Дискова херния - 14

• 195 249
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
Кики, благодаря за вниманието!
В Пирогов, както и очаквах, не свърших нищо, нямало невролози, имало неврохирурзи, аз съм била за невролог(каква е разликата не знам), и ако искам да ме прегледат трябва да платя 35 лв. Не ми беше проблем заплащането, но ме подразни отношението и си тръгнахме. Една сестра вампир как не ме изгони не знам, добре, че доктора беше по-любезен и ми обясни тактиката.
Отидох при личната, оказа се, че в момнта има невролог и ме прати при него. Направи ми ренгенова снимка, каза, че било радикулит, би ми Мелбек и Дипрофрос, изписа ми Мидокалм и Милгама и ме изпрати. Ще ми ги бият тези инжекции 5 дена и после на хапчета Мелбек. Вечерта пих и Аулин, защото все още ме наболяваше, ще видя тези дни как ще съм. Няма ги тези ужасни болки днес, но краката много странно ми тежат  Confused
Мисля да търся и друго мнение, има ли някой отзиви за д-р Николай Велинов от Пирогов, не видях да сте го коментирали из темата май.

Detroncho, мерси за съвета, 5 пъти се мазах с Диип Релииф, за жалост нямаше никакъв ефект.

# 301
Кики, благодаря за вниманието!
В Пирогов, както и очаквах, не свърших нищо, нямало невролози, имало неврохирурзи, аз съм била за невролог(каква е разликата не знам), и ако искам да ме прегледат трябва да платя 35 лв. Не ми беше проблем заплащането, но ме подразни отношението и си тръгнахме. Една сестра вампир как не ме изгони не знам, добре, че доктора беше по-любезен и ми обясни тактиката.
Отидох при личната, оказа се, че в момнта има невролог и ме прати при него. Направи ми ренгенова снимка, каза, че било радикулит, би ми Мелбек и Дипрофрос, изписа ми Мидокалм и Милгама и ме изпрати. Ще ми ги бият тези инжекции 5 дена и после на хапчета Мелбек. Вечерта пих и Аулин, защото все още ме наболяваше, ще видя тези дни как ще съм. Няма ги тези ужасни болки днес, но краката много странно ми тежат  Confused
Мисля да търся и друго мнение, има ли някой отзиви за д-р Николай Велинов от Пирогов, не видях да сте го коментирали из темата май.

Detroncho, мерси за съвета, 5 пъти се мазах с Диип Релииф, за жалост нямаше никакъв ефект.
Ох,тези сестри по някой път се правят на по-важни и от лекарите! Радвам се,че болките са намалели,дано се оправят и краката, но наистина е добре да чуете и още едно мнение. Желая ви бързо въстановяване! bouquet

# 302
Здравейте! Имам нужда от контролно ЯМР след операцията, защото имам проблеми. В епикризата от неврохирургия пише "На 15-ия и 30-ия ден след дехоспитализация  контролни прегледа  в болницата" и "Съпровождащи епикризата  изследвания и документи за служебно ползване: МРТ". Знаете ли как мога да получа направление за ЯМР. На 09.10.2016 г. стават 5 месеца от операцията.

# 303
  • гр. София
didi*mama, без значение какво пише в епикризата, начините са 2. Първи - платено, втори - личен лекар ви издава направление за невролог, а невролога пише молба до ЗК и чакате отговор. В някои градове (предимно малките) получавате отговора директно от ЗК, за София от горчив опит - зависи от решението на невролога

# 304
Благодаря! Достатъчно чаках и се уповавах на думите на невролозите от ЛКК-то, "че иска време". Явно ще си платя.

# 305
didi*mama, без значение какво пише в епикризата, начините са 2. Първи - платено, втори - личен лекар ви издава направление за невролог, а невролога пише молба до ЗК и чакате отговор. В някои градове (предимно малките) получавате отговора директно от ЗК, за София от горчив опит - зависи от решението на невролога
Pkk_e,
По принцип е така, но както се коментира по-рано в темата, специалистите имат тримесечна квота и ако ЛЛ се е уговорил с някой специалист, може да включи пациента в листа на чакащите и до месец-два да станат нещата.
При мен така се случи преди 2 години. Но... това зависи само от ЛЛ и специалиста, дали искат да съдействат. Може и ортопед да ти даде направление за ямр. На мен ортопед ми го даде.

# 306
  • гр. София
Ох, като чета за поредните проблеми след операция, започвам да се чудя дали има изобщо сполучливи операции в България. Алечка е доволна. Има ли други?

# 307
  • Варна
Аз имам позната, оперирана преди 3 г. от шийна ДХ при д-р Хаджиангелов във ВМА София. Добре е за сега, даже роди скоро.

# 308
  • гр. София
Арвен, моите приятели нямат никаква представа през какво преминавам. Някои неща няма как да се споделят, поне аз съм така.

# 309
  • Варна
Жената не би ми спестила нищо, напротив даже, насърчаваше ме да се оперирам и ме успокояваше. Казах, че за сега е добре, тепърва ѝ предстои голямото натоварване ...
Моите най-близки приятели знаят през какво преминавам. Да са живи и здрави, когато едва се движех, идваха вечер след работа, да ми помагат за детето, да го разхождат( когато мъжа ми е бил на работа ). Нямаше нужда да им казвам нищо, виждаха болката в очите ми. Не съм очаквала да ме разбират, може да ме разбере човек, само който минава през това състояние и живее с него ...

# 310
Аз имам позната, оперирана преди 3 г. от шийна ДХ при д-р Хаджиангелов във ВМА София. Добре е за сега, даже роди скоро.
Арвен, знаеш ли в какво точно се състои тази операция?
Моя близка също е с дискова херния на шията, казали са и, че състоянието и върви на към операция и и предлагат смяна на диска. Чета тук, за операции на дх чрез изрязване на самата херния и се чудя защо на нея и предлагат смяна на целият диск, вижда ми се много страшно  Thinking

# 311
На моята съседка по легло и оперираха шийна ДХ. Слагаха и кейдж, само това помня. Трябваше да си носи яката около месец и разрезът беше от пред, на гърлото. Казаха, че няма да остане белег. Надявам се са е добре.

# 312
Какво е кейдж?

# 313
В общи линии изкуствен диск.

# 314
Ясно, благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт