Парфюмни размисли и страсти-201

• 112 671
  • 700
  •   1
Отговори
# 360
  • Чукарландия
Нямам време да тествам и търся за тест. Бързам, все бързам аз... Сдобих се с Her и Him на Zadig & Voltaire. Heart Eyes
Спирам да чета темата - много са ми слаби ангелите! Mr. Green

Виновни (за слабите ми ангели  Joy): Ковачева и Денси! Hug

# 361
Парфюмът, в който усещам в началото прясно изпечен хляб и на който съм имала проба е  Praline de santal.
Според потребители във Фрагрантика, прилича на Jeux de Peau.  Wink
Обаче пък Sucre d`Ebene Huitieme Art Parfums, който е втори поред, на когото е оприличен, изобщо не мирише на препечен хляб.

# 362
  • До сърцето...
Сдобих се с черния Zadig & Voltaire.   Heart Eyes
Белият, дамският, ми дойде твърде сладникав за моя вкус, а и нищо по-особено като усещане.

Още при теста на блотера на This is Him разбрах, че това ще е любов. А на кожа беше направо страст  Mr. Green
Не обичам тамяна като нотка, но тук е толкова мек, чувствен. Началото ми едва само една идея малко по-мъжествено, но след няколко минути пипера омеква и става божествен. Ванилията е съвсем лека, ефирна. Аромата звучи луксозно (нищо общо с грънч направлението на фирмата), но и топло, уютно, със страхотен сандал. В магазина не го усетих, но като излязох навън, на 30 град., се появи и мащерка, свежа, сочна, приказна.
В развитието си аромата така флиртуваше с кожата ми, че как да не го отстреля с кеф човек   Grinning
От няколко дни съм само с него, все повече ми харесва, а е един от малкото аромати, който се държи на кожата ми повече от 6 часа. Днес, в този дъжд, беше още по-красив - абе не мога да му се наситя. Обмислям още с едно бутилче да се заредя  Hug

Дали да не дам още един шанс и на This is Her  newsm78

P.S. Някой пробвал ли е Givenchy L'Ange Noir? Само при мен ли бадемите са толкова обсебващи?

Последна редакция: чт, 08 сеп 2016, 11:01 от Радика

# 363
  • Germany

Малко по малко ще описвам новите попълнения , като е ред на Vert D'Encens
Този парфюм все едно е правен за Ковачева - частна поръчка  Mr. Green  Представям си я как седи на главата на Tom Ford и му обяснява какво иска от него  Laughing
Много зелен и горски е парфюма,с перфектен бленд!!! Имаме борови иглички , смола , тамян и дървесни нотки-това усещам аз в началото.В базата усещам пачули също в комбинация с горе изброените newsm78
Доста естествена е миризмата и ми оставя впечатлението все едно съм в някоя гъста борова гора есен/зима , като се разхождам , и в далечината някой е запалил огън и е хвърлил тамян в него.Тамяна е допълваща нотка,а не основна-не си представяйте въобще Sahara Noir
Парфюма е МНОГО класен , както и Vert des Bois .За  хладно време е по-подходящ като пак е за ценители-смел и леко нахален - "бам идвам,тук съм и се налагам...и не...не ми пука за твоето мнение" Горе-долу такъв е Vert D'Encens , както и нагласата на хората,които ще го ползват.
За хората , които харесват мейнстрийм дизайнерски аромати , а да не говорим за тези от типа "обичам свежите парфюми...свежичко да ми е" да не го купуват.Ще има хора,на които Vert D'Encens няма да се хареса.В никакъв случай на сляпо! Трайност 6-7 часа , сиаж 3.5 часа.

Какво да кажа, като прочетох това ?! Висок си, разсмиваш ме и знаеш как да ме предизвикаш, внимавай!!!  newsm53 newsm08 Само Poison може да ме спре  Mr. Green  Mr. Green Wink Hug Вече го издирвам за тест, има го на едно място в Германия засега. Узо нотката във Верт боа ме плаши, иначе и той ми е много любопитен.

