Добре дошли МАЙ'2017

• 55 177
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Gybka_85- На мен ми го казаха ама бях в 12 седм. +5 дни но е на 90% вярно не на 100%. Но  попаднала на една  аз си занех пола по пулса  на бебето в самото начало. Бях прочела във някой форум не си спомням кои точно беше че ако пулса е под 140 бебето е момче а ако е над 140 бебето ще е момиче и моето ембрионче (защото тогава си беше такова) беше със пулс 170
Че това ако е наистина е така, значи и аз ще си имам момиченце Simple Smile то и това ми се иска по принцип, въпреки че каквото дойде, само да ми е живичко и здравичко  baby_neutral

# 676
Yasmina.B.- Не знам до колко е вярно но на майката която го беше писала доктор и го бил казал пори консултация и аз като отидих на лекар постоянно питах колко е пулса на моето бебе и тя все казваше 165-170 и се оказа вярно това твърдение ако има мами който сега ще ходят на преглед да питат за пулса и после ще видим какви бебчета ще се родят.

# 677
За пулса не е съвсем вярно, защото зависи дали бебчо е в покой или шава и логично - когато шава пулса е по-висок, а когато е в покой е по-нисък. Аз точно на видеозона се разсмях, бебчо започна да се премята и пулса му излезе 177.Ще видим другата седмица какво ще е. Но това според мен минава като за бабини деветини. Конкретно за болничните - има начини. Според нова наредба болничните,които могат да се вземат непрекъснати поради бременност са 130 дни(бяха 180) за цялата бременност и раждане. Моето Аг каза, че има начин да ги направим повече, просто ще се наложи да ме хоспитализира за 4-5 дни (без да се налага да лежа, ще ме впишат все едно съм там,хем ще ми пуснат изследвания и ще видят бебчо)  и после болничните се продължават. Другият вариант е да се мине през комисия или между болничните да има по няколко работни дни ( дни, в които се счита, че съм на работа, а реално не съм).Не знам до колко работодателите ще са съгласни, но при мен не е проблем, защото фирмата е на мъжа ми.

Последна редакция: ср, 02 ное 2016, 15:43 от Organza

# 678
А в тези 130 дни включват ли се болнични по други причини, несвързани с бременността?
Това май е тъп въпрос,а?  Grinning

# 679
  • Варна
Според нова наредба болничните,които могат да се вземат непрекъснати поради бременност са 130 дни(бяха 180) за цялата бременност. Моето Аг каза, че има начин да ги направим повече, просто ще се наложи да ме хоспитализира за 4-5 дни (без да се налага да лежа, ще ме впишат все едно съм там,хем ще ми пуснат изследвания и ще видят бебчо)  и после болничните се продължават. Другият вариант е да се мине през комисия или между болничните да има по няколко работни дни ( дни, в които се счита, че съм на работа, а реално не съм).Не знам до колко работодателите ще са съгласни, но при мен не е проблем, защото фирмата е на мъжа ми.

Каква е тази наредба? Влязла ли е в сила?

# 680
Organza - Аз точно това обясних че съм питала за пулса когато бебчето беше още ембрионче  в 6-7 ма седмица не сега когато съм минала 12-та седмица.

# 681
Mims, на мен в 9 г.с ми казаха точно колко са ударите в минута. Преди това само констатираха, че има сърдечна дейност.
С точност болничните са 135 дни - 45 преди раждане, 42 след и остатъка до 135.
Принципно по време на бременността болнични се издават от Аг-то и доста от личните лекари отказват да дават, но предполагам, че не пречи, стига да се съгласят.

# 682
Е явно зависи от лекаря на мен по рано ми казаха ама защото аз попитах иначе може би нямаше да ми кажат и на мен.

# 683
Mims, на мен в 9 г.с ми казаха точно колко са ударите в минута. Преди това само констатираха, че има сърдечна дейност.
Принципно по време на бременността болнични се издават от Аг-то и доста от личните лекари отказват да дават, но предполагам, че не пречи, стига да се съгласят.

Това са други болнични - задължителните един вид. Ние говорим за тези, свързани с неразположение през бременността.

# 684
В този случай:
Чл. 26. (1) Лекарските консултативни комисии разрешават непрекъснат отпуск за временна неработоспособност до 180 календарни дни и не повече от 30 дни еднократно. В тези 180 дни се включват и дните по предхождащия еднолично издаден болничен лист, но не се включват 135-те дни от отпуска по чл. 45 от Наредбата за работното време, почивките и отпуските.

# 685
  • Варна

Това са други болнични - задължителните един вид. Ние говорим за тези, свързани с неразположение през бременността.

Точно. Питам дали има влязла в сила наредба, защото и моята акушерка спомена нещо от сорта на проектозакон, който се обмислял да влезе в сила от януари 2017 - според него, болничните за неразположение по време на бременност щели да се намалят на 3 месеца. Сега това за 150-те дни.. и съм малко объркана  Embarassed

Рових из нета до сега, но никъде нищо не е споменато още.

# 686

Точно. Питам дали има влязла в сила наредба, защото и моята акушерка спомена нещо от сорта на проектозакон, който се обмислял да влезе в сила от януари 2017 - според него, болничните за неразположение по време на бременност щели да се намалят на 3 месеца. Сега това за 150-те дни.. и съм малко объркана  Embarassed

Рових из нета до сега, но никъде нищо не е споменато още.
На мен лекарката си ми каза, че имам 180 дни  newsm78

# 687
Здравейте, мамчета! Днес и аз нях на преглед та 4д при БХС който ми направиха май си беше чиста ранна фетална морфология тъй като ми показа пикочен мехур на вратлето там какво трябвало да има, носна кистица ли как го каза всичко с две думи Simple Smile А бебчо си беше кръстосало кръчетата и не можаха да кажат предполагаем пол Simple Smile Иначе махаше с ръчички  и беше много вълнуващо! МЕН МЕ ВИКАТ ЧАК ДРУГИЯТ МЕСЕЦ.... вас колко често ви еикат на консултация?
П.С. искам и аз да се присъединя във фб групичката... аз съм с термин 24 май но тъй като ще съм планово секцио някъде четох че то е 2 седмици по-рано... някоя от вас запозната ли е?Simple Smile

# 688
Мен също моята АГ ме вика веднъж в месеца.Иначе зълва ми беше с планирано секцио и си избра датата на термина.Но все пак лекарят ти ще каже най-добре Simple Smile

# 689
Мен също моята АГ ме вика веднъж в месеца.Иначе зълва ми беше с планирано секцио и си избра датата на термина.Но все пак лекарят ти ще каже най-добре Simple Smile
Благодаря за инфото Simple Smile те май казват от кога до кога и си избираш ли нещо такова Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт