Дискова херния - 14

• 195 200
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Само влизам да споделя, че моя приятелка се е оперирала от дискова херния в лумбален отдел в Токуда при проф. д-р Цеков. Била е с пареза на цялото дясно ходило, болки уникални по  страната  на нерва ,страшна работа е било, аз не съм знаела за проблемите ѝ, не сме се чували от доста време. Сега след операцията, четири месеца са изминали, ходи и с двата крака, все още е с бастунче  защото леко покуцва, но определено е изключително доволна. Продължава с физиотерапията и я убеждават, че напълно ще се оправи.  Има огромен напредък, аз я видях тези дни, тя си ходи добре. Болка няма никаква за момента, пу,пу...та да кажа за тези които се интересуват.
аз съм повече от добре, само ме мъчи физиотерапията.....ненавиждам я, но друг начин нямало ,гимнастики, гимнастики, мразя ги. Mr. Green ....пу, пу.

# 331
  • София
Марчева, радвам се много когато пишеш такива позитивни неща. Именно проф.Цеков ме гледа днес.Другата седмица ще ходя при Брусарски, ама само с диска за мнение Wink
Дейзи, спортът е бил важен за теб затова си постъпила така. Дано ти е дал повече отколкото ти е взел.

# 332
  • София
Марчева, радвам се много когато пишеш такива позитивни неща. Именно проф.Цеков ме гледа днес.Другата седмица ще ходя при Брусарски, ама само с диска за мнение Wink
.......................
За мнение ще ходиш навсякъде и само ти можеш да решиш какво да правиш, това е ясно, но как да повторя нейните думи за проф. Цеков, ще се опитам по памет... "много умерен, спокоен, категоричен в мнението си и знанията си, успокояващ и не плашещ пациентите си, разбиращ, много успешен по думите на неговите колеги от неврологията, освен това прави и тежки мозъчни операции" и най-интересното е "в най-силната си "творческа" възраст като  хирург -специалист"... Ти сама ще прецениш, кой какво ти казва..

# 333
.......................
За мнение ще ходиш навсякъде и само ти можеш да решиш какво да правиш, това е ясно, но как да повторя нейните думи за проф. Цеков, ще се опитам по памет... "много умерен, спокоен, категоричен в мнението си и знанията си, успокояващ и не плашещ пациентите си, разбиращ, много успешен по думите на неговите колеги от неврологията, освен това прави и тежки мозъчни операции" и най-интересното е "в най-силната си "творческа" възраст като  хирург -специалист"... Ти сама ще прецениш, кой какво ти казва..
Марчева, аз съм със същото впечатление от проф. Цеков. Невроложката, която ме прегледа в Токуда го извика за мнение и той не пожела да му се плати за консултацията, сам ме насочи първо към балнеолечение и след това ако се наложи пак при него да говорим за операция. Аз приключих с балнеото в Павел баня, честно казано там беше добре, като се върнах и на това гадно застудяване, пак ми е трудно да стоя права повече от 30 минути, изтръпва ми крака. Друг дискомфорт нямам, но си взех по съвет на лекарите лумбален колан, с него нямам такъв дискомфорт при стоене права, но съм като робокоп, а и се отпускали мускулите, та трябвало да не го нося непрекъснато.
Ползвах услугите на мануален терапевт и съм много доволна, за съжаление човекът е в Павел баня, за София ми даде контакт на едно младо момче, което е негов ученик, ще го проверя и него. И въобще трябва ми лекар, който да се ангажира и да ме следи, такива спорадични прегледи на ЯМР смятам, че няма да помогнат на никой лекар да ме излекува, а до този момент само това ми се предлага.

# 334
Лала Рахин

Работя и то по цял ден пред компютър. Даже болнични не ползвам, защото няма кой да ме замества.
Ходя на физиотерапия, пия добавки, слагам си Дискус, купих си инверсионна лежанка и всеки ден си вися на нея с главата надолу, правя упражнения всеки ден. Тази година  по случайност направих две процедури на Бургаските солници и о чудо .... още нямам болки, а минаха вече два месеца. Да съм знаела по-рано. Трябва да се опита всичко. Не знаеш какво ще помогне.

# 335
  • гр. София
Някой може ли да ме насочи към Физиотерапия и рехабилитация в София, която да работи с бланка 3 и ДА НЕ почива събота и неделя за да няма прекъсване... Знаете ли и, дали с това направление се полага масаж или само стандартните ултразвук, токове разни, магнит и от сорта?

# 336
Лала Рахин

Работя и то по цял ден пред компютър. Даже болнични не ползвам, защото няма кой да ме замества.
Ходя на физиотерапия, пия добавки, слагам си Дискус, купих си инверсионна лежанка и всеки ден си вися на нея с главата надолу, правя упражнения всеки ден. Тази година  по случайност направих две процедури на Бургаските солници и о чудо .... още нямам болки, а минаха вече два месеца. Да съм знаела по-рано. Трябва да се опита всичко. Не знаеш какво ще помогне.
Аз съм на същия режим - цял ден пред компютъра, работата ми е напрегната. Дискуса кой ти го слага или се оправяш сама? Това за инверсионната лежанка е интересно, мисля да инвестирам в такъв уред. И да, и аз съм на мнение , че трябва да се опита всичко.