BBeLLa, уби ме  Hug, честити! Не очаквах, че са твой тип. Кажи как ги намираш?

Дали да не дам още един шанс и на This is Her  newsm78

Честит красавец и на теб, Радика! Задължително му дай. Аз го намирам много в посока на ноар ескиз, но някак по мек и женствен, с много пухкав крем и пристрастяваща лешникова и кестенова нота. Иска си време и настроение този парфюм, обилно пръскане и топло време. Не бързай да го отречеш. Пробвай и смесване, повече бял, едно пръс във въздуха и минаване през него с черния. Тогава пък ми е направо неустоим  Crazy Но дори и да не ти хареса, поне ще си му дала шанс  Hug

Аз пък днес бях на Ferrari вълна. Юрнах се да пробвам наличните при нас. Мога да кажа, че пробите ми се оказаха пълен провал, тъй като за първи път обърках картончетата...Пълна тъпотия, ще трябва да ходя пак. Пробвах Essence Musk, който първоначално не можах да усетя, но после се разви в мъжка посока. Силно ме впечатли един от двата Vetiver Essence или Cedar Essence, ето тук се получи объркването. По принцип и двата ми харесаха, но единият взе връх, мек, топъл, подправков, много ми хареса (подозирам, че е ветивера, някой ако ги познава да помага). Ще пиша допълнително кой е издирваният аромат.

И накрая пробвах ('що ли слушам kovatcheva, вкарва ме в бели):
http://www.fragrantica.com/perfume/Valentino/Valentino-Uomo-Intense-38254.html
Голяма красота. За смугла красавица, с тъмни коси и много женствена (изобщо не съм аз това, но ми се носи този парфюм). Отново усетих (интересно и този, който харесах на Ferrari имаше подобно излъчване) топлината от подправките. Мисля си, че ако го нося зимата, ще ми става топло и уютно.

Ветивера на ферари е много фин, хубав, билков и леко нетипичен. Няма я остротата, характерна за повечето ветивери. На мен ми е подобен на чаша уханен билков чай някъде из планината. Много комфортен и удобен. Кедър не го познавам за съжаление.

Радвам се, че Уомо интенз ти е допаднал. За мен беше мъка всяка минута, в която го познавах и го нямах  Mr. Green За мен лично един от най-добрите парфюми на 2016 година.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 08 сеп 2016, 02:09 от kovatcheva

# 364
Wallther 99, последното нещо, което очаквам от Том Форд е "нещо лекичко и свежичко " Laughing

# 365
Wallther 99, последното нещо, което очаквам от Том Форд е "нещо лекичко и свежичко " Laughing
А, защо Нероли Портофино е точно това, че и Аква версия му направи за 250 лв?! ooooh! А Нероли Портофино Форте струва 500 лв. и е най-скъпият парфюм пускан под шапката му.

# 366
Защото го асоциирам с вечните ми любимци oud wood и ЧО. А и Neroli  Portofino не го определям като лекичък.
Аква версията не познавам  Peace

И все пак,  ако ми се приноси такъв парфюм /от цитата на wallther 99 / ,  не бих се досетила за ТФ.

# 367
  • До сърцето...
Честит красавец и на теб, Радика! Задължително му дай. Аз го намирам много в посока на ноар ескиз, но някак по мек и женствен, с много пухкав крем и пристрастяваща лешникова и кестенова нота. Иска си време и настроение този парфюм, обилно пръскане и топло време. Не бързай да го отречеш. Пробвай и смесване, повече бял, едно пръс във въздуха и минаване през него с черния. Тогава пък ми е направо неустоим  Crazy Но дори и да не ти хареса, поне ще си му дала шанс Hug

Едвам е нави  Joy  Болтнатото направо ме спечели на мига!!
Ще пробвам и да ги смеся двата, мислих го, но все още изживявам любовта с Him.
Благодаря ти!  bouquet

