Етажна собственост 3 - ЗУЕС не е по желание, но "со кротце, со благо" помага

• 82 013
  • 786
  •   1
Отговори
# 150
А в блок с чучури може ли да се сложат водосточни тръби, всеки поотделно ли го прави или на общо събрание се решава?

Трудна работа. А и къде ще се заусти тази тръба? newsm78
Освен това наклона вече  е даден на балкона и той е в посока на чучура, а не към ъгъла, където се предвижда новата водосточна тръба...
Или имаш предвид някъде отпред да е тази тръба Thinking

# 151
  • Sofia
Нямам представа, затова питах. Тук тече от горните етажи, на повечето чучури са сложили нещо като удължител, обаче пак пръска. Особено неприятно е като пада по ръба на балкона, който е към 15-20 см широк, и плиска доста навътре.
Предполагам, че по-скоро решението е да сложим някаква козирка, защото съседите, освен всичко, не знаят явно що е то пепелник или кофа - що цигари и космаци събирам от балкона и саксиите с цветя...  Sick

# 152
Козирката е  добра идея Peace
Аз мисля да слагам над кухненските прозорци, че бабата от горе си сложи слиматик , без тръбичка, и зимата капе и ми заледява перваза отвън Rolling Eyes

Друг начин е да говориш с горните съседи - просто да подменят тръбата, то нито е скъпо, нито трудоемко..ако се навият де, и ако са хора. Confused

При нас се беше разбил цимента преди чучура и ММ го измазва, именно да не капе от там-сложи и силикон, където имаше процепи и сега не капе на долната тераса.

# 153
  • Sofia
Не ми капе специално от горната тераса, но от 12 етажа над мен се случва някой да полее и колкото по-отвисоко пада, толкова повече пръски има. А то и не смееш да погледнеш от кой етаж идва, че ще ти измие лицето.  Laughing

# 154
При нас сифоните на терасите са свързани с водосточните тръби, което е добре. Иначе съседската тераса ( над нашата)  е без навес и няма значение как я измиват, дъждът си вали, теч си има и нашата мазилка се руши, а и не само тя. За съжаление няма хидроизолация под теракота. Мисля, че това нашето се води нещо като лоджия, но е открита от едната страна. Вероятно водата минава между фугите и оттам при нас.

# 155
  • София и там където не се пуши
цитирам

изтупване, изтърсване, изхвърляне на отпадъци, вещи и предмети от балкони и прозорци, както и изливане на вода и други течности на места, извън определените от етажната собственост.

Ми чучурите си е определена част, мием си балконите дори върху колите отдолу и никой нищо не ни казва

# 156
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
"ми" пробвайте следващия път с зелева чорба  Tired

# 157
Dorothy ако някой си излива мръсната вода върху колата, с която водиш децата на училище, как ще се чувстваш? Би ли казала нещо?

# 158
 Здравейте.   Имаме проблем с ползвател на обща етажна собственост във входа- помещение към входа с отделен външен вход-( голяма изба, която я е направил на дърводелница)  Той  е там от години и предният домоуправител му е дал помещението чрез подписан договор за наем , не плаща наем и не иска да напусне след като е говорено с него от страна на домоуправител.  Как да го изгоним от там? Към кого трябва да се обърнем ? Не можем да спрем и партидата за ток, защото се води на името на предният домоуправител, който не живее вече във входа
   Може ли да ме насочите към кого да се обърнем- адвокат по граждански права,градска администрация или?

# 159
А има ли машини вътре, каква точно дейност развива в тази т.нар. работилница?

На прима виста се сещам за жалба до кмета, за незаконосъобразно ползване на обект. ЕС има ли документи за смяна предназначението на това помещение в обект за производствена дейност?

# 160
Здравейте.   Имаме проблем с ползвател на обща етажна собственост във входа- помещение към входа с отделен външен вход-( голяма изба, която я е направил на дърводелница)  Той  е там от години и предният домоуправител му е дал помещението чрез подписан договор за наем , не плаща наем и не иска да напусне след като е говорено с него от страна на домоуправител.  Как да го изгоним от там? Към кого трябва да се обърнем ? Не можем да спрем и партидата за ток, защото се води на името на предният домоуправител, който не живее вече във входа
   Може ли да ме насочите към кого да се обърнем- адвокат по граждански права,градска администрация или?

май само със съд  Confused

и тук

трябва да се види договора, клаузите в него...

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 11:26 от st. Dobri

# 161
Не ми се вярва да тръгнат на съд. А и в случая те май искат просто да се отърват от този наемател, не толкова да си търсят парите назад...така поне го разчетох аз де.

Да проверят първо в общината какви разрешения за строеж има за това помещение, има ли изобщо. Ако няма, а се води портиерско жилище, а се ползва с друго предназначение и/или е преустроено вътре, могат да глобят ползвателя и да спрат ползването. За нови разрешителни вече ще се иска съгласието на ЕС, тоест...няма как да ги прескочат тях.

# 162
нали отказва да напусне. как да го изкарат?
ако просто сменят ключалката може да ги съди за взлом и липси.  ooooh!

# 163
Така е, трудна ситуация.
Но като му праснат солена глоба от общината и като издадат заповед забрана ползването и запечатат помещението с ленти, може и да размисли. Няма да може да работи или каквото там прави-предполагам е някакво ателие. При заповед за забрана ползването се прекъсва и електрозахранването и водата също. До кога - до регистриране на обекта в общината или до издаване на разрешение за ползване. А това няма как да стане, тъй като за да се узакони обекта,  всички документи трябва да  вървят на името на собственика - а това е етажната собственост. А те не искат - съответно няма да стане и си решават проблема.

# 164
Не си искаме парите, а да го махнем от там. Той не   дава пари и за фонд ремонти или за каквото и да е друго по подръжка на входа.Помещението се намира между два входа,т.е. обща етажна собственост е на двата входа и е голяма изба ,която има врата към самите в самите входове и врата   за външни лица , към улицата. Вътре си е сложил машини и прави дърводелски услуги-маси,пейки и други двупотопни мебели, ако мога така да ги нарека. Сегашният домоуправител няма никъкви документи,че помещението е наето от този човек,не плаща наема.Когато двамата домоуправители на входове са отишли да му кажат да се маха, той е нападнал единия с чук-грешка ,че още тогава не са подали жалба. Лошото е и че събира всички пиянки около блоковете при него и е пълен ужас.
След като помещението е на ЕС и няма договор за наем, не може ли просто да му се изнесат нещата навън и  смени бравата?
Четох в Закона за ЕС, че може да се направи протокол в 3 екземпляа, че ЕС са решили да го махнат и в 14 дневен срок трябва да изпълни този протокол, ако не стане с протокола  се дава до районния кмет итой трябва да предприеме мерки в рамките на 1 месец.
опитваме се да го махнем от повече от една година, новсе зациклят нещата.

Общи условия

Активация на акаунт