# 337
  • София
Момичета хубаво е това което правите, обаче аз наистина не схващам каква е целта. Идеята е да се спре развитието на ДХ за да не стига до операция ли?Не се шегувам моля ви да ми обясните. Аз няма как да работя така. Работата ми е на пулт/компютър на смени,  по време на работа няма ставане. Дори и да искам не мога нито да сменя стола, нито една елементарна подложка за ръката да си сложа. Няма да навлизам в подробности,  защото няма много такива като мен. Работата е напрегната и не може да се прави компромис.
За направление 3 аз ходих в Токуда защото там лежах.Те обаче почиват събота и неделя.

# 338
Да, идеята е да се заздрави мускулатурата на торса, за да няма напрежение в гръбнака. Да се подобри ергономията на работното място, поне при мен, тъй като имам седяща работа. Мануалната терапия освобождава мускулните блокажи и болката изчезва - поне при мен беше така. Хигиена на движенията трябва да се спазва също така, тъй като аз от една тежка чанта на рамото си докарах част от проблемите. И не си мисли, че като направиш операцията, с вълшебна пръчица всичко ще се премахне - рехабилитация и пазене, включително балнеолечение си трябва и тогава. Засега не мога да кажа, че съм постигнала кой знае какви успехи де, но ако открия нещо, което работи, веднага ще го споделя.
Та не зная дали може да се спре развитието на ДХ, обаче на болката и блокажите по тялото може да се повлияе с кинезитерапия и правилен начин на живот, поне трябва да се опита, иначе случаите в медицински смисъл при ДХ са най-разнообразни, от там и различните резултати при различните лечения.

# 339
  • София
Милитана, благодаря за пояснението.Искрено се надявам,  да си намерила верния път за себе си  bouquet Сигурно си писала, но къде ходиш на мануална терапия? И ако не са ми предложили такава, значи ли че не съм подходяща?

# 340
milittana,

Справям се сама. Мускулно не могат да ми ги слагат, защото дъто ми е цялото на бучки от декзаметазона и няма място. В близост до гръбната никога няма да позволя да ми ги сложат и затова съм на подкожно слагане /сама/ в коремчето.

Лала Рахин ,

Напълно те разбирам и адски ти съчувствам, но мисля, че операция няма да реши проблема с работата ти. Аз поне мога да ставам от време на време, а имаше период с големи болки, когато работех права на компютъра, защото като седна и направо умирах. Забравих да кажа, че имам и ДХ на кръста.
Мисля че трябва да помислиш за смяна на работата, защото твоята в момента изключително много товари гръбнака.
 Миналата година в началото, когато почти не можех да работя с дясна ръка с мишката /нищичко не можех да правя/,  се наложи да си купя безжична мишка и да работя с лявата ръка.

С тази болест не бих си позволила да се шегувам. Всички казват, че излекуване няма, но доста хора влизат в дълги ремисии.
Моята цел в момента е да се помъча максимално да отложа операцията, а ако даде Господ и да я избегна. Надеждата ме крепи.

# 341
  • София
Нели  bouquet Ти затвърди моя страх. Много си обичам работата и колегите. Те са шумни,  те са над нещата и никога не отказват помощ на колега. Всичките 100 човека са такива откачалки  Heart Eyes

# 342
Милитана, благодаря за пояснението.Искрено се надявам,  да си намерила верния път за себе си  bouquet Сигурно си писала, но къде ходиш на мануална терапия? И ако не са ми предложили такава, значи ли че не съм подходяща?
На мануална терапия ходих в Павел баня, изключителен лекар и човек намерих, но за съжаление работи там. Препоръча ми обаче  свой ученик, младо момче, кинезитерапевт, който е в София, даже се запознах с него на един от прегледите, та смятам при него да продължа и тук.  Ако съм доволна, ще споделя с вас непременно. Мануалната терапия ми я препоръча една от жените, които провеждаха балнеолечение в хотела, в който бях, а и цяла Павел баня хвали школата на терапевтите, които преглеждат и лекуват по този начин. Даже единият от специалистите, вече възрастен човек е почетен гражданин на Павел баня - има го на сайта на градчето - от 40 години работи това и е виждал хиляди случаи сигурно. Ох, надявам се да съм на прав път, днес установих, че лумбалния колан, който ми препоръчаха не ми върши работа, пак си изтръпва кракът ми при по-дълго стоене права, а ако седна или клекна за 30 секунди - болката и напрежението изчезват. Купих си и една възглавничка гумена за сядане в офиса - целта й е да балансира и раздвижи гръбнака и коремните мускули, защото се пази равновесие. Дано да помогне.

# 343
  • гр. София
milittana, успех с мануалната терапия!Дано се закрепиш трайно и забравиш за операция! Ето още едно предимство на неоперираните. Според невроложката ми на мен ми е противопоказно такова лечение, защото съм оперирана. Успех и на всички останали! Бъдете здрави и споделяйте хубави новини!

# 344
  • София
milittana, би ли ми дала координатите на мануалния терапевт в Павел баня, ще бъда там за 10 дни и бих искала да ползвам услугите му.
Аз ще ходя в базата на СБР, там разбрах че няма вътрешен басейн за плуване, но предполагам че мога да намеря в околните бази. На теб какво ти правиха, как ти се отрази престоя?

Общи условия

Активация на акаунт