14 г. ромка от Сливен роди сиамски близнаци след кръвосмешение!

• 12 383
  • 144
  •   1
Отговори
# 105

Говоря за циклите на раждане на 12-14 годишни, на неграмотни хора без бъдеще.
Кои са тези хора?

# 106
Тони, пак казвам, по закон, държавата е длъжна да пази децата, били те роми или не. Много ми е интересно как същите тези роми в Германия ходят на училище ? Защото им се назначава отговорник, който ги води и следи дали ходят. Това е.

# 107
  • Варна
Ето, държавата веднага се е намесила - събран е екип професори, барем успеят да направят здрав човек от поне едното дете. Щото идват избори.

# 108
Тони, пак казвам, по закон, държавата е длъжна да пази децата, били те роми или не. Много ми е интересно как същите тези роми в Германия ходят на училище ?
Ходят на училище в Германия някой друг път. Разправяй го на старата ми шапка. Назначавали ли им били отговорник-хахахахаха.
 И си седнала тук да обиждаш, да ни наричаш сган и идиоти, да наричаш сган хора, които работят и плащат данъци и хранят всичките тези търтеи. А после миличко да говориш как трябвало да решим проблема по държавно му....като в Германия.
 Нищо не е решила Германия, че ние ли, идиотите. Идиоти сме, че позволяваме на хора като теб да ни наричат идиоти.

# 109
Детето в случая е най-невинното същество в цялата тази мръсна история. Нима то е искало да се роди по този начин и в тази среда? Не, със сигурност не. Но, за съжаление, ще понесе негативната енергия на настроенията.
Жалко за детенцето.

# 110
Ама пак не е по темата, защото ви дадох 2  примера за сиамски близнаци, родени от чистокръвни българи. Едните не са се появили за детето си седмици наред, нищо, че са българи.

Те и циганите в България са българи по лична карта. Имаш ли доказателства, че са били "чистокръвни българи" тези родители, които не са си потърсили оцелелия сиамски близнак толкова дълго време, защото в коментарите към статията се споменаваше от хора, които явно ги познават или познават случая, че са цигани?

# 111
Няма помощи за малцинствата. Помощите са едни за всички, които отговарят на условията. Нито пък могат да бъдат спрени на етнически признак. Това са празни приказки.
Роди пет деца и живей на помощи за тях и за отопление в коптор и мизерия, да видим дали е толкоз безгрижно и хубаво. Никой ве би искал да се смени с коя да е ромка заради помощите, които получава...

# 112
  • Насред хаоса
Ами държавата е ДЛЪЖНА да се грижи за тези ДЕЦА. .
Докога, Ох, аман? Докога държавата, разбирай, работещите и техните деца ще са длъжни на такива, които са решили да живеят на гърба им? От началото на "демокрацията" все са длъжни. А кой се грижи за тях и техните деца? Ама безработни, безпарични - кой го вълнува? Само тук погледни на първа страница колко молби за помощ има - за възрастни, работили и плащали осигуровки и данъци, за деца. За тях кой се е  погрижил? Ами репортажите за изнемогващи от бедност български семейства с по едно-две деца, за тях кой се е загрижил и защо за тях няма доживотни помощи?! И защо тези хора не кряскат за права и даване на пари, а молят останалите за каквато и да е помощ?

# 113
Няма помощи за малцинствата. Помощите са едни за всички, които отговарят на условията. Нито пък могат да бъдат спрени на етнически признак. Това са празни приказки.
Роди пет деца и живей на помощи за тях и за отопление в коптор и мизерия, да видим дали е толкоз безгрижно и хубаво. Никой ве би искал да се смени с коя да е ромка заради помощите, които получава...
Това че не би искал да се смени не означава, че е длъжен да храни ромката с пет деца. Ако ще храним роми, то по-добре ще е вместо да са пет деца, да са с максимум две или по-добре с едно. Хем и ромката ще е по-добре, хем и този, който работи за помощите.
 Но накрая виновен излиза този, който работи и плаща. И не само виновен, но и престъпник, че си казал мнението...
Обичайният заподозрян

# 114
  • Варна
Никой не говори за спиране на етнически признак. Говорим за спиране при неспазване на законите на страната! Не може да подлежиш на съд по не знам колко члена от НК и да се оправдаваш с културни различия, а в същото време да получаваш помощи. Значи задълженията, произтичащи от законите не ги касаят, правата обаче да? Като ще се спазва един закон, да се спазват всичките!

