И ето Август дойде, мама вече носи бебче на ръце!

• 44 522
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
На моя хубавец най-дългото спане му е 4 рядко 5 часа....И то през нощта
Някои казват ,че от рано ги отучават от нощно хранене ,но на мен това ми се струва невъзможно  Grinning
Той сега е на 3 месеца без малко

# 661
[quote author=Allistra
И да сменя малко темата, вие какви колички имате и доволни ли сте? Може би се филмирам, но с моята едричка беба ми се струва, че няма да изкараме 6 месеца с коша за новородено, а тук си е много студено и март месец  newsm78
[/quote]

Аз съм доволна, с полска количка сме, много ми е удобна и маневрена, а на бебчо му е широко. Надявам се да искараме до 6 месец с коша за новородено, тогава ще е февруари и зимата ще е почти минала, а като виждам колко топло става вътре като сме навън чак завиждам на бебчо. От 2-рата му седмица до сега сме пропуснали да излезем само 2 дни, в които е валяло цял ден, дано и занапред да няма много дъждовни дни

# 662
Някои казват ,че от рано ги отучават от нощно хранене ,но на мен това ми се струва невъзможно  Grinning
Ако е на кърма си го храни. Моя си хапваше много сладко вечер,от скоро обаче сам се отказа, спи по цяла нощ. Незнам този месец колко ще е наддал, но щом спи явно не е гладен . А при мен резултата е препълнени и болезнени гърди на сутринта.

# 663
Здравейе! Днес ходихме на преглед и й биха и ваксина. На два месеца и 5 дни е, 6100гр и 63 см. Качила е 1,2 кг и 4 см. Много съм доволна. И тя си лови одеалото и си крие лицето с него, а ако си е изпуснала бибероната се опитва и да го яде. Сама не съм се опитвала да и махна нощното хранене, а и не смятам, че е нужно. През нощта се буди на 4 часа, та съм доволна.
Храня я на 3 часа нпрез деня, но напоследък към средата на шишето почва да не го иска и да се лигави. Явно не огладнява толко бързо и ще се опитам да и давам повече, но на 4 часа. Само, че ми се струва, че 4 часа е много голям интервал.

Относно килограмите - половината ги свалих, остават още 18. Поне се радвам,мче ги свалям  без да правя почти нищо. Ужас направо, ако забременея отново, не мисля да качвам пак 40 кг, че си е тегло просто.

Последна редакция: вт, 25 окт 2016, 16:46 от Анонимен

# 664
Цитат на: viktoriq_k92 link=topic=940104.msg33

931516#msg33931516 date=1477398910
Ако е на кърма си го храни. Моя си хапваше много сладко вечер,от скоро обаче сам се отказа, спи по цяла нощ. Незнам този месец колко ще е наддал, но щом спи явно не е гладен . А при мен резултата е препълнени и болезнени гърди на сутринта.

На АМ сме от втората седмица  (просто ни ни се получаваше с кърмата)
Вечер като се събужда и на двата пъти изяжда по 180 мл мляко доста е лаком ,но на сутринта хапва по-малко

# 665
Мега, мерси за идеята, почнах да гледам чувалчета в английски сайтове, че лирата и без това е изгодна Simple Smile В Швеция всички ги ползват, ще разпитам. Четох и медицинска статия, че бебетата се чувстват много комфортно и даже повече наддавали Simple Smile не че на нас ни трябва, шийка нямаме, само втора гушка  baby_neutral
Имам цялата серия на Веледа, ама наистина цялата. Тази за баня става, но точно с това кремче за подсичане бяхме като се зачерви. Сега освен Бепантен накупих сто другу неща от яд, отделно имах Себамед, прословутата Мустела и прочие, накрая ще изхвърля всичкo. И без това имам домашен зехтин, лично съм брала маслините Simple Smile Някой да ползва кокосово масло/олио?
Чешките мами тук са всички с просторни колички, аз като бг мама съм с маркова и мъничка. Нищо, че я купих от приятелка...пак ще се ядосвам много ако й отеснее. Една друга приятелка с 4 месечно бебе го разхожда само със свален гюрук, за да разглежда Simple Smile иначе плачел Simple Smile Столчето iZi Gо също ми се вижда мъничко и много изправено Sad
Няма проблем да се смени, има и анатомични възглавнички, но тук ще е дълбок сняг и не знам колко е удачно.
Днес цял ден негодуваме заради коликите в поза коала и смучем ръчички, започнах разходка малко да си почина и да тренирам. Много силно ми действа лактогонният чай, а и докато го пих не забелязах подобрение. Трябва да яде много бавно и да суче много, дано до третия месец с новия скок на растежа да се оправим  Praynig и после ще дойде новият филм:зъбките Simple Smile
Ние още спим с редовни събуждания на 3-4 часа през нощта...и така ядейки и спейки гоним шестте кг..Simple Smile но поне четох, че след третия месец растежът на кърмените бебета се забавял. Дано, че вече носим дрехи 3-6 месеца, а шапките са ни малки.