# 368
  • Чукарландия
BBeLLa, уби ме  Hug, честити! Не очаквах, че са твой тип. Кажи как ги намираш?
Все още не съм ги получила. Чакам ги с нетърпение. Защо си озадачена? Дали наистина не са мой тип? Все си мисля, че ще са много мои!  Heart Eyes Hug Heart Eyes

Последна редакция: чт, 08 сеп 2016, 15:33 от BBeLLa

# 369
Noble Fig Ferrari много приятно ме изненада. Не очаквах толкова да ми хареса. От няколко чАса съм с него и не му намирам кусур Grinning Сегаа , няма как да не направя сравнението със Un Jardin En Mediterranee, защото то си мирише на него особено в началото. След около час уляга и започва да се различава, но като цяло аромата е вдъхновен от там Simple Smile За трайност не мога да кажа, но около 3 чАса го усещам добре дотук. Няма муск който да ме дразни, има нещо което държи аромата да не иде в салата и чушки, но чушките от градините лично аз ги усещам мен обаче те никога не са ме дразнили. Този е по-модерен аромат ако мога така да се изразя , много добро изпълнение. Предполагам, че и другите от серията ще ми харесат надявам се да мога да ги пробвам. Смокинята Ферари няма нищо общо с Филосикос, Артизан.. Нинфео, тук усещам и плода не само листата. Тази смокиня е правена за мен Crazyа и дойде в най-подходящото време- знам точно къде и кога ще я нося, абее  песен. Опаковката му също е чудесна.
Извинявам се за лиричното отколнение Blush

Зозина, мисля че аромата ще ти допадне. Дано можеш да го пробваш скоро. Мисля , че е много комплексен, трудно ми е да го опиша на части и съставки.  Hug

Очаквам и смокинята на Боди шоп, но нея я познавам тя е по-зелена Heart Eyes
Две хубави смокини в края на лятото забърсвам с мерак Crazy Party Похвалих се bowuu

# 370
 Laughing LaughingМного красиво шишенце, обаче доста незаен парфюм. Дали е пробван от някоя?
Police To Be Rose Blossom  се казва

# 371
  • София
raznejena*, честити ти нови придобивки! С удоволствие да си ги носиш! Hug

Аз днес съм с Un Jardin En Mediterranee (т.е. изцяло в тон със смокиновите аромати) и много му се наслаждавам.  Heart Eyes

Още не съм тествала нито новия Шанел, нито новия Диор, а и двата са ми много интересни... Дано успея тая седмица да мина да ги душна.  Grinning

# 372
БЛИК е парфюмерия в София. Доста стара верига парфюмерии всъщност. Има срещу съдебната палата, на Витошка и в кината Арена. Продават по-различни марки, но всичко е заключено зад витрини и трябва да се молиш на пОдавачките да отключат, и подадат. Любезни са де, ама не става като в Дъглас и Сефора да се фръскаш, ако щеш с целия тестер. Те ти пръскат в Блик. Намират се някои съкровища и затова ги преслушваме от врече на време със съфорумки- парфюманки.

Сетих се-не съм влизал там от 10 години сигурно,от както ме гледаха като най-изпадналия,миризлив и пропаднал клошар , след като поисках да ми дадат мостра.Винаги съм мислел,че това е някаква пералня за пари-аз от както го има този магазин срещу Съдебната Палата съм виждал не повече от 20 човека ОБЩО вътре-в сигурно 98 от 100 мои минавания от там не съм виждал клиенти вътре,а минавам почти всеки ден по Витошка.

Аз да си призная не харесвам много мъже напръскани с женствени парфюми. Blush

Да де , но кое за теб е "женствен" парфюм? За мен само и единствено силно флоралните аромати не ми понасят без значение какво пише на етикета.

