Токуда Болница София - тема 23

• 87 154
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Научих много неща, които ме интересуват за Токуда в тази тема и благодаря на споделилите. Надявам се и аз да съм полезна със, засега, оскъдната информация, която имам:

Предстои ми раждане в началото на декември, избрах доктор Илиев, заради поощряването на нормално раждане, успях да си запиша час за него през септември за след месец и половина. За жалост, ме отряза веднага за нормално, заради първото ми секцио преди 2 г. и 7 м. Сега чета, че Димитров бил склонен на  нормално раждане след секцио и това малко ме гложди, но... Засега прегледите минават супер бързо, вечно "на юруш", нямам време да питам нищо. Дано обръщат повече внимание при самото раждане.

Избрах Токуда, заради минималния престой в реанимация и за това, че ти дават бебето след секцио, в Тина Киркова ми го дадоха 30 часа след операцията, прегладнял, защото бях казала да не му дават АМ, но тогава въобще не бях предвиждала варианта секцио и не бях подготвена. Сега силно се надявам да успея да се вредя в самостоятелна стая и да не ме отделят от бебето за повече от няколко часа.

За кърменето и помпите. Моят син засука без проблем веднага като ми го дадоха, имах вече коластра, въпреки секциото /непланово, ден преди термин/. Но знам, че не всички деца са такива и затова, както и защото не винаги детето е при теб, намирам помпата /и то електрическа/ не просто за удобство, а за необходимост в определени случаи. Въпреки че кърменето веднага ни се получи, позволих да му дават и АМ, защото се чувствах ужасно от това, че го бяха държали 30 часа гладен, заради мен. Още на втория-третия ден обаче вече имах достатъчно кърма и отказахме АМ-то. То не попречи на кърменето, кърмих до 2 г. и 1 м. Тъй като не съм спирала да работя, помпата ми беше незаменим помощник за "дистанционните" кърмения, когато се наложеха. Освен това трупах запаси като пчеличка от страх да не ми свърши кърмата в някакъв момент или пък да не ми се наложи по-дълго отсъствие. После изхвърлих литри, но не съжалявам.

# 286
  • ту тук, ту там
Благодаря ви!  Hug
Засега всичко е супер, чувствам се страхотно. За разлика от първия път сега бях със спинална упойка и изживяването е много различно - видях си бебенцето в първия миг, целунах му ръчичката веднага. Вече ми го носиха, макар и за минутка само, гушках го!  Heart Eyes
Чакам информация за резултати от издледванията, надявам се и се моля всичко да е наред!
"Технически" подробности не знам дали мога да опиша, защото бях превъзбудена, но дотук съм доволна много от грижата и вниманието!
Може би ще се включа отново с повече подробности!  Hug

Подчертаното след първия ден вече не важи! Ще се включа с коментари, само да ми мине малко афектът, за да съм максимално точна и обективна. Но разочарованието ми е огромно, най-вече от неонатологията!

# 287
  • София
Ехее, моля те, пиши бързо и дай имена, че ме вкара във филм?

# 288
А на мен Илиев друга песен ми пееше за нормално раждане след секцио. Може би зависи от конкретната ситуация, не знам.
Нормално е след спешно секцио да ти слезе веднага кърмата. Аз и двата пъти бях така. Абе тия от Тина Киркова нормални ли са 30 часа да държат гладно бебе. Извинявай, ама фанатични желания да не яде АМ предварително  newsm78 ?
Вчера бях на профилактичен преглед след раждането, 145 лева ме ръснаха. Май вече ще си правя профилактикире другаде.

# 289
  • Калифорния
Те и в Токуда ги държат гладни  Wink Аз питах дават ли им АМ или да бързам да ставам след секциото, за да го храня, а сестрата ми каза, че не им дават преди да са закърмени, което при секцио става стандартно около 24 часа след раждането, ама то на бебето не му и трябвало толкова скоро да яде.

# 290
Да споделя моят опит с нормално след секцио и Токуда. Така родих там преди 4 години, точно 3 години след първото раждане секцио по спешност. Отидох след доста четене и чудене към 16-17 седмица при д-р Лазарова, която тогава беше завеждащ на отделението. Тогава беше много позитивна, каза даа имаме много такива раждания, даже наскоро една жена дошла за секцио, но с почнало раждане и тя и казала еее ти почти си родила и родила нормално.
Когато отидох след 35 седмица изведнъж тя ми каза "много е глупаво да мислиш, че ще стане, щом първото бебе не е слязло и това няма да слезе", едва ли не съм имала някаква несъвместимост с бебетата ми. Аз обаче бях много упорита, питах я ако бъде в по-добра позиция, ако е по-малко бебе, ако слезе по-рано". Когато видя, че съм твърда в избора си тя почна да омеква с всеки следващ преглед, накрая каза "може и да стане". За самото раждане отсъстваше от страната и ми препоръча да отида по-късно с по-сериозни конктракции, защото колегите и може да не ме изчакат.
Междувременно направих една консултация с д-р Киров от Тина Киркова за мое успокоение. Той беше на обратното мнение, че всяко раждане е различно и не вижда причина да не стане.
В крайна сметка родих в Токуда при дежурната д-р Колева, която не беше очарована и ме пита кой ми е дал идеята, но понеже бебето беше слязло ниско се роди бързо след това.
Имам чувството, че в Тина Киркова и окръжна болница са по-благосклонни. Иначе в Токуда и д-р Кирякова също беше спрягана за нормално след секцио.

