Дискова херния - 14

• 195 164
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Остеохондроза за професионалния пациент – Игор М. Данилов
„Една уникална книга на академик Игор Михайлович Данилов нямаща аналог! Медицински бестселър, в който по интересен за читателя начин са изложени основните понятия от анатомията на гръбначния стълб, както и етапите на развитие на остеохондрозата, най-новите разработки в областта на възстановяването (регенерирането) на увреден междупрешленен диск с методите на вертебрологията. Книгата съдържа много практически примери: резултати от изследвания с МРТ(Магнитно-резонансна томография или ядрено-магнитен резонанс), както и какво се случва с гръбначния стълб след прилагане на различни методи на лечение. Тук са най-редките илюстрации от документираните резултати при отстраняване на дискова херния без хирургична намеса. Описан и потвърден с МРТ снимки е и един безпрецедентен случай на пълно възстановяване на диск, който преди това е бил отстранен оперативно.
С жив и увлекателен език, книгата е съкровищница от житейски примери и различни ексклузивни знания в областта на медицинската и на други науки, както и в сферата на социалните взаимоотношения; изключително интересна, както за специалистите в тези области, така и за обикновения читател; настолна книга за онези, които не са безразлични към своето здраве и към здравето на близки и приятели.
Безплатно сваляне:
http://allatra.bg/library/#15

# 316
bouquet

Последна редакция: вт, 04 окт 2016, 10:50 от kiki1000

# 317
  • гр. София
Detroncho, сигурно си прав. Обаче при мен първия път си беше цяло чудо, щото беше при една злобна невроложка, която ми каза хич да не се надявам, а след 2 седмици се обади лично, че съм одобрена. ЛЛ не си мръдна пръста, само цъка с език.. Втория път разказах как се случи...

# 318
Разгледах книгата на руския лекар, интересна е, но трябва да се има предвид, че човека си рекламира/представя собствената недоказана теория за здравето на гръбначния стълб и лечение на дискови хернии. Ако някой почне да я чете да внимава с това - някои от описанията му са доста точни (от точка на това какво съвременната медицина мисли), повечето - не съвсем. Освен това, отхвърля всички доказани и успешно прилагани методи за лечение в полза на неговия си, и неговият е единствения, който може да ви помогне (разбира се!  Rolling Eyes).

Моя близка също е с дискова херния на шията, казали са и, че състоянието и върви на към операция и и предлагат смяна на диска. Чета тук, за операции на дх чрез изрязване на самата херния и се чудя защо на нея и предлагат смяна на целият диск, вижда ми се много страшно  Thinking

Дисковете на врата се третират малко по-различно от тези на кръста. Ако се прави операция на лумбарен диск, обикновено първата ще е за изрязване на частта от диска, която е излязла и притиска нерви. В последствие втора операция на същото ниво пак би била такава, но трета или четвърта е по-трудно (малко останал диск, наранявания останали от първите операции), така че чак тогава се пристъпва към подмяна на диск/слепване на прешлените.

При дисковете на врата, по-често първата операция е направо с подмяна на диска/слепване на прешлените. Има повече кръвоносни съдове там и другите операции са по-трудни и сложни, а премахването на диска като цяло е с голяма успеваемост.

# 319
Някой използва ли тази ортопедична възглавница
Ще съм много благодарна ако някой остави своите впечатления и да сподели дали е имало ефект срещу болките в грабнака и врата тъй като не е евтина.

# 320
Какво ви е мнението за д-р Спириев от Токуда? Нещо не ми e добро мнението за неврохирургията в Токуда, но ми го препоръчаха. Имам застраховка Булстрад и поне там ако мога да мина прегледа през застраховката, ще е добре. На другите места никой не ти дава касова бележка.
Някой знае ли проф. Романски от Св. Иван Рилски кога преглежда? Той ми е другата опция.

Също да сте чували отзиви за Американския гръбначен център? Първата консултация е безплатна. После процедурите са много скъпи.

Последна редакция: чт, 06 окт 2016, 10:53 от Пролетен дъждец

# 321
  • гр. София
Пролетен дъждец, аз лично не бих стъпила в този американски център. Назад в темата имаше отзиви - всичките негативни.

