Токуда Болница София - тема 23

• 86 486
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
А някой спазва ли този план за раждане ми е интерсно на мен ? И също така използват ли се наистина някакви обезболяващи след естествено раждане  ?
Също така да попитам има ли практика в Токуда да се измерва таза на бременните ?

Последна редакция: пт, 06 яну 2017, 16:44 от Desert^girl

# 586
Добре, съгласна съм, че зърната на гърдите не ги мажат и сигурно бебето няма да налапа онзи оранжев дезинфектант, който е по целия корем, нощница и т.н., но аз самата като се погледнах и предпочетох да не се пъхам в устата на детето, като дори не съм се позабърсала малко  Wink
Иначе си бях напълно в състояние да седя и да си държа бебето, затова съжалявам, че не си носех мокри кърпички, пък вие ако искате си взимайте  Peace
Защото знам, че всеки си прави свободни съчинения, да уточним, че имаш предвид кърпички за гърди (за кърмачки), а не обичайните мокри кърпички. Нали така?

# 587
Да ви попитам и аз за някой неща около секциото за да се подготвя

Дават ли ви вода от болницата или наистина не дават(това ме озадачава защото след секцио н еможем да ходим напред назад свободно и как ще си осигурим вода като само тя ни е позволена?

Дават ли обезболязаващи( от сорта на профенид свещички)? Във Вита ги оставяха в стаята ако искаме да си поставяме ако много ни боли ?

За катетъра явно никой не помни просто ми  еужас този катетър и ми се иска след упойката да ми го сложат ?

Ако някой иска да разкаже цялата процедура от манипулации и възстановяване около планово секцио ще съм му много благодарна Sad

# 588

Famille,по спомени май да....изчакват малко,но може би не и до края на пулсациите ,защото по този начин най-ценното отива при бебето.Може и да греша,слушах като си говориха,всъщност тя процедурата беше много бърза.
Елени,благодаря за инфото.

# 589
  • София
Да ви попитам и аз за някой неща около секциото за да се подготвя

Дават ли ви вода от болницата или наистина не дават(това ме озадачава защото след секцио н еможем да ходим напред назад свободно и как ще си осигурим вода като само тя ни е позволена?

Дават ли обезболязаващи( от сорта на профенид свещички)? Във Вита ги оставяха в стаята ако искаме да си поставяме ако много ни боли ?

За катетъра явно никой не помни просто ми  еужас този катетър и ми се иска след упойката да ми го сложат ?

Ако някой иска да разкаже цялата процедура от манипулации и възстановяване около планово секцио ще съм му много благодарна Sad

Вода в болницата не дават, но можеш сама да си вземеш или таткото да ти донесе, когато го пуснат да те види след операцията.
Обезболяващите 2013 бяха под формата на инжекции и системи. Предполагам ако си купиш подходящи свещички не биха имали против.
Катетъра се слага след упойката. Маха се преди раздвижването. При мен - на следващия ден след операцията, рано рано сутринта.

# 590
А някой спазва ли този план за раждане ми е интерсно на мен ? И също така използват ли се наистина някакви обезболяващи след естествено раждане  ?
Също така да попитам има ли практика в Токуда да се измерва таза на бременните ?
Моя таз не са го мерили, явно поне Илиев няма тази практика. План за раждане също съм нямала и никой не ми е предлагал да попълня.
Вода задължително си сложи поне 1 малка бутилка в чантата, че веднага след излизане от упойката ти дават да пиеш. 

# 591
  • Калифорния
Защото знам, че всеки си прави свободни съчинения, да уточним, че имаш предвид кърпички за гърди (за кърмачки), а не обичайните мокри кърпички. Нали така?
Най-добре да са специално за гърди  Peace, но ако няма такива, аз бих ползвала всичко, което е предвидено за бебета - за миене на биберони например.

# 592
Миа,след секциото ме обезболяваха епидурално,заплаща се допълнително ,но болка не усетих,станах сама и се раздвижих без проблем.
Въпросник ,бях попълвала ,вечерта,преди секциото.

