Токуда Болница София - тема 23

• 86 490
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Моите гърди с нищо не бяха мазани, но имайки предвид размера им, сигурно са търсили и не ги са намерили 😃 Но пък сега сякаш не съм кърмила година и месец... Всичко си е като преди.

# 571
  • София
Аз ги питах дали да го кърмя и ми казаха, че може, ако си нося кърпички за измиване на гърдите, защото все пак при секциото са ги мазали с какво ли не. Аз не носех и затова го закърмих, след като станах и се измих.
Така че, носете си кърпички, за в случай, че се чувствате достатъчно добре, за да си гушкате и кърмите бебето, но още не можете да ставате  Peace
Shocked С какво мажат гърдите? Аз си бях будна през цялото секцио, никой не ми е пипал гърдите Laughing То няма и причина?

В реанимацията няма как да оставят бебето за постоянно. Това е място за почивка и възстановяване. Следи се сърдечния ритъм, родилката е "вързана" за леглото с електроди, катетър и системи, забранено ѝ е да се изправя. То не че и би могла веднага - след спинална анестезия няма чувствителност в краката в продължение на часове. Отделно че в реанимацията се възстановяват и други жени - дали пак сред секцио или след друг вид операция. Аз като бях в реанимацията, на съседното легло имаше някаква жена, на която ѝ бяха вадили киста. Повръщаше постоянно и се изхождаше в подлога, ужасна работа Rolling Eyes Не е реалистично, нито разумно да остава бебето за постоянно в реанимацията Naughty

Но акушерките не могат да ви откажат да ви носят бебето за кърмене, на всеки три часа. После на следващия ден след като ви преместят в индивидуална стая, можете да си вземете бебето при вас 24/7.

# 572
Нали в Токуда няма реанимациящ и направо в стаята те връщат или нещо не съм разбрала ?

Катетъра кога го слагат там преди или след упойката ?

# 573
Няма отделна реанимация, "превеждат те" в стаята, но си овързана със съответните системи.

Наистина се отклонихме по темата с "привързването", но само да кажа, че дали са ти го донесли 5 мин или 5 часа след като родиш, няма значение за "връзката" с бебето.
По същата логика все едно да кажем, че кърмените деца са по-здрави, умни, талантливи от хранените на АМ Grinning Grinning Grinning  т.е. пълни глупости

# 574
  • ту тук, ту там
Innerlane, ти си раждала в Токуда и си била в обща реанимация с други жени от други отделения?!  Shocked

# 575
  • София
И аз на това се зачудих  newsm78

# 576
  • София
Аз ги питах дали да го кърмя и ми казаха, че може, ако си нося кърпички за измиване на гърдите, защото все пак при секциото са ги мазали с какво ли не. Аз не носех и затова го закърмих, след като станах и се измих.
Така че, носете си кърпички, за в случай, че се чувствате достатъчно добре, за да си гушкате и кърмите бебето, но още не можете да ставате  Peace
Shocked С какво мажат гърдите? Аз си бях будна през цялото секцио, никой не ми е пипал гърдите Laughing То няма и причина?

В реанимацията няма как да оставят бебето за постоянно. Това е място за почивка и възстановяване. Следи се сърдечния ритъм, родилката е "вързана" за леглото с електроди, катетър и системи, забранено ѝ е да се изправя. То не че и би могла веднага - след спинална анестезия няма чувствителност в краката в продължение на часове. Отделно че в реанимацията се възстановяват и други жени - дали пак сред секцио или след друг вид операция. Аз като бях в реанимацията, на съседното легло имаше някаква жена, на която ѝ бяха вадили киста. Повръщаше постоянно и се изхождаше в подлога, ужасна работа Rolling Eyes Не е реалистично, нито разумно да остава бебето за постоянно в реанимацията Naughty

Но акушерките не могат да ви откажат да ви носят бебето за кърмене, на всеки три часа. После на следващия ден след като ви преместят в индивидуална стая, можете да си вземете бебето при вас 24/7.

Това май не е в Токуда.....или поне през 2013 г.  не е било. До колкото знам и от наскоро родили жени също не ги превеждат в реанимация, то и в Родилно отделение няма "Реанимация". Може би бърка болницата......
Аз бях с пълна упойка и веднага щом се свестих извиках акушерка и тя ми донесе малката. Поседя при мен 30 - 40 мин. и после я взе. На сутринта след визитация ми я донесоха и си беше при мен. След обяд към 15 - 16 ч. ме вдигнаха да ме раздвижат и после детето си беше постоянно при мен. Само вечер след 22 ч. я взимаха в аквариума.
*Катетъра ми го махнаха щом ме раздвижиха и можех сама да ставам и ходя до тоалетна.

# 577
Момичета,а някой имал ли е изисквания,като -бебето да не се къпе поне няколко часа след раждането,и рязане на пъпна връв след спиране на пулсацията?Вярвам,че се съобразяват newsm78

# 578
Пише ги някои неща в "плана за раждане", малко се съмнявам, че се съобразяват. Например там има  да използват топли компреси на перинеума, а по време на моето раждане дулата искаше да ги направи (не персонала да се занимава) и пак не и разрешиха. Поисках да ми дадат бебето да суче, казаха че било изморено от раждането.
Mari, a ти знаеш ли колко време трае пулсирането на пъпната връв ?

# 579
gingerina,от 1до 5минути,когато ми вземаха стволови клетки в Токуда чакаха,предполагам ,че трябва да се съобразят,все пак не е много времето.

# 580
  • ту тук, ту там
Бебето не го къпят първите 24 часа.

Боже, изобщо не си спомням такива подробности, в колко часа са ми го дали, колко точно е стояло при мен, кога са ми го върнали. Първия ден го носиха за гушкане по 5 мин няколко пъти, но не помня кога точно казаха да започнем да слагаме на гърда за малко - дали на първия ден още, или на следващия!

# 581
  • София
Мари, на нас също ни взимаха стволови клетки, значи ли това, че са изчакали да спре да пулсира пъпната връв?
Иначе в акушеро-гинекологията постъпват и женк с други гинекологични проблеми, не само родилки. Така че жената сигурно има предвид Токуда и пациентка с киста на яйчниците например, но бърка обикновените стаи с реанимация.
Гърдите с нищо не ги мажат, а това с мокрите кърпички е било някакво свободно съчинение на конкретната сестра.

# 582
  • ту тук, ту там
Няма как родилка с бебе да е в една стая с жена с гинекологична операция. Те отделенията са в различни коридори дори. След секцио всяка родилка я връщат веднага в собствената й стая и я закачат на апарат за един-два часа да следят показателите.

# 583
Ще отговоря, вместо Innerlane, защото ми е в отчетната и помня, че беше раждала в Щерев. Може би бърка темите  newsm78

# 584
  • Калифорния
Добре, съгласна съм, че зърната на гърдите не ги мажат и сигурно бебето няма да налапа онзи оранжев дезинфектант, който е по целия корем, нощница и т.н., но аз самата като се погледнах и предпочетох да не се пъхам в устата на детето, като дори не съм се позабърсала малко  Wink
Иначе си бях напълно в състояние да седя и да си държа бебето, затова съжалявам, че не си носех мокри кърпички, пък вие ако искате си взимайте  Peace

Общи условия

Активация на акаунт