Токуда Болница София - тема 23

• 86 450
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Дават нощници. Аз предпочитам техните. И двата пъти,първия ден смених минимум 4, втория ден пак сменях. Ако държах на моя нацапана щях да си ходя.

# 601
И куфар да вземеш, няма да ти направят проблем.Ако имаш помпа си я носи, аз нямах, не ми е трябвала. Иначе извън списъка е добре да имаш подплънки за кърмачки, крем за зърна, жилетка, превръзки за родилки (дават лигнин, така че не са задължителни). Вземи си и свещичките, ще си питаш лекаря за тях.

# 602
Дават нощници. Аз предпочитам техните. И двата пъти,първия ден смених минимум 4, втория ден пак сменях. Ако държах на моя нацапана щях да си ходя.
+1.

Аз си бях с куфар и помпата, според мен, е хубаво да си я носиш.

# 603
  • ту тук, ту там
Помпа, но само за стимулиране. Не може да цедиш и даваш на бебето, защото отказват да стерилизират. Колко им се молих... Още ми се плаче като си спомня как излях около 120 мл жълта мазна коластра в мивката!

# 604
Момичета а през зимата има ли нужда от връхна дреха над нощницата в стаята или е много топло и е излишно ?

# 605
  • София
И куфар да вземеш, няма да ти направят проблем.Ако имаш помпа си я носи, аз нямах, не ми е трябвала. Иначе извън списъка е добре да имаш подплънки за кърмачки, крем за зърна, жилетка, превръзки за родилки (дават лигнин, така че не са задължителни). Вземи си и свещичките, ще си питаш лекаря за тях.
Вече не дават. С много цупене се навиват. Аз не бях си купил лигнин,превръзките не ме оправяха грам,докато майка ми донесе на другата сутрин ги молих да ми дадат,с голямо цупене стана,но ми дадоха.

В стаите е много топло. Аз която обожавам топло исках да спираме климатика,ставаше нетърпимо. В коридора е по-хладно и ако излизаш при слънчогледите ще ти трябва жилетка.

# 606
  • ту тук, ту там
За лигнина потвърждавам - цупеха се. Да ми донесяли превръзки, по-удобно било. Ами не е. Crossing Arms

# 607
На мен пък си ми даваха лигнин без проблем в началото на октомври.

# 608
+1.

Аз си бях с куфар и помпата, според мен, е хубаво да си я носиш.

+ протектори за зъра,
+вода в малки шишенца, 330мл-500мл
+жилетка/връхна дреха
+чехли (за баня)
+нещо сладко, което да хапнеш (не се знае в кой час на денонощието ще родиш)

# 609
А в отделението няма ли помпи, които да дават, ако се наложи? Защо предварително да давам 300 лева примерно за помпа, която може изобщо да не ми потрябва, ако детето си засуче?

# 610
  • ту тук, ту там
Нямат. Или поне не дават.

# 611
Е, дори моята двойна електрическа не беше 300. А има и ръчни, както и втора ръка. Можеш да вземеш назаем, докато стане ясно дали ти трябва. Варианти много Simple Smile

# 612
А в отделението няма ли помпи, които да дават, ако се наложи? Защо предварително да давам 300 лева примерно за помпа, която може изобщо да не ми потрябва, ако детето си засуче?

Нямат или поне не дават. На първо време, ръчна си вземи, има в olx на разумни цени. baby_neutral

# 613
  • София
Явно много неща зависят от настроението и разбиранията на конкретната сестра. Не съм имала проблем с обезболяването, на всички ни биха инжекционно три часа след упойките, единственото им условие беше да е изтекло това време, за да не ни предозират. Как така няма да те обезболят?! Че то контракциите са най-болезнени, а те са след секциото. Същевременно пък една овца ми правеше фасони като носех посред нощ бебето да й сменят памперса, защото не търпеше да й е пълен, а сам не ти дават да си обслужиш бебето в стаята за повиване. Затова още третата нощ мъжът ми ми донесе памперси, мокри кърпички и им давах бебето само за изкъпване.
Помпата е изключително полезна не само, ако не засуче, ами и след това, ако се връщаш на работа или оставяш бебето на някой друг за повече от час-два. В такъв случай въобще не се скъпете за електрическа помпа.

# 614
На мен ми казаха, че искат матката да контрахира, за да се събере по-бързо. Затова и не давали обезболяващи след системата и инжекцията с аналгин (която нищо не прави Mr. Green).

Общи условия

Активация на акаунт