Добре дошли МАЙ'2017

• 55 183
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, здравейте Simple Smile
Имам следното питане, днес имам час за ултазвука на БХС, а утре съм си записала час за първа ФМ при Марков, някоя от вас има ли представа дали ултразвуковия преглед при БХС и първата ФМ са различни или еднакви?
 За да знам дали да си спестя ходенето при Марков и то не заради парите, а заради натискането при правенето на ултразвук, който доста ме притеснява Simple Smile

# 661
Здравейте, много нови мами имаме  Hug
Аз вчера ходих при моята АГ, всичко е наред с бебо.Измести ми само малко термина от 12-ти, на 17-ти май.За човече с размери 5,6 см. изглежда супер оформено бебенце, много приятно се изненадах  Laughing
Много хубаво се виждаше как мърда с ръце и крака, страхотно изживяване Simple Smile
Днес бях на БХС, за която супер съжалявам, че направих.. то по-скоро е заради лекарката, която ме гледаше.Гледа ме около 10-15 минути, за което време ДУМА не обели.. Нищо не ми казваше, а видеозонът беше така обърнат, че не можех и да виждам.Питах я дали може да ми даде снимка, че съпругът ми не можа да дойде и вчера и днес, след 5 минути ми отговори с Да и накрая като станах ми заяви, че СМЕ забравили да извадим снимка...  #2gunfire Попитах я сега не може ли, отказа ми.. Накрая само ми каза, че всичко е наред. Окей, много се радвам, че е наред, но можеше малко повече информация да ми даде.На мен ми е първа бременност и не знам какво точно да я питам.Взеха ми кръв после и това беше. За 110лв. не направи кой знае колко..Определено за ФМ няма да отида при нея.
Иначе за мазането аз си купих какаово масло с ший на Кройтерхов, не е скъпо-около 8лв.
Четох хубави коментари за него, а и съм доволна от продуктите им.Харесва ми, че хем е мазно, хем хубаво се разтрива и после си усещам кожата много добре хидратирана.Но съм на мнение, че ако са решили да излизат стрии, нищо не може да ги спре. Каквото такова Simple Smile

# 662
От къде ги купувате тези масла? Магазини за козметика ли?

И да ви питам кафе пиете ли? Аз си сипвам 2 пръста в чашата и доливам с мляко. Нали не е вредно така?

Моята докторка ми каза, че ще направим БХС и ФМ след 20-та г.с. Аз не й възразих, но ви чета тука, че всичи сега ходите.... newsm78 

И още нещо - мен бройте ли ме към отбора на 26-ти Май?  Grinning

# 663
Имам следното питане, днес имам час за ултразвука на БХС, а утре съм си записала час за първа ФМ при Марков, някоя от вас има ли представа дали ултразвуковия преглед при БХС и първата ФМ са различни или еднакви?
 За да знам дали да си спестя ходенето при Марков и то не заради парите, а заради натискането при правенето на ултразвук, който доста ме притеснява Simple Smile
Моят ултразвук  за БХС-то си беше чиста ранна ФМ ако вече си ходила и там всичко е наред няма смисъл да ходиш два пъти за едно и също нещо аз ходих в МАРКОВС защото от там ме пратиха и в Майчин дом да ми вземат кръв за анализ на  БХС, а  ФМ  между 20 и 23 седмица е по важна и тогава задължително трябва да се отиде.

# 664
От аптеката си го взех маслото.
Моята аг беше против да ходя на ранен БХС, препоръчва го към 15 седмица, ама аз не, та не, да ида..Общо взето всеки преценя на кое да отиде Simple Smile

# 665
Dareland за БХС моята АГ настоя да го направя толкова рано, тъй като съм над 35г и явно риска за бебо е по-голям. Доколкото зависи от мен аз също щях да отида на по-късна ФМ когато бебе е по развито и нещата могат да се видят по добре, защото четох че резултатите от БХС са хвърлили в страх и ужас не една мама а на по-късен етап се оказва че всичко е наред. Та бих си спестила тия няколко седмици да се притеснявам доколко достоверен е резултата, но всеки решава сам за себе си.Много се радвам че имаме още една мама за 26-ти май  Laughing макар че разбира се може да ни се изместят датите в бъдеще.... Аз да ви питам момичета имате ли още проблеми с гаденето? На мен от 3 седмици ми се гадеше от определени храни, подправки,миризми но се справях някак и от вчера много странно вместо подобрение се влошиха нещата- почти всичко което хапна го повръщам Sick Че даже и сухар, солети и обикновени бисквити дето уж са по леки и не товарят стомаха. Направо съм така  Shocked  Точно седмицата на БХС дето бебче трябва да нададе някое грамче и на см и аз ще го уморя от глад ooooh!

# 666
  • Варна
От къде ги купувате тези масла? Магазини за козметика ли?

И да ви питам кафе пиете ли? Аз си сипвам 2 пръста в чашата и доливам с мляко. Нали не е вредно така?

