Токуда Болница София - тема 23

• 86 495
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Не съм пожелала да донесат бебето на другия ден, за да се наспя  Peace.
Коластра също нямах. След 5 дни дойде.
По-горе се разбра, че в Токуда има избор.

# 556
  • София
Джинджерина, точно в Тина Киркова ме бяха отделили от детето за 30 часа без никаква необходимост. Изборът ми на болница за второ раждане беше изцяло подчинен на това да ми дадат след два часа, а не след 30. В Токуда така стана. Не са ги давали на тези, които не са искали.
На останалите: дали пък няма да разберете и другата гледна точка, ако за момент само допуснете две неща: 1) всеки има различна емоционалност и по различен начин възприема раздялата с бебето си; 2) не всички родилки не знаят на кой свят се намират след раждането и всичко, което искат, е да бъдат с бебето си. А, и guess what, повечето родилки по широкия свят са така. Истината е, че благодарение на желанието ми да се оправям сама с детето си колкото се може по-бързо, още на следващата сутрин препусках по коридорите с болка, наподобяваща мускулна треска, докато другите родилки в стаята още пъшкаха и охкаха, опитвайки се да се завъртят надясно.

# 557
  • София
Джинджерина, не знам някъде след секцио да ти го дават веднага, освен в Токуда във вип стая. В другите клиники си най-малкото в реанимация след раждането за 24ч

Във Вита го дават веднага. Родих там дъщеря си с планово секцио през 2011та година, нямаше реанимация, донесоха ми я около час след раждането. Кърмена е още на същия ден, коластра си имах доволно въпреки операцията. Доколкото знам, не са се променили нещата. Сега няма да раждам там поради ред причини и съм се насочила към Токуда, но да си призная, малко се изненадах от някои неща. Неща, които във Вита (а предполагам и другаде) са стандартни и включени в цената на раждането, в Токуда или изобщо не съществуват като опция (доколкото разбирам), или съществуват срещу допълнително доплащане. Но все пак - избрала съм Токуда и ще се съобразя (или примиря, по-скоро) с техните условия и практики.

И наистина - както има жени, които желаят да си починат след раждането и някой друг да се грижи за детето им, така има и такива, които искат да бъдат с децата си веднага. Всеки трябва да има право на избор в това отношение. Няма нужда от спорове, защото няма прав и крив в случая.

# 558
  • София
Вита ми беше другият избор в това отношение, но отпадна по някаква друга причина, вече не си спомням каква. По принцип, ако четеш сайтовете на частните болници, всички много насърчават и подпомагат кърменето, но реалността е малко по-различна и накрая опира до конкретния персонал, независимо от заявките на болницата. Сестрата, която принудих (буквално) да ми носи детето първия ден, беше скочубра и си остана такава до края (пфу, точно тя пък се падна и на изписването). Жените, които дойдоха да ме раздвижат вечерта, обаче бяха супер мили и не са ми правили никакви фасони за "извънредния" труд.

# 559
Да обобщим за хората, които четат темата, за да сме полезни:

Да, бебето може да е при вас веднага след раждането, визирам естествено, за секцио се писа вече.
Никой няма да ви го вземе скрие за часове, най-малкото, защото самият "аквариум" е на същият етаж; излизате от стята и си виждате бебето. Може да си го вземате по всяко време оттам също така.

Разбирам и съчувствам на тези, които са преживели отделяне от новороденото си за 30 часа, никой не казва, че това е нормално, ужасно е, разбира се и говори достатъчно за Тина Киркова.

Радвам се, че има жени, за които болката от раждане не е нищо особено и знаят на кой свят са след това. Късметлии.
Както писа миамим, не всички имат коластра веднага, не всички имат кърма веднага и кърменето не протича като по книга.

Просто да кажем, че не е геройство и не си повече "майка", ако се влачиш с болки по коридорите, от някой, който изпитва същите болки на легло.

# 560
Първата си дъщеря раждах в чужбина,пак секцио,там е практика веднага след секциото бебе и майка да са заедно,за мен това е много важна взаимовръзка,и предпоставка за успешно кърмене.Поради тази причина искам отново да избера болница със същата практика.

