Токуда Болница София - тема 23

• 85 410
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Здравейте.
Някой има ли идея лабораторията с какво работно време е? Искам да пусна носен секрет на бебето, а запазих час за 15 ч при д-р Калайджиева. И въобще имат ли практика преди да назначат лечение, да пуснат секрет да видят дали има бактерии?

# 61
Здравейте.
Някой има ли идея лабораторията с какво работно време е? Искам да пусна носен секрет на бебето, а запазих час за 15 ч при д-р Калайджиева. И въобще имат ли практика преди да назначат лечение, да пуснат секрет да видят дали има бактерии?
Имат такава практика. Лабораторията работи цял ден.

# 62
  • София
Здравейте.

Много ти благодаря за бързия отговор! Peace

# 63
  • Blondeville
Здравейте, имам въпрос относно раждането в Токуда. Живот и здраве ми предстои да родя декември месец там и исках да попитам, задължително ли се поставя след раждането инжекция с антибиотик? Също предполагам при секцио винаги се бие фраксипарин? Най-вероятно ще раждам при д-р Илиев, но още не сме обсъждали нищо свързано с раждането.

Също има ли опция за самостоятелна стая, в която да нощува и таткото с допълнително легло?

Благодаря предварително!

# 64
  • София
Има самостоятелна стая, но не можеш да я наемеш предварително. Ако е свободна в момента - можеш. Не знам дали таткото обаче може да нощува в болницата. А за какво всъщност ви е нужно?
Ако раждам втори път, пак бих избрала да съм в обща стая. Че то 5  дни сам си е голямата скука.

# 65
Здравейте.

Много ти благодаря за бързия отговор! Peace
Щях да отговоря по обстойно, но бебето имаше друго мнение  Rolling Eyes .
Но моето бебе скоро вземаха носен секрет ( часа наистина не е от значение, защото дежурен в лабораторията има винаги). След като излезе резултата се чух с лекарката по телефона ( нямах възможност да ида на място, че си гледах двете малки деца вкъщи тогава) и тя ми назначи лечение (антибиотични капки). Т.е. има и подобна възможност, ако Токуда не ти е най-удобното място на света, после да се чуете по телефона. Ходила съм при 3 от неонатоложките напоследък (вкл. Масларска) и трите си оставих а телефоните да се чуем при нужда. Там винаги назначават нужните изследвания, преди да започнат лечение (поне моите наблюдения са такива).

# 66
  • Blondeville
Има самостоятелна стая, но не можеш да я наемеш предварително. Ако е свободна в момента - можеш. Не знам дали таткото обаче може да нощува в болницата. А за какво всъщност ви е нужно?
Ако раждам втори път, пак бих избрала да съм в обща стая. Че то 5  дни сам си е голямата скука.

За таткото - просто след последния ми престой в болница, точно Токуда беше, когато лежах във високо рискова бременност, изпаднах в някаква ужасна депресия и бях рев по цял ден, та даже ме пуснаха ден по-рано, за да съм си вкъщи. Просто като има някого при мен съм по-спокойна. Колко дни се лежи обичайно след секцио?

Ако някой има инфо и за антибиотиците и фраксипарина ще е супер, защото май за съжаление ще раждам секцио, колкото и да ми се иска нормално. А не искам да ми слагат АБ, към момента ми е противопоказно.

# 67
  • София
Общо 5 нощувки са - 1 преди операцията и 4 вече в родилното. За антибиотика можеш да споделиш като попълваш документите, предполагам ще го имат предвид и ще назначат допълнителни изследвания или тестове за съвместимост (ако е нужно). Фраксипарин на мен не са ми слагали, но това беше преди 3 години. За антибиотик пък не съм сигурна дали са ми слагали. Ако са, то е било еднократно след самата операция.

# 68
При планово секцио 1ден преди секциото и 4 след. Антибиотик със сигурност ми сложиха вечерта след секциото за последно. Възможно е да са ми сложили и преди това, някъде непосредствено след секциото, но не съм на 100% сигурна. Фраксипарин бият всяка вечер.

# 69
Здравейте!

Предстои ми раждане през ноември и съм се насочила към Токуда.
Имам нужда от препоръки относно секцио - дали при Илиев или Димитров?
Също така дали някой знае ако Илиев и Димитров предлагат женска консултация.

Ще съм безкрайно благодарна за обратната връзка.

# 70
  • София
Двамата не предлагат женска консултация по здравна каса. И двамата са добри, но като че ли съм чела повече положителни мнения за Димитров. Аз бях при Илиев. Много съм доволна.

# 71
Двамата не предлагат женска консултация по здравна каса. И двамата са добри, но като че ли съм чела повече положителни мнения за Димитров. Аз бях при Илиев. Много съм доволна.

Със секцио ли сте родила при него?

# 72
  • София
Да, секцио  Peace

# 73
Aко ще раждаш ноември е важно да си запишеш час възможно най-скоро. Вчера ми дадоха час за 3 ноември за д-р Илиев.
Иначе аз се следих само при него, платено. Респективно родих при него секцио. Всичко мина нормално, доволна съм и аз като цяло.

# 74
Аз раждах при д-р Колева, но д-р Димитров и асистираше и останах с добри впечатления от него. Преди това ме и прегледа, че бях за нормално, но накрая се наложи спешно секцио.

Общи условия

Активация на акаунт