Моята докторка ми каза, че ще направим БХС и ФМ след 20-та г.с. Аз не й възразих, но ви чета тука, че всичи сега ходите.... newsm78 

И още нещо - мен бройте ли ме към отбора на 26-ти Май?  Grinning

За ФМ и моята ми каза след 20-та седмица. Иначе си пуснах ранен БХС. Кафе пия, да, но в малки количества - половин чашка 3в1. За вредното, четох и говорих с доки - казват, че нямало доказателства до 200мг кофеин на ден да вредят. Но не казват, че е така със сигурност. В по-големи количества вреди със сигурност (като например количеството от 3-4 чаени чаши чисто черно и силно кафе на ден, което пиех преди  Embarassed ).

# 667
Аз спрях да пия кафе, но на мен започна да ми става лошо от него. Иначе не мисля, че една чаша кафе на ден ще навреди.

Най-накрая и аз ще ходя утре на ранния БХС, после мисля на фетална чак към 20 седмица.

И да попитам към кого да се обърна за да ме добави във фейсбук групата?

# 668
Имам следното питане, днес имам час за ултразвука на БХС, а утре съм си записала час за първа ФМ при Марков, някоя от вас има ли представа дали ултразвуковия преглед при БХС и първата ФМ са различни или еднакви?
Моят ултразвук  за БХС-то си беше чиста ранна ФМ ако вече си ходила и там всичко е наред няма смисъл да ходиш два пъти за едно и също нещо аз ходих в МАРКОВС защото от там ме пратиха и в Майчин дом да ми вземат кръв за анализ на  БХС, а  ФМ  между 20 и 23 седмица е по важна и тогава задължително трябва да се отиде.
Направо си смених часа за декември при Марков за 2-рата ФМ. Няма смисъл да правя едно изследване по сто пъти Simple Smile.

Поздрави

# 669
Аз ще ходя на ФМ след седмица,с първото дете ходих чак в 20 сед.кажете,тези които сте били,казаха ли ви пола на бебето?

# 670
  • Sofia
Аз ще ходя на ФМ след седмица,с първото дете ходих чак в 20 сед.кажете,тези които сте били,казаха ли ви пола на бебето?

Здравей, аз ходих в 12 седмица (заради БХС 1) и ми казаха: 96% женски пол Simple Smile Дали ще е така- остава да видим Simple Smile

# 671
ЛС на funny-bone

# 672
Аз спрях да пия кафе, но на мен започна да ми става лошо от него. Иначе не мисля, че една чаша кафе на ден ще навреди.

Най-накрая и аз ще ходя утре на ранния БХС, после мисля на фетална чак към 20 седмица.

И аз имам желание да ме добавят в групата  baby_neutral
А пък така хубаво ме насади моят мъж, едвам дишам, гърлото ме наболява..снощи си мислех, че ще ми се размине, но уви..заредила съм се с лимони, чай от Ройбос четох, че няма проблем при бременни, дори съдържа желязо, цинк, калий, калций и магнезий, а по принцип мразя чайове ама нямам голям избор и хапчета не обичам да пия...сега и захаросан мед ще слагам в нослето, с виетнамско чудо също го мажа..лукчета разни смуча..надявам се бързо да отмине..поне температура нямам, че лошо Sad

# 673
Gybka_85- На мен ми го казаха ама бях в 12 седм. +5 дни но е на 90% вярно не на 100%. Но  попаднала на една  аз си занех пола по пулса  на бебето в самото начало. Бях прочела във някой форум не си спомням кои точно беше че ако пулса е под 140 бебето е момче а ако е над 140 бебето ще е момиче и моето ембрионче (защото тогава си беше такова) беше със пулс 170

# 674
Yasminа.B. благодаря за съвета - днес съм на преглед и ще пробвам да си взема от лекаря в Надежда, понеже още не знам при кого да се запиша по каса, а и не знам дали може и проучвам нещата. Съмнява ме да ми даде обаче, понеже на мен дори след зацапването веднага не ми дадоха седмица да си почивам. Ще се намери начин, сигурна съм Simple Smile Вече не се чувствам виновна след като и във вторник ударих колата като се паркирах и напрежението съвсем ми дойде в повече Simple Smile Явно ми е време да се спра.

Момичета аз да питам, че малко се обърках - каква е разликата между БХС и ФМ? Аз като първа бременност и съм се пуснала по течението и правя всичко, което ми казаха и съответно минах на БХС в 12-та седмица. Там ми взеха кръв за изследване, питаха ме на въпросник и ме гледаха сууупер подробно на ехограф (около 30мин и си имаше монитор за мен и бащата и един за лекарката) - бебето го въртяхме от всички страни да го погледнем, че и кръвоносните съдове гледахме, а и на мен ми гледаха кръвоснабдяване пулс и др. Та това ли е скрининга и какво й е по-различното на ранната ФМ?

И за мамите които питаха за пола - на мен ми казаха на 80%, като лекарката каза че съди понякаква костица там долу, която в 80% от случаите, като била обърната вертикално, щяло да е момче, и съответно хоризонтално за момиче, но имало и по едни 20% дето не били така. На толкова ранен етап толкова се видя. Въпреки, че пронозата е за момче, не му видяхме атрибутчето.

Общи условия

Активация на акаунт