Токуда Болница София - тема 23

• 85 405
  • 753
  •   1
Отговори
# 45
  • ту тук, ту там
Не бих разчитала само на Евтимова. Макар че при мен с първата бременност преди 5 години реално в един момент точно така се получи. По неволя - Лазарова излезе в болнични. Сега продължавам да отчитам нейни (на Евтимова) пропуски от тогава. За отношение да не говорим - никакво го няма. За мен отношението е важно, наравно с останалите неща.  Peace

# 46
Аз също имах намерение да се следя при Евтимова, но се отказах-не ми хареса отношението и липсата на елементарни обяснения. Следя се по ЗК, при АГ, който ми бе удобен и от работа, и от вкъщи. Феталните морфологии, разбира се, че се правят отделно, тях имаш голям избор къде да ги правиш.

# 47
Може би наистина ще се откажа от следене в Токуда, пък ще мисля за раждането. Благодаря ви Simple Smile

# 48
Благодаря Ви. По отношение на следенето инах подобна схема - 1 и 2 ФМ при Сигридов, по каса в 25 поликлиника и от края на 6ти месец при Димитров. Избрах лекар по каса, който ми е удобен - намира се до работа. Добре се получи цялостно.

# 49
Аз се следих при Евтимова - Димитров ми каза да си избера една от двете по каса, за да съм по-близо до него. Но на мен не ми стигаха 2-та мижави ехографа и непрофесионализма на лекарката и взех решението да ходя на жк платено в друга болница при чудесен специалист и апаратура. Феталните правих на трето място, и отделно ходих на няколко спешни прегледа поради наличието на проблеми. При Димитров също ходих на спешен прием един понеделник след уговорка по телефона, когато за пореден път покоаза колко голям професионалист и човек е.

Кисес, чакаме да разкажеш как мина раждането. Кой асистира на доктора ? При мен беше Уручева (май така се казваше), която ме понатисна повечко в ребрата при ваденето и после ме боляха един месец.  Grinning Но като цяло беше много позитивна и готина.

# 50
  • София
Аз ходя при Евтимова,единствено и само да се пуснат изследванията по ЗК. Може би защото нищичко не очаквам от нея,не съм останала и недоволна. Последния път забравих всичко,за което ме беше предупредила,че трябва да нося,очаквах да ми мрънка,само ме помоли следващия месец да не забравям. Ако имам въпроси,си ги отправям къ, моята си докторка. При Евтимова,само проформа ходя и за пускането на изследвания.

# 51
  • София
Е, и аз не съм се следила само при Евтимова. Следях се и на частно при друг лекар, който ми направи и морфологиите. При Евтимова се възползвах само от изследванията, които се полагат по здравна каса.

# 52
  • ту тук, ту там
Момичето, което попита за Евтимова, каза, че иска да се следи само по ЗК и само ФМ да прави допълнително. Затова тръгнахме да я убеждаваме, че в случая Евтимова не е добър избор, щом ще е само тя!  Peace

# 53
  • София
 Embarassed Пропуснала съм, че иска да се следи САМО по здравна каса.

# 54
Кисес, честита радост! Да бъде живо и здраво бебчето! Бързо възстановяване! Simple Smile

# 55
Благодаря Ви  Hug
От понеделник следобяд вече сме си вкъщи с бебчо.

Да споделя моите впечатления:
- Секцио с екип д-р Димитров и д-р Оручева. Д-р Оручва ми сложи катетър - нищо не усетих. Самата операция мина бързо и леко - даже не разбрах кога извадиха бебето. Разменяха шеговити коментари и се чувствах изключително спокойна. Най-неприятната част за мен беше докато започне да действа упойката, тъй като треперех страшно много и не можех да си овладея тялото. Анестезиолог беше д-р Лещански. Направи ми добро впечатление, нямах проблем с упойката, минаваше да пита дали ме е отпуснала вече и колко ме боли, за да ми включат обезболяващи.
- след секциото д-р Димитров е излезнал при слънчогледите да каже на мъжът ми, че всичко е минало успешно и да го поздрави за бебчето.
- направи ми впечатление, че на акушерките трябва да им се повтаря по сто пъти, за да свършат нещо - отне им 40мин да ми включат обезболяващи, милион напомняния да ми дадат нова нощница и т.н.
- след секциото ме раздвижиха още вечерта (секциото беше в 8:30) по нареждане на д-р Димитров
- никой не е пропускал никакви лекарства - биеха ни всяка вечер фраксипарин. Първата вечер ми сложиха също така антибиотик и инжекция с болкоуспокояващо.
- бебето ми го донесоха три пъти за по няколко минути в деня на операцията.