# 322
  • гр. София
Лично мнение за Спириев нямам, но съм чувала (незнам колко е вярно) че 6 месеца е тук и 6 в чужбина на специализации. В Токуда ходех при Наков и трите пъти не пожела да му платя, но нямам идея дали по принцип е така или защото му дожаля, че заради (вече бивш) негов колега съм стигнала до втора операция...
В сайта на Ив. Рилски има телефоните на всички неврохирурзи. И за това не съм сигурна, но мисля, че Романски само консултира, но не оперира...

# 323
  • гр. София
Проф. Романски оперира, но мисля че е повече специализиран в мозъчните операции.

# 324
  • София
Здравейте, извинявайте че не съм писала отдавна.Обаче все съм с болки. Да ви разкажа дотук какви ги свърших. Да ви припомня дотук. Първо прием на НПС без диагноза само болки. После влошаване постъпване в болница вече с диагноза дискова херния на шийни прешлени. После физиотерапия.
Дойде време за един от двата контролни прегледа (тези след болнично лечение). Прегледа останови че няма повлияване от лечението, препоръка за консултация с неврохирург. Той отсече направо операция със смяна на диска с титаниев. Причината да е толкова категоричен е, че е притиснат гръбначният мозък(това и аз го видях на диска).И сега се чудя какво да правя при всички положения ще направя още една консултация с друг лекар.Някакси много бързо ме отписаха от консервативно лечение нищо, че нямаше подобрение.
ПП Откакто стана студено не се търпи  Tired

# 325
Не бих бързала с операциите. Имам 4 ДХ на шиен отдел от С4 до Т1, като тази на ниво 5-6 е на много голяма площ. Гръбначният ми канал е стеснен, като при норма 14 мм, моят е 6 мм, което означава, че гръбначният мозък е притиснат яко. Не мисля за операция изобщо. С болката се свиква, понякога е даже поносима. Операцията няма да премахне нищо с магическа пръчка и няма да те направи като нова. Рискът от парализа при операции на шийна херния е много голям, така че премисли добре. Задължително искай второ мнение от добър  специалист. Направи и невъзможното с консервативни методи преди да се решиш на операция.

И аз мисля, че Романски само консултира на операциите-не оперира. Доста е старичък вече.

# 326
  • София
Нели, права си, че с болката се свиква.Обаче мен ми пречи главоболието проблемите с ръцете и замъгленото зрение.Искам и невролог който да иска да ме лекува.Основен проблем е непоносимост и странични реакции от изпробваните до сега НПС, освен дексометазона венозно в болницата. Другото което си мисля, ако греша или ви се струва крайно кажете.Та: в единия вариант операцията ще е неуспешна или още по-лошо може да се парализирам,  в другия поради притискането на гръбначния мозък хем ще ме боли, хем едно погрешно движение или просто с времето пак води до пареза.

# 327
Ами и аз съм с главоболие, виждам замъглено, ръцете ми изтръпват, обаче не смея да мисля за операция. Пробвай всички варианти на физиотерапия и балнеолечение. Он дексаметазона аз нямах подобрение, само дето качих 4 кг.
За съжаление в това решение никой не може да помогне. Кръста ще си го носим сами и избора , какъвто и да е трябва да е само наш.

# 328
  • София
Нели, извини ме за личния въпрос, но работиш ли в момента? Имаш ли изпробвани методи за улеснение за справяне с работа ангажименти и прочие.Надявам се да се включат и другите с практически съвети Hug

# 329
Здравейте!
Занимавах се със спорт 12 години,от които 5год. професионално.Започнаха болките в кръста(тук историята е много дълга)  и след посещениетона 1000 доктори ,най-накрая се разбра за дисковата ми херния.Всички бяха категорични ,че трябва да спра със спорта,но аз на своя глава продължих.Голяма грешка.На 20 год бях с дискова херния с частична пареза на левия крак.Не мога да ви опиша за какви болки и мъки става въпрос. Докторите се опитаха да ме оправят с хапчета,инжекции,нагревки .. но уви,нищо не  помогна.Един от докторите ми каза,че последният ми вариант е операция,но не ми дава гаранция дали ще се оправя или ще стане по-зле.ОТКАЗАХ! ..
И сега 3 години по-късно, с много пазене на кръста, се чувствам добре.Малко зор виждам при смяната на сезоните и стоенето права за повечеот 10 минути,но .. честно казано -сама си го направих!

Общи условия

Активация на акаунт