Уолтър, съвсем не съм на 25 (бях, но много отдавна), ужас е чичо ти Bobby Brown, щото аз бях уейвка (т.е. слушахме в огромни количества new wave, а след това станахме и грънджове) та тоя ни беше смешен и досаден. Леле колко добре звучи Tauerville-а. Браво, със здраве да си го носиш. Пачулито не винаги е гадно, аз го харесвам в някои парфюми, някак ги прави по-изразителни. За информация, едно време листата пачули са се ползвали за съхраняване на финни материи, като например копринени шалове и пр. да не ги налазят и съсипят гадни буболечки, та аз винаги си правя асоциация с копринен шал....Но в някои парфюми ефекта е на спарена стая, та не винаги се получава добре с пачулито...
И също така огромна част от JPG са на Francis Kurkdjian.

Bobby Brown е 69-ти набор - не знам защо му казваш "чичо" , все едно е на 65-70?  Thinking
Сещам се за времената,за които говориш  Grinning Едно от най-смешните неща от онези времена ми бяха мешките надраскани с разни групи  Laughing
Аз съм бил йотер - с големи оранжеви панталони,които си купувахме от магазини за работническо облекло+черен суичер Froot of the Loom - това беше дрес-кода  Mr. Green
Добри времена бяха  Twisted Evil

WaltherP99, за един от твоите дамски, любими аромати аз ще се съглася, че за мен си е по-скоро мъжки.Тази красота Spiritueuse Double Vanille Guerlain на моята кожа е толкова мъжка, че когато ме пръснаха в бутика на Герлен бях абсолютно убедена,че във Фрагрантика е описан като унисекс аромат - да, ама не, дамски е Rolling Eyes.Също така бях убедена,че в пирамидата има алкохол, но не няма, а на моята кожа избива аромат на качествен алкохол.

• WaltherP99
Цитат
Темата се следи от много хора-търговци,служители/управители в парфюмерийни магазини,вносители ,като някои пишат в темата дори.

Peace И има постове, които не са случайни.

И аз усещам коняк/ром в Spiritueuse Double Vanille  Peace
Постовете за които говориш са очеизбождащи,но ги игнорирам.

Какво да кажа, като прочетох това ?! Висок си, разсмиваш ме и знаеш как да ме предизвикаш, внимавай!!!  newsm53 newsm08 Само Poison може да ме спре  Mr. Green  Mr. Green Wink Hug Вече го издирвам за тест, има го на едно място в Германия засега. Узо нотката във Верт боа ме плаши, иначе и той ми е много любопитен.

Вече ти казах,че не си имам за висок  Simple Smile Не се надъхвай прекалено за Vert d'Encens,за да не се разочароваш! Според мен и 2-та ще ти харесат.
Poison на моята кожа е много различен,от обичайния начин,по който седи на жена.

newsm78

+ цялата Neroli Portofino серия от 6 парфюма,с известни уговорки за Neroli Portofino Forte  и Azure Lime са точно лесно смилаеми от парфюмно незапознати хора,които биха ги определили точно като "нещо свежичко и лекичко"

А Нероли Портофино Форте струва 500 лв. и е най-скъпият парфюм пускан под шапката му.

Това е напълно необяснимо за мен.

Парфюм за деня

# 373
  • Пловдив
Като сме заговорили за смокини - ако имам Нинфео мио и Premier figuier extreme трябва ли ми и Philosykos Diptyque? Как е като трайност и има ли сериозна разлика в сравнение с другите два? Знам, че се е писало много, че е по-добрият, но какво му е по-доброто?

# 374
Като сме заговорили за смокини - ако имам Нинфео мио и Premier figuier extreme трябва ли ми и Philosykos Diptyque? Как е като трайност и има ли сериозна разлика в сравнение с другите два? Знам, че се е писало много, че е по-добрият, но какво му е по-доброто?
Когато имах Premier figuier не ми трябваше Филосикос. Нинфео няма общо с Диптика. Всъщност Филосикос наистина е най-добрият  Laughingно  е нетраен. Той ми е нещо като еталон за смокинов аромат.
Мисля обаче , че за твоя вкус и при наличието на тези двата не ти трябва. Но когато имаш възможност да го пробваш ще го оцениш Peace Hug
Говоря за Филосикос едт, едп не съм пробвала.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2016, 17:10 от raznejena*

Общи условия

Активация на акаунт