Предстои ми раждане в началото на декември, избрах доктор Илиев, заради поощряването на нормално раждане, успях да си запиша час за него през септември за след месец и половина. За жалост, ме отряза веднага за нормално, заради първото ми секцио преди 2 г. и 7 м. Сега чета, че Димитров бил склонен на нормално раждане след секцио и това малко ме гложди, но... Засега прегледите минават супер бързо, вечно "на юруш", нямам време да питам нищо. Дано обръщат повече внимание при самото раждане.
Избрах Токуда, заради минималния престой в реанимация и за това, че ти дават бебето след секцио, в Тина Киркова ми го дадоха 30 часа след операцията, прегладнял, защото бях казала да не му дават АМ, но тогава въобще не бях предвиждала варианта секцио и не бях подготвена. Сега силно се надявам да успея да се вредя в самостоятелна стая и да не ме отделят от бебето за повече от няколко часа.
За кърменето и помпите. Моят син засука без проблем веднага като ми го дадоха, имах вече коластра, въпреки секциото /непланово, ден преди термин/. Но знам, че не всички деца са такива и затова, както и защото не винаги детето е при теб, намирам помпата /и то електрическа/ не просто за удобство, а за необходимост в определени случаи. Въпреки че кърменето веднага ни се получи, позволих да му дават и АМ, защото се чувствах ужасно от това, че го бяха държали 30 часа гладен, заради мен. Още на втория-третия ден обаче вече имах достатъчно кърма и отказахме АМ-то. То не попречи на кърменето, кърмих до 2 г. и 1 м. Тъй като не съм спирала да работя, помпата ми беше незаменим помощник за "дистанционните" кърмения, когато се наложеха. Освен това трупах запаси като пчеличка от страх да не ми свърши кърмата в някакъв момент или пък да не ми се наложи по-дълго отсъствие. После изхвърлих литри, но не съжалявам.

?
Аз питах дават ли им АМ или да бързам да ставам след секциото, за да го храня, а сестрата ми каза, че не им дават преди да са закърмени, което при секцио става стандартно около 24 часа след раждането, ама то на бебето не му и трябвало толкова скоро да яде.