Парфюмни размисли и страсти-201

• 112 624
  • 700
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Скрит текст:
WaltherP99, аз също имам въпрос към теб - от постовете ти е видно,че си голям фен на Private колекцията на Том Форд.Има ли аромат на Том Форд или на който и да е бранд, който да прилича на Noir de noir, но без уд или с минимално количество?
Въпросът не е към мен, но все пак да споделя - не познавам Noir de Noir, но много хора сравняват Cafe Rose (пак на Том Форд) с него и го описват като по-лек аромат от Noir de Noir.

Благодаря за предложението, ще го тествам! bouquet

# 466
А, Oleander чудесна информация благодаря!  Утре ще попитам за тях и по специално за Туберозата. 15 мл. е перфектната доза от парфюм за мен. Каква им е цената?
Densi, около 40 лева е цената (имат намаление на HP, понеже щели да спират предлагането на бранда). Пробвахме на ръката на сина ми Туберозата (на мен тя ми причинява главоболие) и не я харесахме - после прочетохме нечий коментар във Фрагрантика, че миришела на Чубака от  Star Wars, наплескан с червилото на майка си, и много се смяхме - и на нас така ни миришеше.  Simple Smile  Hug
PS Извинявам се, пиша от тел. и нещо не ми се получава с цитатите.

# 467
Супер Чуи ми е любим герой ууууууу!
Аз я познавам, ама не ми мирише на него. Laughing

# 468
На мен Туберозите ми харесаха; не се постарах да ги различа особено, защото други аромати ме вълнуваха повече, но никоя не ми направи лошо впечатление; обаче аз май харесвам тубероза, за разлика от мнозина тук.

P.S. Moonlight Patchouli не ми излиза от главата, как ще заспя без него...

# 469
# 470

Не съм на 100 процента сигурна, но мисля че е спрян от производство. Иначе на мен много ми беше харесал парфюма като го пробвах, но докато се на каня да го взема и изчезна от сайтовете.

# 471
                           Благодаря, Zozina! Много добре звучи, но BoMarina е права - спрян е от производство според офиц. сайт на Penhaligon's и надали ще го намеря за проба.
Днес сме на Кръщене на едно бебче и много се изкушавам да се нагиздя със Sahara Noir, но по хуманни съображения май е по-добре да се откажа. Отивам да търся нещо подходящо в гардеробчето, може би Прада Ирис - универсалното решение, когато нищо подходящо не мога да измисля.                                         

# 472
Аз имах някакви съмнения, че е спрян, тъй като ходих април до магазина на Penhaligon's и не го мернах, а специално исках да го пробвам, защото и аз тогава търсех бонбони "Виолетка"...Но се замотах да пробвам други неща и така и забравих да питам.
Да, съгласна съм с теб, Прадите са перфектни за официални поводи, не удрят в лицето събеседника (с някои малки изключения). И новият Prada La Femme е такъв, много прибран, възпитан + прекрасна бутилка.

# 473
  • София

Последните страници много се говори за смокинови аромати и се сетих за един, който не е споменаван досега - http://www.fragrantica.com/perfume/Salvatore-Ferragamo/Salvatore … ur-Homme-659.html  .  При първоначално пръскане доста се учудих, че се води "pour homme". За мен е абсолютно унисекс с хубави смокинови листа и дори цяло смокиново дърво, но без млякото от смокиня, което долавям във Philosykos примерно.

ScorpionKing - пропуснах да споделя твоите хубави впечателния от Salvatore Ferragamo pour Homme - най-добрата мъжка смокиня, ако мога да така кажа  Simple Smile Сравнително слабо познат е, но за мен е от така наречените скрити хитове - наистина прекрасен зелен парфюм. Също ми е в списъка за закупуване.

# 474
Айде и аз в групата на поръчващите без проба, платих я смокинята на Ферари, чакам я да дойде. Стига съм я мислила цяло лято, аз и без това Лартизанската (екстремната версия) я нося зимата....

Тука е по-скъпичка, така, че риска е по-голям, но и любопитството не е без пари:))))))) 

Последна редакция: нд, 11 сеп 2016, 12:07 от Zozina

# 475
  • София
Zozina - Дано те зарадва  Simple Smile От beautyspin.co.uk ли я взе, ако не е тайна? Останал съм с впечатлнието, че живееш в Англия...

Последна редакция: нд, 11 сеп 2016, 12:34 от Deetron

# 476
Ха-ха, на мен смокинята на Ферари ми е в кошницата и я съзерцавам с едно око.  Laughing Чакам черепчето на KDS, понеже имаме съвпадение на вкусовете не издържах и го поръчах.

Jour Gardenia е толкова прекрасен в жегите, че се нося на половин метър над земята! Не очаквах да се влюбя в аромат, който типово не е мой. Усещам момини сълзи и лилии въпреки че ги няма в пирамидата, а обикновено бягам от тях като дявол от тамян. Въпреки това, не само, че не ме притесняват, напротив. Освежават композицията и и придават въздушност. Сега въртя него и Jour Absolu и нищо не ми липсва! (Освен още една смокиня и черепче, разбира се superuu)

Разносих и подобаващо Black Opium, който на харесах на блотер когато излезе и престанах да му обръщам внимание, но на моята кожа се оказа фланкър на Синема. Shocked
Няма как да сбъркам сърцето и драйдауна на Cinema. Много го носих и обичах, но ми звучеше вече ретро и така и не поднових. Върху мен Black Opium e Cinema с кафе и по-малко жасмин, подписа на първообраза наистина силно присъства.

