Токуда Болница София - тема 23

• 86 496
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
  • София
От раждането съм доволна. Акушерките показваха за кърменето, както и да е, при мен кърмата слезе на петия ден (чак когато се прибрах вкъщи), но все пак насърчаваха бебето да се слага на гърда. В болницата беше на АМ.

# 136
Здравейте мами, интересно ми е дали някоя от вас е проверявала каква е по принцип цената на допълнителните изследвания, които само в Токуда правят на бебето ( и за които реално си плащаш 600 лв пакет ако раждаш там, понеже всички останали се правят и в другите болници). Доколкото разбрах на отворените врати това са:
1. ултразвуково изследване на тазобедрените стави
2. трансфонтанелна ехография
3. Абдоминална ехофрафия
4.скрининг за вродена глухота и нарушения в слуха

Въпросът е ако не родиш в Токуда колко скъпо ще ти излезе да направиш такива изследвания на бебето в последствие.

# 137
  • ту тук, ту там
Не помня да са ми оказали кой знае каква помощ за кърменето, но, честно казано, бях добре подготвена и се справих. А и кърмата ми слезе рано, защото родих секцио, но по спешност, бебето беше тръгнало вече.
Предстои ми скоро отново, признавам си обаче, че не се чувствам толкова уверена като преди 5,5 г.
Смущават ме коментарите за недобро и и дори троснато отношение от акушерките!

# 138
Вероятно е възможно след планово секцио да ти слезе по-бързо кърмата, но според мен е изключение. Както и да е не съм лекар, но личното ми мнение е че като цяло кърменето се представя като естествен и лек процес. Това не е така, почти не познавам жена, която да е кърмила детето си и всичко отначало да е тръгнало по мед и масло. Та в този смисъл е хубаво да си надъхан и мотивиран, защото това ще ти потрябва, ако се сблъскаш с трудности. Никой няма да ти тъпче детето насила с АМ, ако те видят, че се справяш. Както казах аз от втория ден си поех нещата в мои ръце и ме оставиха да се оправям. Но това ми е второ дете и опита си каза думата. С първото в болницата хич не се оправих, не знаех какво да си правя препълнените гърди, как да го слагам да суче, как да го държа и т.н. Казвам всичко това, защото АМ, упойката и антибиотика в болницата би следвало да са ти най-малките проблеми. Купи си крем за зърна, подплънки за кърмачки и прочети как трябва да захапва бебето зърното за да не се получават рани. Блогът на Хедра много ми помогна на мен за да кърмя успешно. Казвам всичко това с най-добри чувства и ти пожелавам да не се отказваш. Помагат донякъде сестрите, но за мен е недостатъчно и не бих разчитала на това.
Елени, отношението не е страшно, просто може да бъде по-стегнато и професионално.
Дили_ана, обади се и попитай на регистратура Гинекология дали има пакет за изследване на бебе родено в друга болница. Според мен би следвало да е по-евтин от 600 лв., защото в тази цена влиза и грижа за бебето, докато е в болницата.

Последна редакция: ср, 12 окт 2016, 22:04 от Анонимен

# 139
  • Blondeville
Благодаря за съветите и споделения опит. Аз имам огромното желание да успея да кърмя, на теория уж знам как трябва да засуче гърдата, за да не я разрани и да засуче добре, обаче на практика не знам какво ще стане ако направя всичко както са ни го казали на лекциите, и както съм чела, пък бебето не засуче или кърмата не тръгне. Затова ми беше интересно дали и до колко акушерките в Токуда подкрепят майката при трудности с кърменето. И без това ми е кофти, че ще се наложи секцио почти сигурно, и ако и с кърменето не стане, много ще се депресирам. Но пък няма да се отказвам да опитвам да кърмя  Simple Smile А за др Илиев, се надявам да съм в добри ръце при самото секцио.

# 140
Моят съвет е да огледаш добре зърната и ако са малки и плоски да започнеш със силиконови зърна още на първото кърмене. Мен ме спряха именно те, тъй като моите физиологично са малки и плоски и бебето изобщо не можеше да захване нещо, или да засмука и да ги оформи. Съвети получих и в болницата, но реално подкрепа и цялостна презентация, макар и виртуално, ми дадоха мои познати от форума, /с които поддържаме връзка в друга социална мрежа. Блогът на Хедра, както и националният телефон на Ла лече лига също ми свършиха чудесна работа. Който търси информация- намира. Истината е, че много често за новите мами първоначалните премреждия с кърменето изглеждат непреодолими и те се отказват в полза на алтернативното адаптирано мляко. А кърменето е най-доброто и за детето и за майката. Упорство и голяма доза търпение, чувството и близостта са неописуеми.

# 141
Илиев е добър лекар, не се притеснявай. На секциото винаги са двама доктори - твоят + още един гинеколог от дежурните, което също е успокоително ( 2 чифта очи и ръце работят по-добре ).

# 142
  • София
elleni, имаше и по мое време 2 троснати акушерки. Не съм им обърнала особено внимание. Когато гледаха лошо и аз ги гледах лошо, и така.
Ако имам второ раждане, пак бих отишла в Токуда.
На теб леко раждане пожелавам и се отърси от всякакви притеснения.

# 143
  • ту тук, ту там
О, да, аз като цяло нямам колебания за Токуда!
Мерси за мненията и успокоението, ще се преборя някак си с троснатите акушерки, ако има такива!  Laughing
И за пожеланията благодаря.  Hug

# 144
Момичета на дните на отворени врати има ли смисъл да се ходи?
Мисля си за ноември да ида, виждам че всяка последна сряда има дни на отворени врати, колко по рано да звънна да се запиша?

# 145
Не, пълна глупост е. Нищо не виждаш от отделението или родилна зала, върви супер мудно и нищо не се чува, освен офертата за стволовите клетки.

# 146
За отворените врати на мен ми беше полезна само частта за неонатологията, защото Масларска беше доста подробна в това какво правят в сравнение с това, което казаха в другите болници по въпроса. Но наистина това че не те разхождат из отделението поне е минус и реално слушаш една лекция само в залата им и си представяш какво е, което не е за мен идеята на отворените врати.

# 147
При мен Масларска изобщо не се появи. Ти си имала късмет  Mr. Green

# 148
  • София
Е, няма как да те разхождат в родилното отделение. Някой беше споменал, че показват снимки. Това да влизат външни лица при бебетата и родилките е абсурдно.

# 149
Предвид факта, че една камара хора влизат на свиждане (при родилки, в интензивно и на прегледи), както и че родилките излизат и ходят нагоре-надолу из болницата, не е съвсем абсурдно.
Иначе по принцип съм съгласна с теб.

Общи условия

Активация на акаунт