Токуда Болница София - тема 23

• 85 749
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
А за да си запазя час за предродилна консултация с доктор Димитров пак ли на телефона на АГ отделението трябва да звъня? Последната една седмица звънях над 30 пъти, за да си отменя един час и така и не ми вдигат. Отказах се накрая.

# 121
Звъни след 16:00, 17:00 ч., аз се свързвам винаги за час за себе си или детето.

# 122
Всякакви часове пробвах, ранни, късни, по обяд. Не знам какво става. А като си запазвах часа се свързах от втория път. И все пак там ли трябва за Димитров?

# 123
За предродилна консултация се звъни на регистратурата на АГ-то. И аз не знаех, но скоро звънях за да си преотстъпя часа на приятелка ( тя ще ражда) и от централна регистратура ме пренасочиха. Свързването си е на късмет.

# 124
Всякакви часове пробвах, ранни, късни, по обяд. Не знам какво става. А като си запазвах часа се свързах от втория път. И все пак там ли трябва за Димитров?
На АГ регистратура става записването, другия вариант е да отиден на място, ако толкова не можеш да се свържеш, но за мен е много странно как толкова време не си успяла. Пробвай пак следобяд.

# 125
Ще пробвам заради Димитров. Иначе твърдо бях решила да не отменям часа. Просто е абсурдно да звъня толкова пъти в различни дни и часове и нищо.

Явно сте ми на късмет, успях да се свържа от петия опит и да запазя час Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 окт 2016, 16:19 от Manhamanha

# 126
Имате ли впечатления от съдовите хирурзи в Токуда ?

# 127
  • Blondeville
Искам да попитам, за раждалите със секцио в Токуда, кога най-рано може да се кърми бебето след ражаднето? Понеже нали се слагат антибиотици при раждането и се чудех те дали пречат да се започне с кърменето веднага. И имат ли практика акушерките да дават АМ на бебетата, докато майката започне да кърми и има ли как да се избегне това?

# 128
Най-добре на място на попиташ лекаря, при когото ще раждаш, както и да предупредиш, че не искаш да бъде давана добавка, но ако кърмата ти слезе късно, 'може би ще трябва да се даде. Дори и да дадат един, два дни това изобщо не пречи на успешното кърмене. Моето дете беше 5 дни на ам в болницата и след това още няколко дни на смесено, докато се напаснем. Вече я кърмя 11 месеца. Успех и леко раждане.

# 129
  • ту тук, ту там
Не се притеснявайте чак толкова много от даването на добавка! Ако нямате кърма или сте под влияние на лекарства, гладно ли да държат бебето?!
Аз не помня колко часа след раждането съм си закърмила детето Embarassed , беше преди повече от 5 години, но със сигурност повече от поне 24 часа след раждането беше. Въпреки това кърмих успешно 16 месеца!  Peace

# 130
  • Blondeville
На мен ми се иска да закърмя възможно най-рано, разбира се стига да имам кърма, може би най-вече за да установим контакт с бебето максимално рано. В началото на него стомахчето му е много малко, и коластрата би му стигнала, но проблемът е, че все пак секциото върви с упойки и АБ, та ще обсъдя с лекаря, при когото ще раждам как стоят нещата. Ясно, че няма да остане гладно, но ми се иска АМ да е в краен случай, а не като процедура независимо има или не майката кърма. Има ли някоя от вас, която е раждала със секцио при д-р Илиев?

# 131
  • София
Аз.

# 132
И аз раждах при Илиев. Ако раждате планово секцио, коластра преди третия ден няма как да имате. Аз която раждах секцио по спешност и бях със силни контракции( демек тръгнал родов процес), от ден втори си закърмих бебето и май след още един бях без добавка. Първия ден яде АМ на корем, както и през ноща. Според мен, ако сте в самостоятелна стая и бебето е при Вас постоянно, няма да е проблем нощем да не ви дават добавка. Но първите два дни едва ли ще е възможно бебето да не яде нищо.
Може ли да попитам това първо дете ли ще Ви е?

Последна редакция: ср, 12 окт 2016, 16:29 от Анонимен

# 133
Аз бях с планово секцио и на втория ден имах коластра. Т.е. мислих си, че нямам нищо, но се намери кой да ми помогне да видя, че има Simple Smile Съответно си го кърмих, но имаше и добавка от време на време. Кърмих 16 месеца без проблем Simple Smile

# 134
  • Blondeville
И аз раждах при Илиев. Ако раждате планово секцио, коластра преди третия ден няма как да имате. Аз която раждах секцио по спешност и бях със силни контракции( демек тръгнал родов процес), от ден втори си закърмих бебето и май след още един бях без добавка. Първия ден яде АМ на корем, както и през ноща. Според мен, ако сте в самостоятелна стая и бебето е при Вас постоянно, няма да е проблем нощем да не ви дават добавка. Но първите два дни едва ли ще е възможно бебето да не яде нищо.
Може ли да попитам това първо дете ли ще Ви е?

Да, първо дете ще ми е. Аз нямам против да му дават АМ ако нямам коластра още, ясно, че гладно няма да е. Просто ми се иска ако имам да си храня аз бебето. Не знам и дали там самите акушерки помагат на майката с насоки за кърменето, или предпочитат по-лесния начин с АМ. Аз търсих из нета за кърменето след секцио, и уж пише че трябва няколко часа след раждането дори със секцио да тръгне коластра, но тъй като ми е първо дете нямам идея как реално са нещата. Аз не искам да раждам секцио, но да кажем, че се очертава да нямам избор. Та общо взето ми се искаше да видя как са нещата с кърменето при жени, раждали със секцио, както и горе долу какъв е процесът общо взето в болницата. Също и в частност впечатления от родилите секцио при др Илиев.

Общи условия

Активация на акаунт