Видяхте ли синята ябълка на Нина?
http://www.fragrantica.com/perfume/Nina-Ricci/Luna-39376.html
Ще е хубав подарък.

# 477
  • Бургас
На моята кожа Жур Гардения се развива особено в базата като Кристал на Шанел и никак не го харесах.Черният опиум няма при мен нищо общо със Синема.За пореден път се убеждавам как парфюмите на различните кожи се преобразяват до неузнаваемост.

# 478
Трябва и да се забавляваме с парфюмната си пристрастеност.  Densi,  deetron  Hug няма драма ,  само споделих моята кожа какви ги претворява.

Предлагат ли се някъде CdG у нас. ..конкретно се интересувам от Hinoki и  Zagorsk за проба?

# 479
  • Germany
Цитат на: WaltherP99
http://www.enzo.bg/bentley/bentley-for-men-absolute-parfjumna-voda-za-mzhe/

Разлика между 2-та реално няма.Трябва да си пръсна единия на едната ръка и другия на другата,за да доловя разлика.На улицата,в кафе или бар НИКОЙ няма да разбере,че не съм с Gucci - то.
Арабски ексклузив е,а после го пуснаха в Англия и....още 2 места в Европа,но не си спомням къде.
Това че в Енцо е с черна капачка,а във Фрагрантика със златиста да не те плаши-с черната капачка си беше оригинално като трябваше да е само за арабския пазар т.е. за там е с черна,а в Европа със златиста.Поне така ми отговориха на мен в Harrods .
Следи го в Енцо,защото зареждат по 30-40 броя в склада в Чехия,и свършва за час,защото хората се светнаха,че е супер копие на Gucci pour Homme I.Последния път буквално 40 броя свършиха за под час
Явно този път са си взели поука и са поръчали по-голямо количество, защото вече 8 дни показва наличност над 20 бройки Simple Smile Вчера го тествах отново и този път освен другите съставки усетих доста уд - нещо което поне аз не долавям в Гучито. Може би Бентлито е по-малко сладък и по-сух. Иначе е много подобен наистина. Спокойно може да мине за фланкър с име Gucci pour Homme I Oud Noir  Laughing Хареса ми, че е траен и присъствен. Ще се радвам тези, които си го поръчаха също да споделят мнение Simple Smile

ScorpionKing, и аз съм съгласна с теб, близък е, може да е фланкър, но хората, които са познавали добре Гучи няма как да се съгласят, че между двата няма разлика. Казвам го от позицията на човек, чийто мъж е използвал повече от пет флакона от Gucci pour Homme, като доста често и аз съм посягала към него. По този повод си мислех точно онзи ден, че завиждам на хората, които не са го познавали. Така могат да оценят много по истински останалите предложения. Ако разглеждах Бентли абсолю като самостоятелен парфюм, сигурно щях да го харесам много, особено в базата е много красив. Тамянът обаче в началните нотки няма нищо общо с тамянът, какъвто беше в Гучи. Гучи и топъл, притегателен, мистичен, хваща те от раз за сърцето и държи докрай, докато Бентли е доста по сух, с много по умерени дървета в него, липсва топлата смолиста нотка и вади някаква сладост и прозрачност за мен, като резултат от комбинацията на този тамян и дървото. Изводът ми е, че не трябва да търсим в някой парфюм заместител на друг, а да го обичаме такъв, какъвто е, и заради самия парфюм. Ако правим сравнения, винаги ще откриваме разликите.

Като споменахте виолетки, ми се иска да спомена и още един парфюм http://www.fragrantica.com/perfume/Roberto-Cavalli/Roberto-Caval … i-Uomo-39373.html. И друг път съм споменавала, че не съм от почитателите на Кавали. Миналата година Кавали Голд ме изненада много приятно. Това Уомо ме привлече с красивия си черен флакон. Малко ме ядоса, че е поредното Уомо, с което се запознавам тази година  Mr. Green, след тези на Салваторе Ферагамо и Валентино. Толкова ли е трудно да се измисли някакво друго име на парфюм, не знам. Още повече, че ароматът е точно от тези, за които говорим в темата, в началото мъжки, а след това се трансформира до унисекс. Започва доста мъжки и типично в стил Кавали, с доста тъмна лавандула, която не е от любимите ми ноти. Почти бях отписала аромата, когато той изведнъж реши да ми покаже, какво се крие под традиционното начало. Отдолу се показа прекрасна дървесна виолетка, много уханна, много истинска, не е срамежлива, нито е мазна, нито пък бонбонена, а просто е напечена от слънце, поникнала нейде сред дървета на осветена поляна. Много ми харесва контрастът между мъжествен, сух кедър, точно такъв, какъвто много обичам, и тази интензивност на виолетката. Освен дърво в парфюмът се долавя много фин ирисов аромат, което дава една луксозност на композицията, и неутрализира хладното и мъжествено звучене на пачулито. Парфюмът има много хубава и премерена сладост от бобова тонка, но е само щрих и не надделява над виолетката. За мен е много хубав парфюм, и само защото се съпротивявам още на името, което не ми харесва, не съм го взела, но едва ли ще издържа много де  Wink. Бих казала, че е по-топла и дървесна версия на Black Violet Tom Ford. Съветът ми е, когато го пробвате, не бързайте с изводите, дайте му време да покаже красотата си  Peace

Deziderata, онзи ден видях, че Синема е в нов флакон и реформулирана  Sad Окастрили са я много. Но явно ще търсим нови любови, няма да страдаме по миналото  Wink

Общи условия

Активация на акаунт