Дискова херния - 14

• 195 160
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
milittana, би ли ми дала координатите на мануалния терапевт в Павел баня, ще бъда там за 10 дни и бих искала да ползвам услугите му.
Аз ще ходя в базата на СБР, там разбрах че няма вътрешен басейн за плуване, но предполагам че мога да намеря в околните бази. На теб какво ти правиха, как ти се отрази престоя?
Да, разбира се, ще ти пусна на лични телефона на лекаря, да не се сметне тук за реклама, въпреки че аз лично съм много доволна. Носи си непременно ЯМР или каквото там имаш образно изследване, не гледа разчитането, а направо изображенията, браво за което. Казва се д-р Белчо Добрев. Мисля, че във всички бази има вътрешен басейн, а не във всички външен, но не съм сигурна. Аз бях в Севтополис - супер доволна съм, имах по три процедури на ден и свободно басейн и СПА зоната. Имах водна ЛФК, андулация и подводно струев масаж. Престоят ми се отрази прекрасно, обаче се върнах и.....старото ми ежедневие и стоене на бюро пак си казаха думата. Нямам силни болки, имам си свобода на всички движения без болка, спортувам даже, но застана ли на едно място или походя повече от 30 минутки, започва едно парене в левия крак и напрежение в седалището. Като поседна няколко секунди или се наведа - отминава.

# 346
milittana, би ли ми дала координатите на мануалния терапевт в Павел баня, ще бъда там за 10 дни и бих искала да ползвам услугите му.
Аз ще ходя в базата на СБР, там разбрах че няма вътрешен басейн за плуване, но предполагам че мога да намеря в околните бази. На теб какво ти правиха, как ти се отрази престоя?
Като дългогодишен посетител на Павел баня Simple Smile - по големи басейни са в Севтополис 34-35 градуса, В ПРО 35-36 /от външни лица само следобед/. Голям, но малко по топъл е в Диана Мар, но е овален. В Маркони е със средна големина 36 градуса, вечер 37. В Севтополис и Дианамар цената е висока, включва задължително спа пакет. В ПРО няма как да плуваш, има ужасно много хора в басейна. Там, където сте в СБР  басейна е чист, всеки ден се сменя водата, защото последната гимнастика е за инвалиди и някои ги пускат с количките. Гимнастиката е добра, ходи задължително..

# 347
  • София
.........................
Марчева, аз съм със същото впечатление от проф. Цеков. Невроложката, която ме прегледа в Токуда го извика за мнение и той не пожела да му се плати за консултацията, сам ме насочи първо към балнеолечение и след това ако се наложи пак при него да говорим за операция. Аз приключих с балнеото в Павел баня, честно казано там беше добре, като се върнах и на това........................

Каквото ти е казал професора си го направила, може би пак трябва да го посетиш и  да споделиш как се чувстваш. Ясно е, че той е умерен и не предприема веднага операция, както другите му колеги. Така смятам аз, разбира се, решението е твое.
Ще се видя с него чак около Нова година защото той ме консултира тук. Имам също прекрасно впечатление,  и от невролозите които ме наблюдават тук. След седмица започвам новата рехабилитация, почивката ми свърши.  Mr. Green

# 348
Пожелавам ти успех във възстановяването  Simple Smile

# 349
  • София
Може ли и на мен координати на терапевта в Павел баня. Аз в момента съм тук - в ПРО. Подводната гимнастика и изобщо басейна ми се отразяват чудесно (пу-пу), но пък получих остри болки при физиотерапията вчера и мисля да си я спестя за напред.

# 350
Написах ти съобщение с телефона. А ако нещо във физиотерапията ти предизвиква дискомфорт, говори с лекаря да ти го смени, а не да го пропускаш.

# 351
Някой да препоръча откъде в София мога да си взема наистина твърд матрак? Миналия уикенд с мъжа ми посетихме шоурума на "Брава" и "Икеа", и макар да разгледахме сигурно над 30 матрака, нито един не беше дори на половина толкова твърд, колкото матрака, на който спахме в 1 хотел в чужбина неотдавна и който много ни допадна. Как да си обясня това?! На голяма част от матраците беше сложена табелка "Твърд", а ми се сториха ужасно меки и потъващи, не мога да си представя да спя на подобно нещо с моите гръбначни проблеми. Мъжът ми също беше учуден, но според него, този, на който сме спали в хотела, просто е бил много тънък и под него е имало нещо като кушетка, което е давало това усещане за твърдост и опора. Наистина ли е толкова трудно да се намери стабилно твърд матрак, който да се вписва в бюджет от около 400 лв.? Почвам да се отчайвам... Sad

# 352
Ти не залагай много на твърдите матраци, още повече ако си ги пробвала за кратко. Може да ти създадат по-голям проблем. Аз например ползвам Сирена Фреш Мемори и ми е много удобен, а той е средна твърдост.

# 353
Точно твърдият ми беше идеален, за 1 седмица се наспах толкова качествено, колкото не съм от години. И за пръв път усетих тръпнещото си бедро в отлично състояние сутрин, при ставане, а това не ми се беше случвало от месеци. Моля, ако някой се сеща, да каже къде мога да намеря твърд матрак, че ми идва да започна да спя на пода.

# 354
Избираш си модел от тук https://www./matraci/tvyrdi?page=1 и търсиш къде може да полегнеш, за да прецениш колко е твърд и дали ще ти е удобен. Например в Зоната има доста модели матраци, аз там пробвах. В шоу рума на Брава също има, и там може да пробваш.
П.П. Не ми е читав линка - напишете в браузъра матраци Брава, там има секция за твърди матраци.

# 355
Благодаря за идеята за "Зоната" - там не сме ходили и ще ги посетим утре, в такъв случай. Peace Дано имаме повече късмет от досега.

А по отношение на "Брава" - бяхме в 2 от шоурумите им, но всички матраци ми се сториха доста мекички. Лежахме, седяхме и усещайки колко много потъвам в тях, още в шоурума изпитвах някакво чувство на дискомфорт. С мъжа ми се замислихме да не би пък ние да бъркаме някъде или да пропускаме някоя "тънкост". Thinking Как пък поне един матрак не пробвахме, който да ни се стори достатъчно твърд, поне колкото онзи в чужбинския хотел? Не знам...

# 356
Търси матраците на Молифлекс или Магнифлекс. Те имат няколко много твърди модела.

# 357
Ние имаме два на Магнифлекс и са доста твърди. Забравих обаче кой беше модела. Натура ми се върти в главата.

# 358
Гърне без похлупак, нашия матрак е твърд. Казва се Лукс, на Хасковска фирма за матраци и мебели Камбо. Купихме го преди 5 години. Беше около 450 лв. Вече имали и магазин в София. Можеш да идеш да пробваш

# 359
Ей, страшни сте! Hug Всичко ще разгледаме утре. Peace

Общи условия

Активация на акаунт