манту и температура

• 3 191
  • 8
  •   1
Отговори
  • Бургас
Здравейте,
Бихте ли направили манту, при условие, че детето ви е с температура и на антибиотик?

Четох разни статии, но искам и мнения.

# 1
  • Пловдив
Не. Страх лозе пази. Изчакай да оздравее.

# 2
ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ НЕ!

Tова не е шега работа. Дори и при дребно неразположение не слага манту или ваксина!

# 3
  • Карлово/ Пловдив
Изчакайте да мине неразположението и тогава!

# 4
  • Бургас
Питам, тъй като единият ми син беше с висока температура- вдигна до 39.3 в неделя. В понеделник бяхме при личната - гърлото му беше много червено, а той е склонен към ангина, изписа му антибиотик. ЛЛ ме увери, че няма проблем да му се направи манту във вторник. Днес й казах, че искам да отложим мантуто (тъй като съм чела в интернет) , а тя ми се накара, но все пак уважава избора ми на родител.

# 5
Те си гледат сроковете...Накарала ти се, това е твой избор.

# 6
Питам, тъй като единият ми син беше с висока температура- вдигна до 39.3 в неделя. В понеделник бяхме при личната - гърлото му беше много червено, а той е склонен към ангина, изписа му антибиотик. ЛЛ ме увери, че няма проблем да му се направи манту във вторник. Днес й казах, че искам да отложим мантуто (тъй като съм чела в интернет) , а тя ми се накара, но все пак уважава избора ми на родител.

Мантуто може и да не му навреди, но нали ако се окаже отрицателно, тя ще иска да прави БЦЖ?! За всяка ваксина се отнася универсалното правило детето да бъде напълно здраво. Даже, ако не е напълно излекувано, пак е проблем. Освен това не зная дали във вашия случай мантуто няма да даде фалшиво показание, тоест силно положително, както при ТБ или пък отрицателно. А като оздравее да излезе умерено положително, например. Това сигурно го знаят специалистите, но не си струва да ги питате. Правилно сте решили да и откажете. И ние от нашето семейство бихме постъпили по същия начин. И още.....Личните лекари нямат достатъчна квалификация да правят манту и БЦЖ. Такава са придобили специалистите от белодробните диспансери. По тази точка също може да и откажете по-нататък и да поясните, че ще отидете при тях.

Веднъж питах нашата лична за грипна ваксина при условие, че е хванат някакъв есенен вирус. Нейният отговор беше, че е допустимо да се слага ваксината едва 2седмици след като сме се излекували напълно.

Последна редакция: вт, 30 авг 2016, 23:02 от vl

# 7
В момента върлува такъв вирус. Правилно сте отказали. Ваксина не се прави  поне 20 дни след прием на антибиотик. Манту - в тубдиспансера! Независимо от сроковете към ХЕИ се подава информация, че детето е болно и се отлага.

# 8
Здравейте,включвам се в темата,защото тя е много пряко свързана с нас.Детето ми беше на 7г.10м.,когато направихме манту на 17 февруари.Прекара вирус края на януари,който беше лек,както всички вируси,които е имала досега,беше на антибиотик само заради възпаление на ухото,което личната лекарка каза,че няма да мине без антибиотик,а тя знае,че аз не давам,това беше вторият й път да приема такъв.На 20 февруари тя се събуди и каза,че вижда размазано и не се чувства добре.Оттогава нашият кошмар продължава до ден днешен. Обиколихме много болници,най-добрите лекари,а детето ми не е добре...Никой лекар на този свят не може да ме убеди ,че мантуто няма нищо общо със състоянието на детето ми.Тя беше здраво дете, а сега не е ...Беше здрава,изчаках достатъчно време докато е напълно здрава,за да я пратя при личната лекарка да й направи манту,не си и помислям какво щеше да е ,ако беше болна.

Общи условия

Активация на акаунт