Дискова херния - 14

• 194 966
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Четвърта година.  Абе не знам дали има кой знае какъв ефект, но се усеща разлика.

# 481
# 482
Четвърта година.  Абе не знам дали има кой знае какъв ефект, но се усеща разлика.
Благодаря  за отзива  bouquet ! Дано да ни помагат  Praynig !

# 483
Днес ще бия 7-ма ефект 0...бия ги всеки ден по една, явно ще съм в процента на неуспеха Sad Гледам голям успех има с колагеновите инжекции. Някой опит с тях? http://www.afya-pharmacy.bg/productbg/3520

# 484
  • На планетата земя
 Симеон Илиев,при мен и от Дискуса и от колагеновите инжекции ефекта беше нулев,което пък не значи ,че с времето нещата няма да се подобрят при теб,не се отчайвай!!

# 485
  • Варна
Симеон, с това заболяване трябва търпение. На мен ми бяха необходими 2 г. и половина, за да се подобря. Имай вяра, търпение и бъди постоянен.

# 486
То хубаво търпение, но нали трябва да се работи, а аз едвам работя и то работа която по-лесна няма как да има.6 месеца вече не мога да се наведа , кафе спокойно на центъра да изпия...Април нямам ли доста облекчение лягам под ножа и квото стане.Хората с по 2-4 хернии и то много по-големи си живеят нормално, аз с тая малка базикня на 26години на един банкет не мога да отида.Стига съм се оплаквал...

Последна редакция: вт, 01 ное 2016, 11:35 от Simeon iliev

# 487
 ooooh! И аз  вече забравям  какво е това  да отидеш  на банкет , да седнеш  на кафе и най лошото е ,че не мога да пътувам дълго , просто защото не мога да седя повече  от 1-2 часа . Голямо ограничение е  Crossing Arms
Кога ли и на мен ще ми писне ... засега ще пробвам разни други неща , но съм почти на ръба .

# 488
При положение, че юни в кризата ме облекчиха 5 дексаметазона и 3 мувалиса от тогава инжекции не съм бил. Сега като  е минало толкава време има ли смисъл от 2-3 дипрофоса + 5 ампули профинит примерно. Дипрофос никога не съм си бил.

# 489
Вижте това http://www.credoweb.bg/v-medlayn-spasyavat-ot-bolki-v-garba-i-kr … ontent-91397.html  за някого може да е полезна информация

# 490
При положение, че юни в кризата ме облекчиха 5 дексаметазона и 3 мувалиса от тогава инжекции не съм бил. Сега като  е минало толкава време има ли смисъл от 2-3 дипрофоса + 5 ампули профинит примерно. Дипрофос никога не съм си бил.
На мен невроложката ми при криза  ми е  предписвала :
Diprophos  - 2 ампули  пред 5 дни /една позната си сложи 3 през 3 дни/
Gerovit  /ХАПЧЕТА/ - 2 х 1 т. /дневно - това е противовъзпалително с витамини В
За една година го правих два пъти при криза  и ми се отрази добре .

# 491
...6 месеца вече не мога да се наведа...
И аз не можех,половинката ми обуваше чорапите. Благодарение на водните екстензии (колкото и да ги отричат) сега мога да се навеждам до пръстите на краката.

# 492
при Гала говорят за оперативните методи на гръбнака

# 493
Не ви ли притесняват стероидите? Особено пък при "криза" - когато по-често кризата е нещо временно и само или с по-леки лекарства само се успокоява. Знам, че при кратък прием страничните ефекти са минимални, но пак ме притеснява. За взималите ги - имали ли сте странични ефекти и какви бяха?

# 494
  • София
Не ви ли притесняват стероидите? Особено пък при "криза" - когато по-често кризата е нещо временно и само или с по-леки лекарства само се успокоява. Знам, че при кратък прием страничните ефекти са минимални, но пак ме притеснява. За взималите ги - имали ли сте странични ефекти и какви бяха?
Ползвала съм Дипрофос само по рецепта написана от лекар. При силна криза и силно възпалени нерви няма ефект. Може пак да се повтори но след шест- осем месеца и пак по препоръка на лекар. Може и през три дни да се поставя, мускулно. Действат всички такива кортикостероиди на костите, унищожават ги , но това е ако се ползват дълго време, затова само лекар може да преценява кога и колко да се слагат. Може и да се получи окосмяване на лицето, примерно, но после космите падах след като се спрат инжекциите. Не са обикновено лекарство и трябва да се внимава!
Отивам на физиотерапия да се гъна.. Joy Добре съм!!

Общи условия

Активация на акаунт