Токуда Болница София - тема 23

• 85 394
  • 753
  •   1
Отговори
# 30
Да не ти е ниско кръвното, че толкова време те боли. Пробва ли да пиеш кафе или да хапнеш шоколад. Може да питаш някой неонатолог какво лекарство може да вземеш.

# 31
  • София
Да не ти е ниско кръвното, че толкова време те боли. Пробва ли да пиеш кафе или да хапнеш шоколад. Може да питаш някой неонатолог какво лекарство може да вземеш.
Не ми е ниско, даже тези дни леко се е покачило-около 130/80,което за мен принципно си е високо.И все пак никой ли от раждалите не е имал такъв случай,лекарите ме увериха,че се случвало дори 7-10 дена да има такова главоболие. newsm78 Rolling Eyes

# 32
А ти къде ражда всъщност? В Токуда или в Надежда?

# 33
  • София
А ти къде ражда всъщност? В Токуда или в Надежда?
В Надежда,но питам и тук за съвет от препатили родилки newsm78

# 34
Дано да се оправиш бързо Hug

# 35
  • София
Дано да се оправиш бързо Hug
Дано! Hug

# 36
Здравейте момичета, надявам се да ми помогнете с мнението си, че съм в голяма чуденка. Става дума за следното, април месец се родиха близнаците ми  в частна болница в София, но едния близнак преди о коло месец започна да кашля, водих го на лекар, взимаха му секрети, предписаха лечение, според лекарката било вирус, но ето пак отново започва с кашлицата, въпросът ми накратко е дали бихте ми препоръчали да ги заведа за преглед и консултация при д-р Масларска в Токуда. Не съм раждала там и незнам дали би ме приела, дали изобщо би се заела да преглежда детето ми?
Много ще Ви бъда благодарна ако чуя мнението ви bouquet

# 37
.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2016, 04:28 от Magairlin

# 38
Здравейте момичета  Hug От няколко дена чета предишната тема и мисля, че успях да наваксам доста с информацията за Токуда, но имам няколко въпроса, на които не намерих конкретен отговор, извинявам се ако съм пропуснала.

Някой да се е следил/раждал в Токуда с допълнително здравно осигуряване от Уника? Знам какво ми е покритието, но не ми стана съвсем ясно ако се следя по ЗК мога ли на парче да си подавам претенции за отделни допълнителни прегледи или се предполага по-скоро да имам платен пакет за следене? Знам, че работят с Токуда, но нещо не можаха да ми обяснят нито едните, нито другите.

Днес звънях да питам за час за следене по ЗК и ми предложиха за д-р Евтимова след повече от месец. От предишната тема останах с впечатление, че повечето бъдещи мами не са очаровани от нея, някои бяха откровено недоволни. Наистина ли е толкова зле положението? И спазват ли се часовете, които се записват или пак се чака? Аз смятам да приложа сложна схема със следене по ЗК, фетални при Сигридов (или Фемина ако не се вредя при него) и евентуално раждане при Димитров (горещо препоръчан от приятелка, а и тук мненията са повече от добри).

Разбрах, че няма реанимация, което за мен е странно. С първото раждане и лапароскопия след това  (не в Токуда) си прекарах известно време в реанимация под постоянно наблюдение, уреди и т.н. Тук как те следят дали всичко е ОК? Сигурно има "паник" бутон, но все пак не винаги можеш да разбереш, че нещо не ти е наред.

И последно, коментираше се, че септември ще подписват нови договори с новия собственик и имаше притеснения дали ще има промени. Някой има ли впечатления вече?

Извинявам се за дългия пост, но реших да пусна всички въпроси наведнъж  bouquet

# 39
След като те оперират те водят в стаята, където ти включват монитор за да следят как са ти показателите. Предполагам, че в реанимация се случва нещо подобно.

# 40
  • София
Аз се следих при Евтимова. Доволна съм. Не бих казала, че е любезна и усмихната жена, но какво толкова има да се любезничи на ЖК по здравна каса? Отиваш, теглят те, мерят те, дават ти направления за изследвания когато трябва, мерят кръвно, 2 видеозона за бременността, обменната карта и чао. Ако имам втора бременност, пак бих се следила при нея.

Lаdу Stаrdust, в стаята включват ли те на някакъв уред за следене на показателите  Shocked ? Честно, това ми се губи. Или по мое време е нямало.

# 41
Трябва да има, няма как да те оставят след операция без следене според мен..  Confused

# 42
Родих днес с планирано секцио. Ще пиша подробно като ни изпишат.
По въпросът с показателите - длагат щипка на пръста на едната ръка веднага след секциото и следят пулс и кръвно. Така около 4 часа. Мерят периодично температура и проверяват операцията.

# 43
Манха, предполагам ще се следиш на друго място, а по зк ще ти е само за мерките и 5-те изследвания на кръст. Аз не останах доволна от Евтимова, и не само заради проблема с болничния.
За Димитров- чудесен избор !
Включват монитор след секциото, вече са го написали.
Кисес, честита рожба ! Много да ви радва !

# 44
Kisses{P}, честито бебе  bouquet Ще чакам подробности Simple Smile

Теичка, с предишната бременност се следих само по ЗК, отделно правих фетални морфологии и ми се струваше напълно достатъчно. Не съм имала кой знае какви проблеми, като изключим контракции в 8-я месец и не виждах смисъл да ходя и при друг лекар. Сега ми е малко по-притеснено заради извънматочната бременност в началото на годината и повечето опит  ooooh! Може би ще отида на още няколко прегледа междувременно, но ще се опитам да не се психирам излишно.

Общи условия

Активация на акаунт