Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са популярните консервативни лечения за дискова херния?
Какви са методите за лечение на дискова херния и популярните хирургични методи за лечение на дискова херния?
Какви са критериите за хирургично лечение на дискова херния?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са популярните консервативни лечения за дискова херния?
Консервативното лечение на дискова херния включва използването на нестероидни противовъзпалителни лекарства, обезболяващи, физиотерапия, балнеолечение, ЛФК, озон терапия и акупунктура. Тези методи се използват преди оперативно лечение и могат да доведат до подобрение на състоянието на пациента. Сред популярните консервативни лечения за дискова херния са балнеотерапията, озон терапията, акупунктурата, физиотерапията и придобилата известно име озон терапия. Тези методи се използват за облекчаване на болката и подпомагане на възстановяването на пациентите.
-
Какви са методите за лечение на дискова херния и популярните хирургични методи за лечение на дискова херния?
Лечението на дискова херния може да включва оперативни и неинвазивни методи. Оперативните лечения включват класическа отворена хирургия, микрохирургия, лазерна хирургия и други. Изборът на метод зависи от индивидуалния случай и преценката на неврохирурга. Сред популярните хирургични методи за лечение на дискова херния са класическата отворена хирургия, микрохирургията и лазерната хирургия. Тези методи се използват при сериозни проблеми от хернията или ако всички останали методи не работят. Изборът на метод зависи от индивидуалния случай и преценката на неврохирурга.
-
Какви са критериите за хирургично лечение на дискова херния?
Критериите за хирургично лечение на дискова херния включват сериозни проблеми, причинени от хернията, като тазови смущения в резервоара, слабост (пареза), силна болка, която не се подобрява с консервативно лечение за продължителен период. Операцията може да е необходима само ако тези сериозни проблеми бъдат установени.
-
Какви са методите и препоръките за лечение на дискова херния?
-
Какви са рисковете и потенциалните усложнения при операция на херния?
Съчетавам с Боуен терапия и ниска доза Налтрексон. Спрях НПВС, сега чакам и хрущялите ми да се регенерират
Правих ги едновременно при д-р Силвия Паскалева. Процедурите бяха общо 20 - 10 гуна и 10 лазер. Правиха ми ги на кръста и по протежението на целия засегнат крак. Ефектът не беше моментален, действат с натрупване. При мен окончателното подобрение дойде месец след приключване на терапията. Изправих се, а бях човек, на който след 20 м. ходене кракът му отказваше тотално и прогнозата беше бастун. Единственият минус на комбинацията гуна+лазер е високата, поне за мен, цена. Но като си спомня колко пари пръснах преди това, съжалявам, че не съм знаела по-рано.
Tamanu !
обожавам я- и студена и топла.
На мен така ми я слагаха, вярно, в кръста бая боли, ама какво ли не сме изтърпели... Относно добавките, които показваш - съставът им звучи доста добре. Докато "въртях" подобни добавки една година, се чувствах почти прекрасно. Спрях ги, и пак се почнаха болките.
И една вметка за витамините от групата В - внимателно с тях, особено при прекарани онко заболявания. Стимулират растежа на всички клетки - и добрите, но и лошите. При мен Милгамата доведе до сериозно задържане на течности, та след 3 м. нон стоп пиене, я отрязах окончателно.