По отношение на неонатологията:
- директно предлагат пакета от 600лв, никой не спомена за този от 400лв без изследванията.
- дават възможност ако искаш да се откажеш от ваксините на бебето
- акушерките са доста мудни, общо взето само взимаха бебето за смяна на памперс и го връщаха с добавка
- подкрепа за кърмене от акушерките не получи никой в стая, въпреки че питахме. Последния ден след пробното кърмене д-р Масларска накара акушерката на смяна на помогне на едно от момичетата, чието бебе беше с 0гр. отгоре след кърменето. Помощта се заключваше във - ми не суче, ще трябват силикоови протектори за гърдите. Моето бебе също първите дни не сучеше, а само спеше - казаха, че било мързеливо.. В последствие се оказа, че е вдигнал билирубина и се наложи да го сложат на фототерапия 2 пъти по 3ч. Заради жълтеницата беше много поспаливо и съответно не сучеше. След терапията на пробното кърмене изсука 40гр. и му спряха добавката.
- Всяка сутрин ме викаха да ми показват как се къпе бебето, което доста ми помогна за първата баня и смяна на памперс вкъщи.

Назад в темата беше станало въпрос за кърменето - при мен нямаше разногласия между акушерките - всичките казаха - първия ден по 5мин на гърда, втория по 7мин и на третия ден по 10мин.

Изключително съм впечатлена от д-р Масларска, беше доста обстоятелствена по отношение на направени изследвания, общо състояние на бебето, препоръки за мен за кърмене, хранене и т.н. Останах с добро впечатление и от другите лекари от неонатологията.

От гинекологията съм впечатлена положително от д-р Колева. Единствено тя и д-р Кирякова минаха като бяха вечер на смяна да ни видят как сме. Д-р Колева помогна и на трите момичета, които бяхме в стаята за гърдите ни - беше втори ден след секциото и имаше известна паника - има ли коластра, няма ли - тя стисна гърдите, така че да потече коластрата. Даде съвети кога да се ползва помпа и кога не.

Негативно впечатление ми направи д-р Илиев на една от сутрешните визитации - има малко арогантно държание, което не ми допадна.

Малко информация за тези, които ще раждат с фонд, който покрива избор на екип (тъй като търсих и не намерих необходимата ми информация в нета) - Токуда издават две фактури - 900лв за избор на екип и 600лв (ако не се лъжа беше за сестрински пост), а не една за 1500лв за избор на екип.

В обобщения - доволна съм от избора си на болница - за мен водещото беше лекарят и неонатологията - определено не сбърках. Смятам единствено, че за парите, които се плащат може да се постегнат акушерките и да вложат повече усилия за подпомагане на кърменето.

Ще пиша ако се сетя още нещо Simple Smile

И един въпрос -
Каква е процедурата, за да се ползват безплатните прегледи за мен и бебо? Записвахте ли час за прегледа на 10тия ден в неонатологията?
Който е бил секцио - кога свали вкъщи водоустойчивата лепенка? Д-р Димитров беше в отпуск в деня, когато ни изписваха и не съм го коментирала с него, а акушерката, която сменя лепенката каза, че се сваля между 8 и 10 ден. Чудя се дали да сваля вкъщи лепенката или да изчакам до прегледа ми при Димитров, който се пада на 11тия ден след секциото.

Последна редакция: ср, 14 сеп 2016, 23:15 от Kisses{P}

# 56
Свали си я сама, няма проблем. Той предполагам ти е казал, че няма да сваляте конци.

# 57
Аз доколкото си спомням не съм махала лепенката сама, а на първия преглед за махане на конци,  лекарят ми я махна.
Обади се утре в Токуда и запази час за бебето на регистратура "Акушерство и гинекология". Лично аз си запазих в деня на изписване от болницата, на място.

# 58
  • София
И аз не съм махала лепенката сама. Махнаха ми я, когато отидох за конците - на 7 ден мисля. Илиев слага (поне по мое време слагаше) конци. За Димитров не знам.

# 59
  • ту тук, ту там
Kisses, честито бебенце, бъдете много здрави!  Hug

Много е притеснително това, което разказваш за акушерките... Дано пък има някой, който да хвърля по един поглед какво се пише тук и да им скръцне малко със зъби! Аз бих писала официално писмо (няма да го наричам оплакване) до управителя на болницата с впечатленията си.

Общи условия

Активация на акаунт