# 115
Ами държавата е ДЛЪЖНА да се грижи за тези ДЕЦА. .
Докога, Ох, аман? Докога държавата, разбирай, работещите и техните деца ще са длъжни на такива, които са решили да живеят на гърба им? От началото на "демокрацията" все са длъжни. А кой се грижи за тях и техните деца? Ама безработни, безпарични - кой го вълнува? Само тук погледни на първа страница колко молби за помощ има - за възрастни, работили и плащали осигуровки и данъци, за деца. За тях кой се е  погрижил? Ами репортажите за изнемогващи от бедност български семейства с по едно-две деца, за тях кой се е загрижил и защо за тях няма доживотни помощи?! И защо тези хора не кряскат за права и даване на пари, а молят останалите за каквато и да е помощ?

Не в смисъл  помощи и даване на пари. Има начини тези ДЕЦА да бъдат водени на училище, родителите им да бъдат задължени да го правят. Знам, защото го виждам как става в Германия. Просто при нас не е изгодно и се оставят тези хора да тънат в неграмотност. Това е. Ние с тези хора, наши съграждани, така или иначе ще трябва да живеем. Трябва да се подсигури ходенето на училище иначе и вбъдеще ще си е така.  Поне две поколения хора има, които името си не могат да напишат.

# 116
Значи задълженията, произтичащи от законите не ги касаят, правата обаче да?
Интересно какви ли щяха да са последствията за семейството на това 14 годишно момиче АКО то беше българско?  
Какви ли ще са последствията за мен ако не си платя тока? А водата? А ако си построя къща в общинска земя дали ще ме търпят?
Знам, защото го виждам как става в Германия.
Престани да лъжеш за Германия. Гетата, тези по-големичките, в Германия вече са същите като тук. И германците отдавна са дигнали ръце и изобщо не могат да решат нищо.

# 117
  • Пловдив
50-те лева помощи няма да им оправят живота, че за това да раждат. Толкова са за дете, останалите ще си ги вземат и без да раждат. Те и без това целевите за отопление и т.н. са повече от детските. Детските са условни - ако ходи на училище, на градина вероятно за по-малките, ваксини да се слагат и т.н. И са толкова мизерни, че за храна за самото дете няма да стигнат само.
Циганката, с която лежах в Пирогов преди 2 години, купуваше АМ на бебето си. Струваше доста повече от тези 50 лева, както знаете повечето от вас. Ми не, не го е раждала за 50те лева, категорично. Бе вие все едно не сте гледали деца и не знаете до колко стигат помощите. За едно влизане в магазина, точно, за цялото семейство.
Много си далеч от истината!
-За три деца детските добавки са месечно 130лв. А те не спират до трето! За всяко следващо +20лв отгоре!
 -Те ги раждат едно след друго, т.е. имат бебе, за което взимат социално майчинство месечно +100лв.
-Получават и еднократна помощ за бременност от социалните +150лв за всяка бременност!
-Еднократна за раждане (+250/600/300/200лв, в зависимост от поредността на роденото дете)
 -Месечните помощи (т.н. чл.9, не детски!) на семейството зависят от броя на децата на майката.Всяко дете носи допълнителен коефицент, майка  с  дете до 3г също си вдига коефицента.По-голям коефицент, по-голяма месечна социална помощ
-Помощта за отопление, няма да я коментирам.
-За всеки първолак 250лв. Това спокойно пак всяка година ще взима, когато децата започнат да  достигат 7 години...
Ако има  дете/деца с ТЕЛК, те получават двойни детски и допълнително месечни помощи за тях.
Е, грубо може да си сметнете, че една циганка с три, четири, пет и т.н. деца взима доста добра месечна помощ от държавата, като ражда всяка година...
А аз съм го виждала във ведомостите на социалните, с очите си, не само на сухи сметки Wink

# 118
Вайсбиър, ами кой е виновен? не са ли виновни разни държавни институции, чиято работа е да се грижат това да не става? Детето в случай е жертва даже и по закон, а държавата носи отговорност.  

Вайс, напротив. Покажи ми как лъжа, аз ще ти покажа, че ти лъжеш. Има си статистика.

# 119
Да, трябва да се спират при неспазване. Детските ги спират, ако детето не ходи на училище. Кой му дава бележка, че ходи, аз ли?

Държавата не маже да осигури на гражданите си работа, това е. Затова им подхвърля трохи. В цели региони няма работа ни за българи, ни за цигани.

Колкото до помощите - колкото е да ги изкараш, ве забравяй, че с тх се гледат децата, а това струва пари. А в повечето случаи трябват и за поркане
 и цигари.
Добре живеят роми, които имат дрги доходи - които бачкат, или крадат в чужбина, на помощи са си мизерници, това е.

Като е такава блажена българки що не раждат всяка година, или поне три-четири. Има жени, които искат толкова деца, но няма как да ги издържат. От такива сметки излиза, че с помощи ще щракат с пръсти.

Общи условия

Активация на акаунт