# 561
В чужбина бащата е при теб, нормално е да помага и асистира. В деня след раждането, при секцио, всички трябва да са на крака, не е добре да се лежи. Каква е връзката с бебето, не ми стана ясно.
Първия път родих с пълна упойка, дори не помня кога видях бебето. Но много добре си спомням трудностите и проблемите с кърменето ( без връзка с детето). Кърмя за втори път успешно и ми е адски трудно, но го правя. Изобщо не вярвам в теориите от 1001 нощ, за засукване след раждането и сие. Воля трябва и желание да дадеш най-доброто на детето си. В чужбина въпреки голямата подкрепа, която получават по време на раждането и след това, много бързо се отказват.

Последна редакция: чт, 05 яну 2017, 16:19 от Анонимен

# 562
Лейди,бащата не е при теб при секцио,допуска се само при свиждания/чужбина/.Връзката е,че е важно майка и бебе ако може да не бъдат разделяни.След секциото оставиха бебето при мен и понеже не можех да ставам трябваше да викам акушерките да ми подават бебето.Живот и здраве и за четвъртото искам пак така-бебето да е при мен часове след секциото.

# 563
Има много инфо в нета за ползите от незабавния контакт, освен кърменето, разбира се.
Аз се чувствах много зле след секциото и добре, че не ми я дадоха веднага, а наа следващия ден, защото в противен случай нямаше да успея да я обгрижа адекватно.

# 564
Може би в някои страни бащата не е при теб след секцио, но в други си е точно като при нормалното раждане. И да ви кажа, не съм сигурна дали това, че те захвърлят в една стая с бебе, което ти не знаеш какво да правиш е по-добрия вариант. Връзката с бебето, въпреки многото писания, за мен е  Rolling Eyes , ама хайде всеки да си вярва в каквото иска. Иначе съм съгласна, че е хубаво детенцето да си е при теб, за него е голям стрес и при мама ще му е най-спокойно. Ама взаимовръзки, че и кърмене, моля ви се... Сестра ми от такова раждане в чужбината един месец имаше страхотни проблеми с бебето и кърменето, та се наложи в болница да влязат пак.

# 565
  • София
Кой говори за захвърляне в стая с бебе, което не знаеш какво да правиш? Ако ще се отклоняваме от темата, то нека поне да е в рамките на казаното от другите, без да им привнасяме неказани неща. За някои вярвания, за други прости факти, установени от разни учени, дето са си нямали другс работа.

# 566
  • Калифорния
В Токуда, в обща стая, след секцио пак е възможно да се вземе бебето още първия ден (2-3 часа след операцията). Сестрите го носят и го оставят, ако майката ги викне да го вземат, го взимат, но иначе може да си го държи. Аз ги питах дали да го кърмя и ми казаха, че може, ако си нося кърпички за измиване на гърдите, защото все пак при секциото са ги мазали с какво ли не. Аз не носех и затова го закърмих, след като станах и се измих.
Така че, носете си кърпички, за в случай, че се чувствате достатъчно добре, за да си гушкате и кърмите бебето, но още не можете да ставате  Peace

# 567
Кой говори за захвърляне в стая с бебе, което не знаеш какво да правиш? Ако ще се отклоняваме от темата, то нека поне да е в рамките на казаното от другите, без да им привнасяме неказани неща. За някои вярвания, за други прости факти, установени от разни учени, дето са си нямали другс работа.
Фармвил, как се доказва връзка на бебе с майка му? И как се доказва обратното? Кърмя за втори път, денем и нощем, за какви отклонения във връзката ни да съблюдавам?
В чужбина като родиш ти връчват бебето и ти казват - оправяй се. Естествено те наглеждат, дават съвети, но за току що родила жена, ако й е за сефте си е доста стрес, особено ако нещата не вървят по план. Аз това имах предвид, не знам ти за какво говориш.

# 568
  • София
Ами очевидно си говорите за неща, които Вас Ви вълнуват или глождят като неизказан упрек, но не са неща, които ние, "драматизиращите" раздялата, сме твърдели. Връзката и предпоставките за успешното й създаване, като всяко друго нещо в психологията, са установени с дългогодишни проучвания и анализи на емпирични данни. И никой не е казал, че ако едни неща не се случат, край, йок, връзка няма, така че не търсете обвинение там, където го няма.
И ми дължите една риза, въпреки че, признавам, Фармвил звучи доста забавно.Simple Smile)

# 569
Извинявам се за ника, сега като се зачетох - нищо общо няма  bouquet .

Общи условия

Активация на акаунт