Токуда Болница София - тема 23

• 86 420
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Лукса е с вана даже Simple Smile
Аз днес водих бебка на консултация и също бях изумена -55 лв. Цените за раждане са същите, аз пък какво питах все едно се засилих да раждам тази година Simple Smile)))

# 676
То пък вана не може да се използва след раждането Simple Smile

# 677
  • София
Цените са направо изумителни! Не знам при това положение дали пак бих ги избрала за раждане. 2013 тоновете бяха 15 лв. Ще видим дали ще има отлив на пациенти.

# 678
За раждане не знам, но със сигурност не бих се следила там. Ще излиза златно, а нека бъдем честни, от апаратурата има какво да се желае.

# 679
Тоновете  март 2016 г. бяха 15 лева, вие за 2013 г. говорите.

# 680
А с направления може ли още в неонатологията? Че правим там трансфонтанелна ехография. Ако някой разбере ще се радвам да сподели Simple Smile

# 681
Ох момичето,и аз почвам за се замислям вече дали да продължа да се следя там.Много ми се струва 55 лв за 10 минути ехограф,а да не говорим ако трябва да се пускат и други изследвания. Единственото,което ме притеснява е болничния.Ако е издаден веднаж от там каква е процедурата след това? Може ли да бъде преиздаден от друго място?

# 682
болничния може да ти бъде преиздаден навсякъде

# 683
Момичета, а как стои работата с фондовете ? Аз съм осигурена във фонд "Доверие" и знам, че те могат да ми покрият упойка, избор на екип и т.н. Обаче при положение, че повечето не работят със здравна каса лекари, как се случва работата ? Аз знам, че идеята е 50% горе-долу от ЗК и другите които не се покриват от касата, ги покрива фонда. Някой знае ли ?

# 684
  • София
Дезърт, най-добре е да се обадиш и да попиташ в твоя фонд какво точно ще ти поемат и какви документи ще искат.

Аз също имам фонд, но е към ДЗИ. При нас нещата стоят така - има лимит за раждане (отделно от избор на екип за друг вид болнично лечение и/или операция) и покриват суми до този лимит. С Токуда конкретно договор нямат, така че аз трябва да си платя цялата сума за раждането, да взема фактура и после срещу фактура и епикриза ще ми възстановят сума до въпросния лимит. Горницата си е за моя сметка, ЗК няма общо. Ако имаха договор, тогава щях да платя само разликата между този лимит и цената за раждане и нямаше да се занимавам с документи.

# 685
Има една жена в родилното, която отговаря за фондовете, а и преди да ме приемат също ме питаха дали съм по фонд. Дадох им картата си и те се свързаха с моя - ФиХелт застраховане, нямаха договор и си платих, след което ми възстановиха избор на екип. В другата фактура пишеше сестрински пост и ми отказаха. Те фактурите са три - избор на екип 900 лв, 600 лв. Сестрински пост и 600 за бебето от неонатологията.

# 686
Какви са тези цени, тези полудяха. Като раждах 2013 преносих 6 дни, поради което всеки ден бях на тонове. 6 дни по 30 лв на тонове - прекаляват. Сега се води че съм отново с по-късен термин и се очаква закъснение на 6-8 дни. Направо ще ми излезе златно това раждане.

# 687
  • София
Desert^Girl, с Доверие е същото, както Marelianka го е описала (раждах септември, в Доверие бях на пълния пакет).

Токуда вече наистина се оливат с тези цени за следене, явно искат да понамалят заетостта на кабинетите. Сега ще останат само пациентите, които са към фондове. И аз не бих ги ползвала за следене, ако парите излизаха от моя джоб, образно казано, понеже бях с възстановяване на разходите.

# 688
Аз ще продължа да водя детето си на прегледи там, въпреки увеличението, както и ще продължа с профилактичните за мен при Димитров. Смятам също като вас, и че една от причините за увеличението е прекалената заетост на лекарите.

# 689
Надежда тогава трябва да искат 100 лв. за ехограф Crazy

Общи условия

Активация на акаунт