Дискова херния - 14

• 195 370
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
  • гр. София
Супер, Marcheva14! Бързо възстановяване ти пожелавам!

# 256
Simeon iliev, не знам за коланите на д-р Ливайн, на мен винаги са ми звучали твърде измислено с тези магнити Simple Smile Аз бих препоръчала колан за кръст с шини/банели - много помага.

marchеva14, аз бих предположила, че са ти направили отворена класическа операция.

# 257
Simeon iliev, не знам за коланите на д-р Ливайн, на мен винаги са ми звучали твърде измислено с тези магнити Simple Smile Аз бих препоръчала колан за кръст с шини/банели - много помага.

marchеva14, аз бих предположила, че са ти направили отворена  класическа операция.
. Наколенките действат, но за колана не знам.Тоя с банелите и шините не ми го препоръчват отслабвал мускулнатурата.Освен да дам 50-60 лв за колана на ливайн и да разбера Grinning

# 258
Колан с банели, ако се носи често и дълго отслабва мускулатурата определено. Идеята на тези колани е да се носят когато ти се налага да стоиш повече време прав/седнал, да вдигаш тежко, да се навеждаш повече - не за постоянно, както ти каза, че имаш нужда. Много добре придържат кръста и помагат хем да не се натоварва, хем да не се огъваш неправилно. Коланът на д-р Ливайн също ще дава някаква поддръжка (на магнитите не бих разчитала), но не колкото истински колан и съответно ще носи риск от отпускане на мускулите.

# 259
.............................. Ще ми бъде интересно да споделиш за операцията в Германия, ако е удобно. Класическа ли беше, правиха ли ти присаждане на здрава материя?
Точно вечерта преди операцията дойде проф. д-р, може би защото забеляза че съм силно притеснена, може би и от новата обстановка, от това което ме чака, не знам, но нареди на сестрата да ми даде хапче за сън. След това ме попита как се чувствам и аз изредих всичко което ми беше в акъла, че искам пластини, винтове, болтове, цимент и всичко което и нужно да се чувствам добре,  и един ден искам да забравя, той се засмя и ми отговори, че само гел е достатъчно. Това присаждане на здрава материя никога не се е обсъждало. Разреза е точно 3.5 см не съм питала дали е класическа или не.  Ти кажи каква е??, а и какъв смисъл има да питам...какво са преценили това са направили. Тук ме гледа проф Цеков, страшно съм доволна от знанията му, от вниманието което  полага към мен, от грижите и наставленията му. Той също потвърди , че е направена  цитирам" много успешна операция" .
Peace Peace Peace Никакви болки повече !

# 260
  • гр. София
Магнитните колани действат различно на различните хора. Трябва да се пробва. Аз лично бих го ползвала през нощта. При повече седене, стоене и пътуване лекарите препоръчват твърдия колан. Магнитният няма как да облегчи достатъчно натоварването на кръста. Сега разгледах този колан на д-р Л. Той е по-скоро за хора с гръбначни изкривявания.

Последна редакция: сб, 24 сеп 2016, 15:25 от Jenist

# 261
Магнитните колани действат различно на различните хора. Трябва да се пробва. Аз лично бих го ползвала през нощта. При повече седене, стоене и пътуване лекарите препоръчват твърдия колан. Магнитният няма как да облегчи достатъчно натоварването на кръста. Сега разгледах този колан на д-р Л. Той е по-скоро за хора с гръбначни изкривявания.
Ясно, точно това ми е идеята 12ч. да изкарам на седене прав,седнал и ходене малко пеша защото след 5-6ч. вече кръста се е уморил. Имам такъв с банели при шофиране на дълго го слагам наистина дава упора и сигурност в кръста явно него ще нося докъто се оправя. За 7 дена в месеца няма да ми отслабне мускулнатурата.

# 262
  • София
......................

marchеva14, аз бих предположила, че са ти направили отворена класическа операция.
Така и предполагам, но изобщо не се и замислям каква е. Искам да забравя, но още ми е прясно в главата.