# 666
Моята количка няма кош за новородено. Просто се сваля гърба напълно назад. Широка и лека е. Бебето вътре го слагам в чувалче за количка и отгоре му закопчавам покривалото на количката.
Нощем се храним. Той прави 6 часа пауза, но от 9 до 3. А аз преди 11 не успявам да си легна.

# 667
И НИЕ СМЕ с полска количка. Малко е тежка, но е много широка отвътре. Има си порт бебе с покривало. И отделно покривало за количката. Като я сложа вътре,чак се изпотява малката:)
Моята не само яде одеалото,ами се и завърта в посока. Вече е с две вузглавници до нея,че току виж е тупнала на пода. Тя си спи при мен на леглото. ММ замина командировка и чак за Коледа ще се прибере. И сега смр си двете с беба.
 Tired В петък само да мине първата ваксина... Praynig
Иначе се смее,гука,крещи като не й говоря. Маймунка малка. Изтощена сън,но като й видя муцунката и ми минава всякаква умора.

# 668
Аз съм с количка, която има кош за новородено. Мисля да слагам другия обаче след 2 седмици, като влезе малката в 4тия месец. Има и подложка за новородено.

# 669
Ние отдавна хващаме одеялото и го дъвчим , а вчера хвана плюшената играчкас дрънкулка, та й правих снимки, доста време я държа, но не разбира още какво е това   Grinning  .
Нашата шия също я няма никаква има хармоника от 3 пласта и не може да се измие , все има заседнали боклюци там , също гоним 6 кг, ще видим другата седмица на прегледа

# 670
Днес беба има рекорд по спане, заспа в 21 ч  , събуди се в 2:30 да яде , после заспа от 4 до 8:30

# 671
Мамчета помагайте. Днес забелязах на беба нещо като подобие на лишейче на лявата бузка. Стои като ситни пъпчици, които са една до друга и на пипане е грубо. При положение че използвам специална кодметика за суха кожа за лице....И това чудо днес го забелязах. Някоя имала ли е такова нещо на бебчето и с какво сте го третирали. На лекар сме в петък- за първа ваксина. Но не ми се чака до тогава за да го попитам.

# 672
Мамчета помагайте. Днес забелязах на беба нещо като подобие на лишейче на лявата бузка. Стои като ситни пъпчици, които са една до друга и на пипане е грубо. При положение че използвам специална кодметика за суха кожа за лице....И това чудо днес го забелязах. Някоя имала ли е такова нещо на бебчето и с какво сте го третирали. На лекар сме в петък- за първа ваксина. Но не ми се чака до тогава за да го попитам.

Да не се е изринала от засъхнало мляко или някоя пелена? Моята често има ситни пъпчици, но минават. Не и мажа лицето с нищо.
И тя спа от 22:00 та до преди малко. Събуди се само веднъж да яде. Сега пак спи. Май ще я водя по-често на ваксина Wink

# 673
И на моя хубостник му излизат често на вратлето такива пъпчици но за 1-2 дни сами си минават...
А тези ваксини да кошмар за нас
Последния път 38,2 температура и цяла нощ рев...беше ужасно и добре че ми бяха изписали едни свещички които го поодпуснаха
Калей каза че ще пита ,но нека и аз..
Имате ли нещо против да си включа във фейсбук групата...предварително се извинявам за огромното закъснение но просто така се развиха нещата при нас

# 674
Здравейте момичета. Аз съм с количка Graco evo, с кош за новородено и като цяло съм доволна от нея. Друса повече от колкото трябва, но в парка оправиха алеите и се понася и тротоара до парка го бива. За лоши настилки обаче въобще не става. Плюса е че е лека и компактна, то и затова нея взехме. Не възнамерявам да му сменям скоро бебешкия кош, освен ако не му окъсее.

И аз бих искала да се включа във Фейсбук групата ако е възможно.

Общи условия

Активация на акаунт