Laughing

# 332
  • Добрич
В общите условия ни "стимулират" да не ползваме латински... bowuu, ...
а и тези, на които исках да кажа, че не съм в Хавана, а в Добрич ..., и, че е добре да внимават с географската ширина, за да ги обича парфюма им, ме разбраха...

Praynig
 Не се притеснявам от/за франкофоните тук, в този форум ..те са с френско възпитание и ....... надявам се, че ще бъдат снизходителни към невежи като мен...

Последна редакция: ср, 07 сеп 2016, 01:52 от magi_pet8899

# 333
Уолтър, от къде го изрови тоя архивен Bobby Brown, ужас от ученическите ми години Laughing
Извинете за извънтематичното писане.
Ако го следят този форум разни търговци, може да "направят корекция" на цената на Ferrari...кофти

Последна редакция: ср, 07 сеп 2016, 01:10 от Zozina

# 334
Уолтър, от къде го изрови тоя архивен Bobby Brown, ужас от ученическите ми години Laughing
Извинете за извънтематичното писане.
Ако го следят този форум разни търговци, може да "направят корекция" на цената на Ferrari...кофти
+ 1за Боби Браун , многоси я харесвах тази песен, сега ще трябва да пробвам и парфюма Laughing

# 335
  • Бургас
Аз пък тази песен въобще не я помня. Blush Сигурна съм,че следят форума и нищо чудно да вдигнат цената. Grinning

Последна редакция: ср, 07 сеп 2016, 09:27 от Bright Crystal

# 336

Иначе мога да се похваля,  че вчера наред с някой нишови мостри ми дойде  и бутилчица Cafe chantant  на Nobile 1942 и съм много щастлива. Heart Eyes

Отличен но за съжаление доста нетраен при мен и го размених.Колко изкарва при теб?  Peace

При мен е сравнително траен - изкарва 8 часа, като първите два- три сияжа е доста осезаем. Според мен е за по-студено време, в топлото малко се  губи. Ти кога го пробва?   

# 337
  • Чукарландия
И сега ще помоля за мнение някой, който е пробвал http://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/Narciso-Poudree-36679.html Два пъти го тествам на кожа, и изненадващо много ми харесва, като не намирам изобщо допирни точки с белия Нарцизо, с който го сравняват. Прекрасна е тази пудра, аз усещам някакъв ретро акорд, и час след нанасяне, при мен мирише на карамфилчета  Thinking, а такива не са посочени в пирамидата. Вчера го пробвах още веднъж, и пак се появиха. Много женствен, лъстив и присъствен парфюм, а тези карамфилчета ми създават едно будоарно усещане, с този парфюм си се представям с копринен халат, еротични сандали с пухче на висок ток  Mr. Green, заметната с боа  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Знам, че въобще няма да съм аз с него, но наистина много ми харесва. Кажете, моля, че не е за мен  Twisted Evil

Според мен имат допирни точки Белия и Пудрения Нарцисо, но както казват и останалите - Пудрения е по-заоблен, по-мек. Аз си харесвам и обичам и двата. Единият не ми замества другия. И наистина бих искала да усещам карамфилчета като теб. При мен няма будоарно излъчване, носи ми едно ретро спокойствие.Hug

Ковачева, бих казала, че е за теб, дори без боа и чехли с пухче. Wink

Добър вариант е наистина на Боди шоп смокинята. Лично аз мисля да си я купя ако изпадне на добра цена.Може и за другото лято чак да оставя.

raznejena, ако все още я мислиш - драсни ми на ЛС. Чисто нова я имам, не можах да се сработя с нея. Peace

Последна редакция: ср, 07 сеп 2016, 10:56 от BBeLLa

# 338
Les Extraits Vert няма да дойде скоро в Бг.
В Щатите и Канада масово си купуват Bright Neroli като "заместител" на Neroli Portofino , което качи цената там с пъти.В момента там е трудно да си го намериш за под $70 , а в Бг се намира за без пари.Forte е както ти казваш "друга бира".

П.П.
Моля тези , които помнят парчето да го споменат - доста ми е любопитно колко отговора ще получа  Thinking
А ти, защо така си мислиш, че скоро нямало да дойдат?  То и за Монталите летни, така се говореше и за още не знам какво, пък ги видяхме бързо-бързо.

Фераритата са си на съвсем прилична цена и в Блик. 50 мл. са 78 лв. Peace

Усещаме по еднакъв начин обаче Vert D'Encens . Само че за мен парфюмът не е много класен. Не знам какво е класен парфюм, но си е парфюм типичен за Том Форд и тъмната страна на ексклузивите му. Смятам, че доста малко хора ще могат да носят този парфюм и те определено повечето ще са мъже.

Не съм чувала песента. Peace

Днес се напръсках както обещах с Afrika Olifant Nishane и ще пиша за него довечера или утре. Интересен е. Peace Времето навън е много подходящо за него.