...........................
 Peace Peace Peace Никакви болки повече !
Ели, благодаря," от твоите уста в Божиите уши", нали така се казваше... Joy
Чувствам те много близка, толкова пъти беше до мен със съвети. Още веднъж ти благодаря!!  Hug

Симеоне, wildBee ти е написала точно за коланите, които трябва да са опора на гръбнака и кога трябва да се носят. На мен ми го препоръчаха да го нося един месец непрекъснато, този колан който струва около 70 лв и има разни твърди неща вътре - банели. Страшно ми помагаше. Казаха ми веднага щом стана от леглото сутрин да го слагам задължително. Вярно е, че е неприятно да те стяга нещо, но друг начин нямах. Изтърпях го. Сега ми препоръчаха да го слагам когато си карам колата, не е ясно още докога. Правя го. От един месец вече не го слагам когато си върша работата, също и когато излизам навън, знаеш ли че ми липсва...мда. Сега разбирам колко ми е било и комфортно с него. Включително и физиотерапията я правих с него, не ми разрешаваха да го свалям, така че не си давай парите за д-р Л. а по-добре колан от специализираните мед. магазини. Това е моето мнение.

# 263
Всичко казано за коланите по-горе го подкрепям, но трябва да допълня и това, че на мен невролози и фузиотерапевти ми препоръчаха да го нося само когато не съм в криза и то по описания от вас начин. Когато си в криза не се препоръчва, понеже има оток, а коланите с банели са с доста яки ластици (поне моя-френски тюан) и предизвикват допълнителна компресия и може да влошат нещата. Човек трябва сам да усети дали носенето на колан му засилва болките и ако е така да изчака. Вярно е, придава "сила" и увереност, но мен ме боли повече с него, така че и това е индивидуално. На мен след операцията ми казаха да НЕ нося колан, противно на много мнения, които прочетох и преди и сега тук. За турмалиновите също чух, че не са подходящи, понеже се чувствало загряване (трябвало да се намокри и тогава да се сложи), но само съм чувал, не съм пробвал.

# 264
Браво, момичета! Много се радвам за положителните ви резултати! Все така да е и живот без болка!
Ще споделите ли къде се оперирахте? (извинете, ако сте писали)

Iv_bg, твоята операция къде ще е?

И аз бях от трамбоващите по коридора. Просто ми беше втръснало вече от лежане и исках да ходя. Сестрите ме питаха учудено какво правя. Ами разхождам се, 1 година съм лежала преди това... Със съседката по легло, която оперираха от шийна ДХ след мен ходихме да пушим. Киборгите атакуват имаше малко   Laughing Оказа, се че не е толкова добра идея, защото и на мен ми стана лошо след цигарата, а бяхме на много висок етаж във ВМА и ми стана зле докато чакахме асансьорите. И се надцених, че ще мога да пътувам 3 часа седнала на прибиране, но като ме инсталираха на задната седалка всичко се нареди.
Активно се пазех може би първата година. После просто съм по внимателна. Избягвам да се навеждам, още се стягам като кихам (май по навик), не нося високи токове (мъка, мъка). За баща ми съм казвала, шофира по много и носи кашони със стока.

Моята операция ще е при доц. Бусарски в "Св. Иван Рилски" в София.
Ходих на консултации при няколко доктора, всички казаха едно и също - не е спешна операцията, но колкото по-бързо - толкова по-добре. Както и ако аз искам можело да се сложи гел против сраствания, който според тях за моите (31г.) било хубаво да се сложи. Единствено проф. Габровски от Пирогов беше с по-различно мнение - а именно да се оперират и двете хернии (имам и една малка, малко по-нагоре) и да се сложат импланти. Освен имплантите, останалите доктори казаха, че няма да пипат горната по-малка херния тъй като можело да се прибере с физиотерапия или ако не се прибере да не е нужно да се оперира никога..като разбира се има и вариант след известно време да трябва да се оперира. Но като цяло казаха, че ако се оперират и двете самото възстановяване също било по-тежко. Та...след 2 дни живот и здраве отивам в "Св. Иван Рилски". Благодаря и на останалите за съветите.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2016, 15:18 от Iv_bg

# 265
  • София
................................

Моята операция ще е при доц. Бусарски в "Св. Иван Рилски" в София.
Ходих на консултации при няколко доктора, всички казаха едно и също - не е спешна операцията, но колкото по-бързо - толкова по-добре. Както и ако аз искам можело да се сложи гел против сраствания, който според тях за моите (31г.) било хубаво да се сложи. Единствено проф. Габровски от Пирогов беше с по-различно мнение - а именно да се оперират и двете хернии (имам и една малка, малко по-нагоре) и да се сложат импланти. Освен имплантите, останалите доктори казаха, че няма да пипат горната по-малка херния тъй като можело да се прибере с физиотерапия или ако не се прибере да не е нужно да се оперира никога..като разбира се има и вариант след известно време да трябва да се оперира. Но като цяло казаха, че ако се оперират и двете самото възстановяване също било по-тежко. Та...след 2 дни живот и здраве отивам в "Св. Иван Рилски". Благодаря и на останалите за съветите.
Отиваш на операция при един от най-добрите лекари които може да са у нас. Бъди спокоен, страшно няма освен думата "операция" . За 1 час ще бъдеш готов.  Hug
Преди да взема окончателно решение къде да я направя операцията си бях и в Пирогов за мнение. Изключително недоволна съм от отношението им, меркантилност на висока степен и може би това определи къде да я направя окончателно. Няма да влизам в конкретика за това ще го прескоча, но ти си взел много правилно решение. Стискам палци и много успех ти пожелава!! . Всичко ще е наред, после е гадното да се занимаваш с упражнения, разходки наляво , надясно по парковете, пазене... това е досадното нещо. То няма край, бре...туууу..

Момичета и момчета, пропуснах да ви споделя, че килограмите са от голямо значение и тези които са с малко повече нека да посвалят някой и друг килограм, по съвет на проф д-р Исмаил - Германия, уникално име за натурален германец, нали... Joy Joy пък и малко беше мургавичък за разлика от другите немци, няма значение това, но ми каза да не качвам и килограм нагоре поне за около 1 година. Добре че не ми каза да свалям надолу че щях да се видя в приключение... Simple Smile В момента съм при 175 см - 68 кг.
Само споделих.

# 266
Много точно е това за килограмите. Облекчаването на тежестта, която се пада върху кръста, дори с няколко килограма, във всички случаи е полезно за дискови хернии. Това разбира се, ако има излишни килограми Simple Smile

marchеva14, това с упражненията, разходките и пазенето е оттук натам все така. Може би не толкова, колко веднага след операцията, но е препоръчително дори когато почнеш да се чувстваш съвсем нормално да си продължиш с редовни упражнения за поддържане на мускулатурата и внимаване как се навеждаш, движиш и вдигаш. Просто, след операция винаги риска да се получи пак проблем е по-голям. За съжаление Sad

# 267
Мили мои състрадалци,
безкрайно благодаря ва всички, които сте споделили инфо за инжекциите Discus Compositum N mit kalmia:bouquet:
Днес ми е 7-тата инжекция, слагам мускулно всеки ден и имам голямо подобрение. Преди 10-на дни ме повалиха поредните жестоки болки в кръста, плюс традиционнните парестезии на десния крак. Тогава си поръчах Дискус-а, отделно от Белгия ми донесоха препарата Rhumal complete. Т.нар. лечебна криза изживях след 2-та инжекция, държа ме ден и след това болката взе да отминава с бързи темпове.
За протокола: състоянието ми не е провокирано от дискова херния. По други причини имам множество предни и задни коренчови увреди на нерви в тораколумбалния и сакралния отдел, плюс ставни изменения.
Моля онези от вас, които са се лекували с Дискус-а по-дълго време, да споделят какви схеми на прилагане са ползвали (през колко месеца и т.н)

# 268
Здравейте!

Има ли оперирани с изкуствени дискове, които са минавали през металдетектор на летище? Знаете ли как следва да се пътува, за да се мине безпроблемно летищния контрол? Преведена епикриза може би?

Някъде из предишните теми като че ли имаше тази информация, но не мога да я открия по ключови думи.

Благодаря!

# 269
Най-добре звънни на летището и питай.

Общи условия

Активация на акаунт