# 593
Въпросника и плана за раждане са различни неща.Втория се отнася за раждащите нормално, има го на сайта.

Последна редакция: сб, 07 яну 2017, 10:16 от Анонимен

# 594
  • София
tileva.baldjieva87, за водата са ти казали. Препоръчват да бъде в шишета от по 500 мл., за да ти е по-лесно да ги надигаш, докато не си се раздвижила. В моята стая една жена си беше взела две-три шишенца и след раждането мъжът й и донесе една туба, от която после си преливаше. Друга пък си беше с големи шишета. Въобще, както прецениш, че ще ти е удобно.

Обезболяването е с инжекции, ако много те боли като те пусне упойката или последната инжекция, можеш да си поискаш да ти сложат нова.

За катетъра - няма страшно, и аз много се притеснявах, но въобще не беше неприятно. Слагат ти го след като сложат упойката и го махат след раздвижването - усеща се за кратко и лееко неприятно, но в никакъв случай не е ужасно или болезнено.

Цялата процедура е описвана назад в темата, поразгледай и ще се успокоиш.

Аз ще добавя нещо за клизмата и бръсненето, за които бях останала с впечатление, че ядат деца и отнемат девствеността  Mr. Green Не е нито болезнена, нито унизителна. Сестрата, която ни направи тоалета, беше много мила и внимателна, предполагам персоналът е наясно какъв срам и притеснения изпитват жените и подхожда професионално и с разбиране.

# 595
Тези инжекции само за секциото ли се отнасят ?
tileva.baldjieva87, за водата са ти казали. Препоръчват да бъде в шишета от по 500 мл., за да ти е по-лесно да ги надигаш, докато не си се раздвижила. В моята стая една жена си беше взела две-три шишенца и след раждането мъжът й и донесе една туба, от която после си преливаше. Друга пък си беше с големи шишета. Въобще, както прецениш, че ще ти е удобно.

Обезболяването е с инжекции, ако много те боли като те пусне упойката или последната инжекция, можеш да си поискаш да ти сложат нова.

За катетъра - няма страшно, и аз много се притеснявах, но въобще не беше неприятно. Слагат ти го след като сложат упойката и го махат след раздвижването - усеща се за кратко и лееко неприятно, но в никакъв случай не е ужасно или болезнено.

Цялата процедура е описвана назад в темата, поразгледай и ще се успокоиш.

Аз ще добавя нещо за клизмата и бръсненето, за които бях останала с впечатление, че ядат деца и отнемат девствеността  Mr. Green Не е нито болезнена, нито унизителна. Сестрата, която ни направи тоалета, беше много мила и внимателна, предполагам персоналът е наясно какъв срам и притеснения изпитват жените и подхожда професионално и с разбиране.

# 596
При нас отказаха допълнителни обезболяващи. Освен системата веднага след секциото и инфекцията с аналгин вечерта, нищо друго не дадоха.

# 597
Спомням си,че тоалета-бръснене,бях го направила в къщи и не се наложи там,след оглед на сестрата,а клизмата наистина не е нещо много неприятно.

# 598
  • София
За обезболяването при нормалното раждане се сещам, че в нашата стая  имаше една жена, която след предизвикано раждане продължаваше да има много силни и болезнени контракции. На нея й казаха, че може да пие Но шпа, но в отделението нямат този тип медикаменти на хапчета и затова не й дадоха. Добре че бях с дамската чанта, която ползвах преди раждането, та носех една опаковка и й дадох, иначе мъжът й трябваше да идва извънредно, за да й донесе.

# 599
Какво да си нося на приемането в болницата?
Видях надпис на стената - чехли, нощница, тоалетни принадлежности. Ще добавя вода. Друго?
Ако си донеса всичко необходимо, което искам в малко сакче ще ми го върнат ли?
Защото в Шеново на приемането ми вдигнаха скандал, накараха ме да съблека дибидюс и ме приеха по без гащи с тяхна нощница и върнаха сака на мъжа ми. Донесе ми го чак като излязох от реанимация  Sad
Мога ли през цялото време да съм си с мои нощници? Аз имам само една де, ама ако дават ще взема още една.
Помпа за кърма да си нося ли или няме смисъл?
Пишете за болкоуспокоителните - аз се повлиях добре от едни свещички, не помня как се казваха, ако в Токуда обезболяват с инфекции предпочитам свещички, мога ли да си донеса свещичките и ако може някой да си спомни как се казваха?

Общи условия

Активация на акаунт