Последна редакция: ср, 07 сеп 2016, 12:23 от densi

# 339
Белла, благодаря ти Hug Heart Eyes bouquet

И аз не помня песента, а би трябвало newsm78 Simple Smile

# 340

Това е моят любим унисекс парфюм и не само на мен, а и на половинката ми.
Първоначално се улавя "женската" част на рози и ирис , а не след дълго се усеща и "мъжката" му половина- кожа и пачули.

# 341
kovatcheva, много благодаря за страхотното описание! bouquet Така ме отказа, че нямам търпение да го пробвам. Laughing
На мен Интенз версията също много ми хареса, но някак го пропуснах набързо покрай носа си тогава. Помня обаче ясно, че се ококорих, защото не можах да повярвам, че този прекрасен парфюм и ЕДТ са роднини.

Скрит текст:
Момичета, някоя от вас пробва ли вече това - http://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Classique- … arfum-39582.html? И може ли да сподели някакви впечатления, моля.
В нашата парфюмерия нямат тестер, а иначе го продават; как очакват да се случи тази работа не знам, но много ме дразнят. Close
Преди време се ужасявах от сапунения Класик (ЕДТ), обаче от една седмица ЕДП варианта така се е загнездил в ума ми, че мира не ми дава. Дърпам му се и опъвам с всички сили, защото знам, че купя ли го и до там ще ми е меракът. Обаче има една мнооого "dirty" нотка, която направо ме побърква /в хубавия смисъл/. Сега пък като видях, че има и Есенс едишън, съвсем...

Аризона, бях се наточила да те отказвам от Класик Есенс, защото при първата му проба на блотер бях разочарована от него, видя ми се твърде белоцветен, твърде задушлив и химичен. Видях ти въпроса днес и тъй като имам проба от него, реших да пръсна на кожа, за да бъда по-убедителна в отказването  Mr. Green Да, започва доста химично, сладко, леко прашно, като пудра от сладка дъвка, много цветно, а минути след това става изключително белоцветен, много концентриран, но по един топъл, и много мръснишки начин. Жасминът е силно преобладаващ, но и портокаловият цвят не е за подценяване, точно той ми е на кантар, точно той ми дава онова сапунено усещане, за което говориш, и което лекичко ми присвива стомаха. Убедена съм, че там някъде, дълбоко законспирирана сред толкова бели цветя дреме и тубероза, на моменти я разпознавам една порочна, но определено е в плюс на този парфюм. В тази част от развитието си парфюмът е изключително гъст и интензивен, като нектар. Определено е по-интересен, по присъствен и сексуален от Класик ЕДП, но е доста по-културен, шлифован и привлекателен от Класик Интенз, за който писах наскоро, и който си е откровена покана за секс. Много напомня като звучене и интензивност на Ангел и Демон, който споменаваш. Имам приятелка, която от години носи само този парфюм, всичко около нея мирише на него, дъщеря ми го нарича парфюмът на Б. Вървим с нея по пътя, аз напръскана с Класик есенс, а тя ме пита, защо си се напръскала с парфюма на Б.  Shocked, при това повтори няколко пъти въпроса. Но започна да припада от кеф по улиците, докато ми души ръката  Mr. Green, така че, одобрен е  Mr. Green В базата си се превръща в много хубав и зноен парфюм, заявява една категорична женственост, мекота. Цветята омекват и се превръщат в идеално смесен аромат на бели цветя в лятна нощ, появява се една топла и красива дървесина, за да укроти цветята, и точно такава ванилия, каквато ти харесваш. Долавям и леки кайсиеви оттенъци в базата, които се съчетават изключително добре с белите цветя и ванилията. Изключително присъствен и много женствен и определено ми харесва, много при това. Шишето и сокът са страхотни също. Така че, ако е много спешен въпросът, едно да от мен, но с особено мнение заради началото  Wink. Пробвай обаче преди покупка и мъжкия. Флаконът е неудобен, заради мощния и трениран торс, който са пресъздали  Mr. Green, аз го пръсках с две ръце  Mr. Green, женския е по-фин Wink, но може да те изненада приятно и той. Има страхотна кожа в него, със сладък кардамон и опушен лакритц, както и модерни ноти на лавандула. Получило се е доста добро предложение. Обикалям около него вече месец и ще видим какво ще излезе от тази работа  Mr. Green

# 342
  • на терасата
Oriental Lounge ли е парфюма, в който се усеща в началото прясно изпечен хляб?
Изрових едно празно шишенце от пробичка и ухае божествено.
Но имам спомен, че в началото миришеше на пекарна и после ставаше много хубав.
Моля, помагайте...

# 343
Този е парфюма, който мирише на топъл препечен хляб в началото http://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/Jeux-de-Peau-11350.html

# 344
  • София
pepe le pew, нямах никакви очаквания аз за Angel Muse, и ей така между другото го пръснах. И сега го мисля, хубав ми е, дано и при втора проба пак ми е хубав  Laughing
В общи линии и аз така подходих. Без никакви очаквания. Викам си, я да се уверя, че си е същият Ангел. Да, ама не е. Чуден просто, днес продължавам да си го нося, усещам го още, а съм пръснала в 7 сутринта.

Общи условия

Активация на акаунт