# 291
В Токуда им дават АМ преди да са закърмени. Три бяхме със секцио в стаята, закърмени, незакърмени, носеха ги с шише с АМ и показваха как да им се дава.
Elleni, интересно ми е да споделиш за неонатологията. Моите негативни впечатления също са от там. Да допълня, че Масларска ни изписа с думите "изследванията на детето са чудесни" и никой за 4 нощи не спомена, че има асиметрия на мозъчните стомахчета, което изисква проследяване до 1г. Добре, че беше педиатърът ни да ни го каже като чете изследванията.
Имам и други негативи, които мога да споделя покрай едноседмичен престой за жълтеница, но спирам до тук.

Димитров лично ми каза, че е израждал нормално жена и след 2бр секцио. Правете си сметка Simple Smile

# 292
  • София
А на мен Илиев друга песен ми пееше за нормално раждане след секцио. Може би зависи от конкретната ситуация, не знам.
Нормално е след спешно секцио да ти слезе веднага кърмата. Аз и двата пъти бях така. Абе тия от Тина Киркова нормални ли са 30 часа да държат гладно бебе. Извинявай, ама фанатични желания да не яде АМ предварително  newsm78 ?
Вчера бях на профилактичен преглед след раждането, 145 лева ме ръснаха. Май вече ще си правя профилактикире другаде.

Илиев ме отряза изначално, заради срока от последното раждане, без да гледа други критерии - здравина на шева и пр. Не знам при вас каква е била разликата между двете раждания, но ми е интересно да споделите.
Анкетния лист, включващ отказа от АМ, бях попълнила, преди въобще да знам, че ще се наложи спешно секцио, така че не става въпрос за фанатизъм, а за нормален /и документално предвиден/ избор да не се дава АМ на бебе, което съм очаквала да закърмя още в първите часове. Но стриктното спазване на тази моя инструкция, знаейки обстоятелствата, вече е чиста проба непукизъм и непрофесионален подход. Не стига, че детето ми е стресирано от раждането и пълното отделяне от майка си без никаква нужда, ами и гладно.

# 293
Момичета, чета ви и се шашвам. Аз родих там преди 3 години и съм с много добри впечатления от АГ и неонатология. Сега съм бременна и разбира се пак съм се насочила натам, но направо ме шашвате и ме карате да се замисля.  newsm78

# 294
  • София
И какво сега? Ще се окаже, че в Токуда едва ли не всички са склонни на нормално след секцио, с изключение на Илиев, когото специално бях подбрала за целта?  Confused

При мен първият път също беше класическата схема "тесен таз - бебето не слиза" и вярно, родих големичко бебе - 3550 гр., но и досега си остава в мен едно такова съмнение, че често на финалната права много родилки се оказват с показания за секцио, просто защото така е по-лесно. Съмнявам се и че много лекари са си самосъздали име на "подкрепящи нормално раждане след секцио" и на финалната права сменят плочата.

Чакам с интерес подробности за неонатологията. И силно се надявам да остане валидно поне това, че ще ми дадат бебето след няколко часа, а не след 24.

# 295
  • София
Бебетата ги дават след няколко часа, не след 24.
И аз преди 3 години родих и съм с чудесни впечатления, но пък нещата може да са се променили оттогава. Ще чакам разказа на elleni.

# 296
Аз от лекарите (аг) и сестрите съм очарована. Неонатологията ми скъсаха нервите, но при нас си бяха драматични обстоятелствата и го отдавам на това.

145 лв за какъв профилактичен преглед?  Shocked

# 297
Някой има ли впечатления дали отношението и настроенията са се променили след септември, когато уж щяха да влизат във владение новите собственици? Преди време се коментираше, че персонала е нервен заради това и се очакват някакви промени, не към добро.
И аз чакам разказа на elleni с нетърпение...

# 298
Аз нервност видях само от анестезиоложката и неонатолозите (една вечно кисела акушерка и лекарки, с които липсваше комуникация). 

# 299
И аз родих немалко бебе -3,710, но Димитров до последно ме караше нормално, но аз просто отказах. До термин щеше да е над 4 кг. и щях да видя зор.
Аз за профилактичен плащам - 40/45 преглед, 40/45 (не помня точно) ехограф, 25 цито и 25 микробиология, но говоря наизуст, в общи линии около 140-150 лв за всичко.

Общи условия

Активация на акаунт